dışkı yeşil olması durumu reptomin veya ot türevli yemlerden ve yeşillikler yediklerinde olur. akşam öğününü 18:00-19:00 arası saatlerde ver. uyuma süresi gelene kadar sindirsin tokluk hissiyle biraz mayışsın. büyük olana +1-2 fazla yem verebilirsin. en azından aç kalma endişesinden kurtulmuş olur. küçüğü yemlediğin sıra büyük olana vermediysen ya da yanyana yemlediysen bu da ısırma nedeni olabilir. birbirlerini görmeyecek şekilde ayrı köşelerde yesinler. gerekirse bir elinle set kur, küçüğün yem yediğini görmesin. ama dediğim gibi büyüğe biraz fazla yem ver. bir iki haftadan sorun olmaz akvaryum büyük eritir.
hayvanlar su içinde sabit denge sağlamak için ayaklarını ona uygun konumlandırır. birini düz uzatırken diğerini oyuğa sokar. bu hayvan sağlıklı ise eğri durmasına neden olabilir. hasta yani akciğer enfeksiyonu varsa hareketleri kısıtlanacağı içinde bu şekilde durabilir.
küçük gerekli malzemeler olmak kaydıyla hasta olmaz ise ötekini en geç bir senede yakalar. diğeri 10 cm gibi cinsel gelişim sürecine gireceği için boy uzaması durur. o arada açığı kapar.
bu hayvanlar içgüdüleri ile hareket ettikleri için akıllanma olayı olmaz. yalnız kinlenme oluyor. inatları da meşhur. bendeki büyük erkekte şöyle bir durum oluştu. o dönem elden besliyordum. diğerine yedirmediği için bunu uzaklaştırıp diğerini besledim. sonra buna vereceğim sıra gelmedi bana bakıp inip bitkiyi taşında söktü döndü tekrar bana baktı. 3 gün yem için dahi yaklaşmadı. bitkiden bir iki dal daha söktü. onları da ona baktığım sıra halletti. karnı acıkmış olacak ki sonra barıştık. böyle nadir hadiseler görülebiliyor.
orada olduğun zamanlarda bir arada dursunlar baktın yine ısıracak o kaba alırsın büyük olanı. şimdide bir kaç yem verip tekrar akvaryuma koy bakalım tepkisi ne olacak. kapta iken ısıtıcı olmadığına göre kalorifere yakın koy. oradan ısı gelir bir miktar. ama kabı yapıştırma 1-2 cm boşluk olsun.