Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbaga Ve büyük üzerine gidiyor

Cvp: Yeni kaplumbaga Ve büyük üzerine gidiyor

Küçükde yuzmeye basladi ya cok mutlu oldum duzeliyor galiba :D

İnşallah duzelecek, beslenme benim için en önemli göstergeydi. Bugun yarın yine güzel yemler ile düzenli beslenme, ısınma derken kendini belli eder. Genta yine uygulanabilir tabi.
Fakat gozlemi ihmal etmeyelim!

Gozlemi bırakmıyorum suan aklımdaki tek soru uyurken nereye tutunacak isiticiyi egdim biraz buyuk gitti oraya tutunmaya başladı kucuk napacak acaba kaslari cok gelismedigi icin cok guzel yuzemiyor suan onuda halletsem tam olacak gibi hissediyorum

Ya buyuk az once sag arka ayagini isirmaya calisti galiba yanlis görmediysem küçük hemen çekti ama off tam iyiye gidiyor derken napcam şimdi

Bu kucugun yanina gidiyor ama hic karsilik vermiyor küçük siz boyle olunca duzelir demistiniz neden ısirmaya calisti anlamiyorum :( buyuk yanina gittiginde kucugun kovaliyimmi yoksa ne yapacak diye bakiyimmi

Buyuk olani kucuk kaba koydum korkutmama ragmen peşini birakmadi suan kucuk akvaryumda buyuk olan kucuk kapta duruyor. Iki kez 5dk arayla isirmaya calisti ne yapacagim hasta hayvani koyamam kaba soğuk biraz

Acil yardim lazim lutfen kaba aldim buyugu icinede ilik su koydum

Canlıları ayırmanız gerekiyor.Şartlar iki farklı habitat kurmak için uygun değilse;büyük olanı şartları sağlayana kadar başka bir yerde bakmanızda fayda var.

Zayıf gördüğü içinde saldırmaya devam etmiş olabilir. Hiç bir garantisi yok o yüzden gözlemde kalınmalı diyoruz. O zaman kendini toparlayıncaya kadar ayrı kapta durabilir. Hayvan kabınniçindeylen su değişimi eklemesi yapılmamalı. Mümkünse ısıtıcı ayarlanabilirse iyi olur. Olmuyorsada su sıcaklığı sabit tutulacak şekilde petek/ soba yanında durmalı.

Kap isitici girebilecek kadar buyuk degil. Isirmaya başladı buyuk durumun duzelme ihtimali varmi yoksa artık olan oldu ayirmammi lazim

Evet kap uygunsa büyük olan bir süre ayrı tutulur. Küçük iyi şartlarda akvaryumda kuru alanda hızla toparlar. Büyükte Daha sonra akvaryuma dahil olduğunda da üstünlük kurma çabası belki azalmış olur.

Iki sistem kuramam zaten bir tane sistem kurdum ailemle kavga ede ede ikinciye hayatta izin vermezler bugünluk buyuk olan kaptami uyusun napsin

Şuan ayırmak gerek. Küçük hasta ve zayıf olduğu için tamamen savunmasız, diğeride bunu fırsat biliyor. İlerde belki durum değişebilir. 

mailto:/QRVLNk.jpg

Kap dedigim boyle bise cok kucuk buyuk olan için o zaman bir gun boyunca büyügu burda tutayim belki akıllanır hasta olacağını pek sanmıyorum acayip dayanikli

Aynı boyutlara oluşana kadar her bir araya geldiklerinde büyüğün küçüğe aynı tavrı takınma ihtimali olduğu için küçük olan için bu durum risk taşımakta.
Oda sıcaklığınız uygun ise su belirli bir süre sonra uygun konuma gelecektir.
Gün içerisinde ısıtıcı ampulü yine belirttiğimiz aralıklarla kullanmayı da ihmal etmemek gerek.

Resmi açamadım ama büyüğün kaçamayacağı gibi olması yeterli.

Koselerini kapatirim kacamaz o zaman buyugu bu kapta tutacagim kucukde iyileşsin ama boy farkı fazla cidden küçük iyilesse bile bas edebilirmi bilmiyorum

O risk herzaman var ne yazık ki, ya ayrı sistem kurulacak ya da risk göze alınacak. En azından hasta ve halsiz olduğu bu dönemde riske atmamalıyız.

Bende küçük bir tane kapluşu 2 canavara ekledim, tabi aralarındaki fark kapandıktan sonra.

Sizinkiler kabuk ettimi kucuk kaplusu isirmaya calistilarmi hic

Ben kucuk olank akvaryumda beslesem bile en az 5 aya bunun kadar olur 2. Sistemimde yok malesef

Geri