Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbaga Ve büyük üzerine gidiyor

Cvp: Yeni kaplumbaga Ve büyük üzerine gidiyor

Kucuk uyuymaya çalışıyordu ve halsizdi o yuzden saklama kabina aldım suan uyuyor akvaryumda küçük gozlerini kaparken buyuk gelip buna dokununca açıyordu gözlerink o yuzden aldim saklama kabina suan uyuyor sabaha yine durumu haberder ederim

Hayvan belliki yorgun. Böyle çok enerji harcayacak. Dediğim dekorasyon Şart. Daha sonra başka çözümlerde buluruz. Aksi halde hayvan çok yorulacak. Akvaryum çok iyi olmuş. Dediğim dekorasyona da uygun ebatlarda.

Iyi yapmışsın. Aksi halde hayvan gece bitap düşebilirdi. Kayrak taşları yada falez kayalardan dediğim Kayalık alan yapılabilir. Böylece su içerisinde dinlenecek Kademeli yerleri olur. Belki hoşa giderse su üzerine de çıkartıp kuru alanı da oraya taşırsın.

SİZ BENİ KOVAMASSINIZ SAYIIN AEK BEN KENDİM ÇIKIYORUM O KADAR

Tam aklimda canlanmadi dediginiz emre bey akvaryumun uzunlugu 40 cm nasil koyacamki o kadar tasi ust uste buyuk olanin akvaryumda rahati cok iyi hic zorlanmiyor hic yorulmuyor küçük olan icin boy seviyesini gececek ama kafasini 5cm kaldirdimi nefes alabilecegi bi kap aldim uyuyor suan. Sabah dershanehe gidicem 2 gibi döneceğim gelince akvaryuma aliyimmi kucugude

Geçici kabı iyi. Orada dinlensin ama üşümemeli. Akvaryum 100*40*60 değil mi? Yani boyu 100 cm değil mi? Bunun 30 cm olan Bölümü'nü Kayalık yapmak mümkün. Ben eve dönünce gece odamdaki akvaryumdan örnek resimler eklerim. Ileride su içinde uyuyacakları daha kullanışlı suyu daraltmayın bir seçenek buluruz.

60 uzunluk 40 genislik cok guzel olur valla hayvanlarin daha rahat yaşamasını bende istiyorum

emrenin dediği gibi suyu bir miktar daha yükselt. hayvanlar çıkarken zorlanmasın. suyun rampa üzerindeki su miktarı minimum büyük olanın kabuğunun yarısına kadar su içinde olmalı.

su gürültüsü rahatsız etmezse su çıkışın ön parça borusunu çıkar. iki vantuzu ile birlikte ön camın köşesine doğru bir iki cm su içine yapıştır. hayvanlar ona tutunup kafa su dışında uyuyabilir. ben o şekilde kullanıyorum. hemde önden akan su sirkülasyonu artırır. havadan da döküleceği için suya hava kabarcığı yapıp oksijen verir. yalnız arka parçaya bir tene daha vantuz sağlam tutmasını sağlar.

derece aynı yerde su içinde dipten 8-10 cm yukarda olsun.

ısıtıcı jbl protemp ise tam suya batar. yatay konumlandırmada daha verimli çalışır. bu şekilde rampanın üst kısmına kadar suyu yükseltebilirsin.

hayvana gelirsek ilk başta tanıma amaçlı yoklamalar olur. peşinden takip etme. el titretme, hayvanı tartma vs. bir kaç gün bu hadiseler görülebilir. en geç hafta başı bu son bulursa saldırı olayı görülmez ama bu sürede takip etmen gerekecek. birde yemleme sırasında ayrı beslenmeliler. küçük olan zarar görebilir. en uyumlular dahi yemleme esnasında birbirine girer bu olağan davranıştır.

yamuk durma hayvanın hırpanlamasından kaynaklı olabileceği gibi üşütme kaynaklı da olabilir. hayvanı sudan çıkarma. mineral yem varsa bu hafta 3 öğün ver. akvaryumda yemle. kuru alana çıktığında gözlerinde halsizlik görürsen nedeni üşütmedir. göz kapaklarını yavaş açar kapar. iştah olayına dikkat.

Yemleme olayi icin ayri bir kap aldim o kapsa verecem yemlerini sabahlari derahaneye gidiyorum giderken akvaryuma birakiyimmi yoksa ben gelene kadar kapta dursun gelincemi alirim 2 geliyorum öğleden sonra

o kapta hayvan üşür akvaryumda kalsın o riski alacaksın. diğer türlü hayvan üşütüp hasta olur. olumlu yönden bakarsak bir arada olmaları alışmalarını kolaylaştırır.

Tamam o zaman sabah kalktigimda hayvani akvaryuma koyayim insallah ben donmeden bise yapmaz hayvana gercin cok hircinlik ta yapmadi benim ki ama yinede korkuyorum

şimdide akvaryumda dursun uyuyorlar diğeri dokunmaz ama tutunacağı yer olsun.

Buyuk olan kendini filtre borusuna sıkıştırıyor kucuk olanda kuru alan rampasina tutunabilir bence ama nasil gosterecem ona buraya tutun diye

loş ışık veren bir gece lambası varsa yak. ya da sokak lambası ışığı vuruyorsa o da olur. loş karanlıkta tutunabileceği yeri bulur.

Konunun beş Numaralı mesajında 100*40*60 yazıyor. Ben bu sebeple rahat dizayn edilir diye düşündüm.

Sabah evden cikarken kucugu akvaryuma koydum geldigimde ikiside kuru alansa duruyordu ben odaya girince buyuk atladi kucuk sadece bakiyor hasta gibi biraz ama aralari iyi sanki oyle kardes kardes duruyorlardi kucuk hala gunesleniyor akciger enfeksiyonu varsa neler yapmam gerekli iyilesmesi icin

Emre bey sizin onceki mesajinizda demiştinkz su rampanin ortasina kadar yukselsin diye zaten oraya kadar su koyuyorum ancak zamanla buharlastigi icin yine azalıyor bi sure sonra yine su ilave ediyorum.

Kayalik planinizi tam anlayamadım siz bana ornek resim atacaginizi soylemistiniz onu bekliyorum

Suan kuruyken dikkatimi cekti kabugunun durumu kötü gozukuyor birde siz bakin

mailto:/58DggM.jpg

Göz iyi görünüyor diğeride boyleyse sorun yok, yani şişlik falan yoksa. Kabukta ki sorun atılmamış katmanlar çok. Mango koku uvb lamba kuru alan ısısı düzenli kullandıkça duzelebilecek bir durum. Yardımcı olmak adına kabuğa devit damla uygulanabilir. Gerekli görürlerse Emre ya da Cem uygulamayı miktarını yazarlar.

Yavaş yavaş alışıyorlar demek ki yinede bir sure daha dikkatli takip etmek iyi olur.
Ben yorgunluk, alışma süreci ve hastalık belirtilerini ayırt edemiyorum. Besleniyorsa yemler toparlayacaktır.

Akvaryum ölçüler 100*40*60h yazmıştınız. Doğru mu? Emre bu uzunluktaki akvaryuma kayalarla yuzeye yakın biryer yapmayı tavsiye etmişti. Sonraki yorumda uzunluk 40cm yazılınca resim atmadı sanırım. Kendi akvaryumundan örnek gosterecekti bulabilirsem eklerim ben.

Geri