Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbaga Ve büyük üzerine gidiyor

Albatraoz

Bronz 3 Üye
Yeni bitane kaplumbaga aldim büyük olan 7cm civari diye tahmin ediyorum kucuk olan 4 gibi tam olcmedim ama buyuk olan ciftlesmek istiyor haliyle küçük olan yapamaz oyle bise birakmiyor pesini el titreşimi yapıyor üstüne cikmaya çalışıyor ne yapmaliyim yardim lazim acil korkuyorum bise olacak diye

RE: Yeni kaplumbaga ACIL

Ayırmak gerekiyor şimdilik. Diğer türlü ısırabilir büyük olan imkanlarınız nasıl akvaryumda litresi ısıtıcısı kuru alan durumu?

Cvp: Yeni kaplumbaga ACIL

Durum çiftleşme değil bir çeşit üstünlük kurma çabasıdır. Bu durumda da ayırmak lazım. Her ikiside yenimi ? Yani ilkkezmi biraraya geliyorlar?

RE: Yeni kaplumbaga ACIL

Neslihan ın dediği gibi baskınlık tavırları. Ancak üste kapanma son Aşama. Diğeri kabul etmezse büyük ihtimal Isırma meydana gelecek. Yada küçük olan strese girecek. Acilen ayrı sistem kurulmalı.

Isirma falan yok şimdilik ekipmanlarim tam uvb sine kadar var herşey akvaryum 100x40x60 boyutlarinda

Bugun ilk defa birbirini gorduler birbirlerine alisma imkanlari yokmu daha 20dk olmus olmamistir

Buyuk ilk seferki kadar ugrasmiyor suan kuru alana cikti kucuk olanda akvaryumu tanimaya çalışıyor heralde oyle bos bos dolaniyor

Cvp: Yeni kaplumbaga Ve büyük üzerine gidiyor

Çok iyi takip etmek lazım, geceye kadar saldırılar devam ederse gece ve gözlem yapılamayacak durumda ayrı tutulmalı.

Küçük olan kaplumbagam suyun en üstünde hareketsiz duruyor biraz kafasını da çıkartmıyor sadece oyle duruyor yardim edermisiniz buyuk olan arada bir yanina gidip dokunuyor asagi cekiyor ama diğeri hic tepki vermiyor yemek yedirdim kucuk bi bardakta şimdi akvaryumda yine. Küçüğün digerinin üstünlugunu kabul ettiğini nasil anlarım

Saldiridan kastiniz ne isirmami yoksa arada gidip suyun üstünde dururken buyuk onu suyun altina cekiyor el titremesi 1 kez yaptı daha yapmıyor suan birbirlerini tanimayami çalışıyorlar yoksa buyuk saldirma egilimindemi

El titretme, üzerine kapanma, koklama gibi hareketler olursa ve diğer hayvan yani yeni olanda bunlara karşılık verirse iş ciddiye gider. Büyük olan saldırır ısırır yaralar vb.
Eğer küçük olan kaçar cevap vermez uzak durursa saldıranda vazgeçer hakimiyet kurduğunu anlar ve saldırmaz. Bu birbirine alışkın hayvanlarda bile zaman zaman yaşanan bir durumdur.

Bdnce şuan büyük kendini kanıtlamaya çalıştığı gibi ufağıda tanımaya çalışıyor. Takip ederek gidaşatı görmek lazım. El titretme koklama gibi hareketler olabilir. Bu durum uzarsa Isırma boyutuna geçer ayırmak gerekir.

Suan büyük ilgilenmiyor kuru alanda gunesleniyor. Zaten buyuk kapanmaya calistiginda kucugun üzerine hicbir sey yapmıyordu kucuk insallah sizin dediginiz gibi olurda ikiside mutlu yasar. Ayrica bu kucuk olan nasil uyuyacak alacak farkli bi yerimde yok buyuk olan filtrenin borusuna sıkıştırıyor kendini oyle uyuyor kucuk olan bakarmi kendi basinin caresine yoksa bisemi yapmaliyim

Suyun ustunde dururken küçük olan dumduz degil yamuk duruyor acaba akciger enfeksiyonu belirtisimi cok da az yuzuyor genellikle duruyor yerinde

İpek bitki ya da mango kökü var mı akvaryum içerisinde? Özellikle küçük için tutunup uyuyabileceği ya da yüzeye yakın dinlenebileceği birşey olması muhakkak gerekir.

Yan yüzme ve yan durma hastalık belirtisidir, bunların haricinde iştah ne durumda? Hapsırma gibi ses çıkarma, ağız açma vb başka belirti var mı?
Yüzmeden sabit durması ortama alışmadığı içinde olabilir. Daha yeni hastalık belirtileri ile alışma süreci etkilerş birbirine karıştırılabilir.

Çok iyi gözlem yapılması gereken bir süreç, varlığınızı belli etmeden izlemek gerekir. Yanlız olduklarında neler yapıyorlar.
Kuru alan durumu nedir? Nasıl bir kuru alan kullanıyorsunuz?
Aslında akvaryumun genel bir fotoğrafı iyi olur.

Suan telefondayim 30dk icinde atarim fotografini ipek bitki var ama buyuk olan yapraklarini asagi indirdi pek dik durmuyor kuru alanida kendim yaptim buyuk şimdiye kadar guzelce kullandi mutlu yani. Kucuk olani kucuk bardaga alip yedirdim gayet yedi istahi yerinde yani suan ise en dipte gozleri kapali uyumaya calisiyor gibi. Biraz halsiz bugun trabzondan halamlar getirdi o yüzden yorgun oldugunu dusunuyorum

mailto:/Yvg3O2.jpg
mailto:/gkOjO0.jpg
mailto:/EVPQmg.jpg
mailto:/XBP2lD.jpg (gozleri kapali uyumaya mi calisiyor hastamı acaba)
mailto:/pR6vNJ.jpg (buyuk olan)

Bitane saklama kabi aldim suan cok halsiz kucuk olan uyumasi icin su doldurup ona koyiyimmi

Saklama kabında ısı dengesi sağlamak zor olur şuan ki durumu ile bir süre takip edelim. Hastalıkmı yoksa ortam değişikliğinden mi yapıyor bilemiyoruz. Beslenmesi en güzel haber. İpek bitki küçüğün kullanabileceği kadar var.

Akvaryum çok iyiAaa dinlenecek yer yok. İpek bitkide yeterli kalmaz.

Öncelikle su rampanın ortasına hatta daha yukarısına kadar yükselsin. Sonrada bir Köşeye yüzeye kadar ulaşan Kayalık bir bölge yapmalı. Yoksa küçük dinlenmeyecek. Hatta büyük içinde işe yarar.

Geri