Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbaga Ve büyük üzerine gidiyor

Cvp: Yeni kaplumbaga Ve büyük üzerine gidiyor

Şuan da kabuk boyları kaç cm her ikisininde?​
Bu durumda aklıma gelen şey bir sure buyuk kaplarda idare edecek. Küçük güçlenip kendini toparladığı zaman tekrar bir deneme yapılabilir. Belki akvaryuma sonradan dahil olan buyuk olunca durum değişir. Tabi bunlar bir ihtimal sadece.

Evet 2 kocaman küçük olanı elini bacağını çekiştiriyorlardı birkaç ay ayrı baktım büyünce yeni akvaryuma hepsini beraber koydum. O zaman kimse kimseye niye geldin demedi. Ama hayvanların karakterine göre değişir herşey.

Ya aslinda buyuk olan asiri korkak nasil saldirdi aklim almıyor buyuk olan 7 kucuk 4.5 yaklasik olarak

Eee konu taht kavgası olunca karşıdaki de zayıfsa efelenirler böyle.

Suan buyugu kaba aldim ama küstü sanki bana onada ayri üzülüyorum ama digeri hasta bir hayvan olurse cok üzülürüm

dışkı yeşil olması durumu reptomin veya ot türevli yemlerden ve yeşillikler yediklerinde olur. akşam öğününü 18:00-19:00 arası saatlerde ver. uyuma süresi gelene kadar sindirsin tokluk hissiyle biraz mayışsın. büyük olana +1-2 fazla yem verebilirsin. en azından aç kalma endişesinden kurtulmuş olur. küçüğü yemlediğin sıra büyük olana vermediysen ya da yanyana yemlediysen bu da ısırma nedeni olabilir. birbirlerini görmeyecek şekilde ayrı köşelerde yesinler. gerekirse bir elinle set kur, küçüğün yem yediğini görmesin. ama dediğim gibi büyüğe biraz fazla yem ver. bir iki haftadan sorun olmaz akvaryum büyük eritir.

hayvanlar su içinde sabit denge sağlamak için ayaklarını ona uygun konumlandırır. birini düz uzatırken diğerini oyuğa sokar. bu hayvan sağlıklı ise eğri durmasına neden olabilir. hasta yani akciğer enfeksiyonu varsa hareketleri kısıtlanacağı içinde bu şekilde durabilir.

küçük gerekli malzemeler olmak kaydıyla hasta olmaz ise ötekini en geç bir senede yakalar. diğeri 10 cm gibi cinsel gelişim sürecine gireceği için boy uzaması durur. o arada açığı kapar.

bu hayvanlar içgüdüleri ile hareket ettikleri için akıllanma olayı olmaz. yalnız kinlenme oluyor. inatları da meşhur. bendeki büyük erkekte şöyle bir durum oluştu. o dönem elden besliyordum. diğerine yedirmediği için bunu uzaklaştırıp diğerini besledim. sonra buna vereceğim sıra gelmedi bana bakıp inip bitkiyi taşında söktü döndü tekrar bana baktı. 3 gün yem için dahi yaklaşmadı. bitkiden bir iki dal daha söktü. onları da ona baktığım sıra halletti. karnı acıkmış olacak ki sonra barıştık. böyle nadir hadiseler görülebiliyor.

orada olduğun zamanlarda bir arada dursunlar baktın yine ısıracak o kaba alırsın büyük olanı. şimdide bir kaç yem verip tekrar akvaryuma koy bakalım tepkisi ne olacak. kapta iken ısıtıcı olmadığına göre kalorifere yakın koy. oradan ısı gelir bir miktar. ama kabı yapıştırma 1-2 cm boşluk olsun.

cem' Alıntı:
dışkı yeşil olması durumu reptomin veya ot türevli yemlerden ve yeşillikler yediklerinde olur. akşam öğününü  18:00-19:00 arası saatlerde ver. uyuma süresi gelene kadar sindirsin tokluk hissiyle biraz mayışsın. büyük olana +1-2 fazla yem verebilirsin. en azından aç kalma endişesinden kurtulmuş olur. küçüğü yemlediğin sıra büyük olana vermediysen ya da yanyana yemlediysen bu da ısırma nedeni olabilir. birbirlerini görmeyecek şekilde ayrı köşelerde yesinler. gerekirse bir elinle set kur, küçüğün yem yediğini görmesin. ama dediğim gibi büyüğe biraz fazla yem ver. bir iki haftadan sorun olmaz akvaryum büyük eritir.

hayvanlar su içinde sabit denge sağlamak için ayaklarını ona uygun konumlandırır. birini düz uzatırken diğerini oyuğa sokar. bu hayvan sağlıklı ise eğri durmasına neden olabilir. hasta yani akciğer enfeksiyonu varsa hareketleri kısıtlanacağı içinde bu şekilde durabilir.

küçük gerekli malzemeler olmak kaydıyla hasta olmaz ise ötekini en geç bir senede yakalar. diğeri 10 cm gibi cinsel gelişim sürecine gireceği için boy uzaması durur. o arada açığı kapar.

bu hayvanlar içgüdüleri ile hareket ettikleri için akıllanma olayı olmaz. yalnız kinlenme oluyor. inatları da meşhur. bendeki büyük erkekte şöyle bir durum oluştu. o dönem elden besliyordum. diğerine yedirmediği için bunu uzaklaştırıp diğerini besledim. sonra buna vereceğim sıra gelmedi bana bakıp inip bitkiyi taşında söktü döndü tekrar bana baktı. 3 gün yem için dahi yaklaşmadı. bitkiden bir iki dal daha söktü. onları da ona baktığım sıra halletti. karnı acıkmış olacak ki sonra barıştık. böyle nadir hadiseler görülebiliyor.

orada olduğun zamanlarda bir arada dursunlar baktın yine ısıracak o kaba alırsın büyük olanı. şimdide bir kaç yem verip tekrar akvaryuma koy bakalım tepkisi ne olacak. kapta iken ısıtıcı olmadığına göre kalorifere yakın koy. oradan ısı gelir bir miktar. ama kabı yapıştırma 1-2 cm boşluk olsun.

Simdi alirim kaba yem verip ama ya yine isirirsa bide kucuk olan nasil uyuyacak buyuk varken ben ilk isirmaya calistiginda bise yapmadim uyardim onu elinle ikinci isirisinda aldim kaba

cem' Alıntı:
dışkı yeşil olması durumu reptomin veya ot türevli yemlerden ve yeşillikler yediklerinde olur. akşam öğününü  18:00-19:00 arası saatlerde ver. uyuma süresi gelene kadar sindirsin tokluk hissiyle biraz mayışsın. büyük olana +1-2 fazla yem verebilirsin. en azından aç kalma endişesinden kurtulmuş olur. küçüğü yemlediğin sıra büyük olana vermediysen ya da yanyana yemlediysen bu da ısırma nedeni olabilir. birbirlerini görmeyecek şekilde ayrı köşelerde yesinler. gerekirse bir elinle set kur, küçüğün yem yediğini görmesin. ama dediğim gibi büyüğe biraz fazla yem ver. bir iki haftadan sorun olmaz akvaryum büyük eritir.

Cem bey peki yine buyuk satasmaya baslarsa ne yapmaliyim

Gözlemleyebileceğin zamanlarda birarada tut yine saldırıyorlarsa ayrı kaba alırsın demiş Cem.

Benim fikrim bu 2 gün büyük ayrı kapta dursun, küçük kendine gelsin. Hem sadece yorgunluk halsizlikmi yoksa hastalıkmı belli olur.
Bir de Emre (AEK) fikrini söyler.
Karar ne olur bilemem.

olivia-peter' Alıntı:
Gözlemleyebileceğin zamanlarda birarada tut yine saldırıyorlarsa ayrı kaba alırsın demiş Cem.

Benim fikrim bu 2 gün büyük ayrı kapta dursun, küçük kendine gelsin. Hem sadece yorgunluk halsizlikmi yoksa hastalıkmı belli olur.
Bir de Emre (AEK) fikrini söyler.
Karar ne olur bilemem.

Suan bakabiliyorum buyuk surekli tehtid eder gibi etrafinda donuyor yemege gitmistim 6dk videoya kaydettim bir kez el atmis hic isirmamis. Ama saldirkaya meilli gözüküyor uyurken yine ayiriyimmi

Suan ustune cikmaya calisti ayri kaba aldim ama kabinda suyu biraz soguk ayri uyutacam kiyma falan verecem kucuge hizli buyumesi icin ama cok caresizim ya ne saldirgan hayvanlarmis bileydim alamzdim bitane daha 20 gun sonrada ayagA var

Ben bununla ugrasamayacagim ya 20 gun sonra ygs var ders calismam gerekiyor boyle olacigini bilseydim hic girismezdim ya bakabilecek varsa sahiplendirmek istiyorum küçüğünü. Ankarada oturuyorum.

Buyuğu ayrı kaba koy dursun. Sende strese girme hayvanlarda. Bu gece zorlamanın alemi yok. Kucuk iyileşsin biraz. Sahiplenmek isteyende olursa verirsin

olivia-peter' Alıntı:
Buyuğu ayrı kaba koy dursun. Sende strese girme hayvanlarda. Bu gece zorlamanın alemi yok. Kucuk iyileşsin biraz. Sahiplenmek isteyende olursa verirsin

Oyle yaptım ayrilar suan

Tamam artık sende ders çalış kucuk dinlensin, buyuk de kendiyle iç hesaplaşma yaşasın. Rahat olun. Yarın duruma bakarız yine

et verme yemler yeterli bir de hazımsızlık çekmesin hayvan et yedi mi bu sefer yemlerden soğur.. ayrı kapta dursun büyük kalorifer yanına koy. onun az da olsa ısısı yeterli olur. ısı dengesini ayarlayabilecek büyüklüğe gelmiş. adaptasyon sağlar.

Teşekkür ederim yardimlariniz icin şimdilik oyle yapacagim insallah kisa surede buyur kucuk olanda beraber yaşarlar.

2 gundur beraber birakiyorum saldirilar yine oluyot ancak zarar vermiyor buyuk gunde 1 defa falan isirmaya calisiyor sabahlari beraber gunesleniyorlar sabah vakitleri hic dalasma olmuyor küçük duzeldi sayilir enerjisini geri topluyor yavas yavas durumlari suan guzel kabugu duzeldi kucugun. Sahiplendirmeden vazgeçtim

hiyerarşik düzen için ufak ısırmalar sürekli değilse normal görülebilir. yalnız bu ufak ısırmalar küçük olanın derisi ince olduğu için hasar bırakır. bu büyüğün çene kuvvetine bağlıdır. normalde emsal boyda olan hayvanlarda iz bırakmaz. 1 defa yapıyorsa ciddi birşey değil. yinede bırakacağı hasar açısından her gün bir kez genel kontrol için ufağı eline alıp incelemelisin.

küçük, büyük olanın peşinden hareket ettiği sürece durum iyiye gidecektir. mesela önce yemi büyüğün yemesi kuru alana ilk büyüğün çıkması ve güzel yeri kapması. genelde yavrularda bu bilinç gelişmediği için hırpalanma gözleniyor. zamanla bunu öğrenecektir. yemlemede ayrı köşelerde vermeye çalış ama ilk yemi mutlaka büyük yesin. bazı şeyleri içgüdüsel olarak yapsalarda doğal ortamlarında dahi büyük olanlardan bir takım şeyleri öğreniyorlar. küçükte izleyerek öğrenecektir.

pazartesi bir resim atarsın kabuk için uygulama gerekir mi bakarız.

inşallah uyumu sağlarlar. hayırlı olsun.

Tesekkurler cem abi bu saatte kucuk kuru alana cikti isik kapali oldugu halde bende isigi actim usumesin diye buyuk uyuma yerine girmisti çıktı ordan kuru alanda kucugun ustune cikti kuru alanda ayridim sonra kucuk hala kuru alanda duruyor ışığı kapattigim halde acaba bunun nedeni ne

Uyumsuzluk olma ihtimali var birde bu hayvanlar 6 cm gibi bir boya kadar kuruda somra birseye tutunarak suda en son dipte veya yine tutunarak uyumayi seviyorlar, zamanlayici alin 7-18:30 diainda yakmayin eger alismassa bir haftaya ozaman 40 watt mavi bir gece isitma lambasi gerekli olur

Bu isirmalarda amac yani siddet gercekten onemli birde isirilanin deri kalonlogi iste yani kontrol etmeniz hergun cidden onemli benim disi masallah 25 cm oyle nor deri var ki pembelesmiyor bile isirilinca

Geri