Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbaga Ve büyük üzerine gidiyor

Cok guzel yiyor onda hic sorun yok bugun vitamin mineral yeminden 2 stick verdim aksamada 2 tane daha verecem bu hafta 1 yerine 3 mineral 4 seferde Raffy P gammarus karisik vericem. Gözleri iyi durumda biraz kabugu kötü ve halsiz büyük ihtimal akciger enfeksiyonu uzun suredir kuru alanda suyuda 26 dereceden 28.5 yaptım insallah duselir kisa surede. Devit damla mevcut kabugunami damlatiyim yoksa yeminemi ayrica UVB lamba da var fazla gelmesin sonra?

Cvp: Yeni kaplumbaga Ve büyük üzerine gidiyor

Uvb lamba varsa devit yeme damlatmaya hiç gerek yok. Kabuğa damlatmaktan bahsetmiştim. Ben bazı zor atılan kabuklar için uygulamıştım. Ama şimdi hayvan halsiz hırpalamayalım, kabuk acil değil. Biraz daha enerji toparlasın.
O zaman 100*40*60h akvaryum ölçüleri doğru. Ben bakayım şimdi resme

Bu Emre'nin AEK akvaryumu, bir kenarda kaya ve kökle yükselti var.
mailto:/ORo0W5.jpg

Alttaki linkte farklı açılardan resim var. 

mailto:/forum/konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html

Ben suyun yuksekligi kadar tasi nasil koyacam ama akvaryuma hem cok agir olur tehlikeli hemde o kadwr buyuk taşı nerden bulacam. Emre beyin akvaryumunun yuksekligi kac cm

Onun çok yüksek değil 30cm, sadece örnek. En sağlıklı mango köküyle yapılabilir. Büyük bir mango kökü havanlar içinde gerekli. Hem de yükselti oluşturur. Ya da buyuk yapraklı ipek bitkide olabilir.

Bu arada gozlerini sık sık kapatiyor acaba bir problem varsa benmi anlamıyorum daha yakından cekmeye calistim gözlerini kapatinca goz kapaklarinda hafif islaklik var

mailto:/Lpbnpo.jpg

Onceki attığım fotoğraflarda mango koku ve 1 adetde ipek yaprakli bitki gozukuyor yeterli degilmi acaba

Büyüklük anlamında yeterli değil. Maksat yükseklik oluşturmak olunca mango dipte kalıyor. Bitkinin yaprakları küçük. Yani hayvan üzerinde duramıyor. Onun için bu tavsiyede bulunmuş Emre. Hatta yorumunda kullanılacak kayalarıda söylemiş muhtemelen ağırlık yapmayacak kayalardır. (Falez Kayalar). Kayalar olmaz dersenizde buyuk mango ya da bitki olur olur dedim bende.

Hayvanlar kuru alanda uyumu sağlamışlar. Şimdi su içine bakmak gerek orada da uyumu bulurlarsa sorun çözülür. Büyük ihtimalle küçüğü kabul edecek diye tahmin ediyorum. Tek engel küçüğün hasta olması. Hastalanır ve büyük bunu hissederse hayvanı atmaya çalışır.

Büyükte tek sıkıntı eski plakaları atamaması. Neslihanın söylediği şeyler atmasına yardımcı olur. Hayvanın üşümeyeceği bir ortam yaparsan devit sürebilirsin. 2 günde bir yeterli. Isıtma lambası ve mango kalanı halleder. Uvb olduğuna göre deviti yedirmene gerek yok. Sadece kabuk uygulaması ve büyüğe yapacaksın. Linkteki resimdeki büyük değil mi

Küçüğe hiç bulaşma. Eline alma akvaryum ve kuru alanda istediği kadar dursun. Sadece iştah kaybı olup olmadığına dikkat et. 2. Gün bu halsizlik devam ederse ilaç uygulaması yaparız.

Kısmi su eklemelerinde sular arası ısı farkı olmasın. Suyu önceden pet şişede beklet. Ortam ısısına gelsin öyle ekleme yaparsın.

Küçükle karşı karşıya geldiğinizde sağa sola sallanır veya elini oynatırsın, seni sürekli takip etmemesi halsizliğin ilk belirtisidir.

Son attigim fotoğraftakilerin hepsi kucuk buyugun fotoğrafi 5 tane fotograf birden attigim mesajda 1 tane var. Gerisi hep küçük. Buyugun kabukla ilgili bir problemi yok sanirim o yuzden devit uygulamicam uvb yeterli. Ancak kucugun kabuguna surmeliyim ona emin olamadım. Ayrıca büyük olan mangoyu kullaniyor sıkça bence boyu yeterli neden küçük dediginizi anlamadim acikcasi :( suyun ustune kadar cikacak bir. Mango bulabilecegimide hic sanmıyorum. Kucuk eve geldigimden beri kuru alandan inmedi aksam saat kac gibi kapatıyim kuru alani

cem' Alıntı:
Küçükle karşı karşıya geldiğinizde sağa sola sallanır veya elini oynatırsın, seni sürekli takip etmemesi halsizliğin ilk belirtisidir.

Elimi hareket ettiriyorum ama surekli takip etmiyor ama bunu digeride yapmiyor sadece bana bakiyor küçük. Halsiz olduğu belli hic hareket etmiyor ben yanina gittigimde gozlerini aciyor ben yokken uyuyor. Buyuk rahatsiz etmiyor onu hic yuzuyor kafasina gore

Albatraoz' Alıntı:
Son attigim fotoğraftakilerin hepsi kucuk buyugun fotoğrafi 5 tane fotograf birden attigim mesajda 1 tane var. Gerisi hep küçük. Buyugun kabukla ilgili bir problemi yok sanirim o yuzden devit uygulamicam uvb yeterli. Ancak kucugun kabuguna surmeliyim ona emin olamadım. Ayrıca büyük olan mangoyu kullaniyor sıkça bence boyu yeterli neden küçük dediginizi anlamadim acikcasi :( suyun ustune kadar cikacak bir. Mango bulabilecegimide hic sanmıyorum. Kucuk eve geldigimden beri kuru alandan inmedi aksam saat kac gibi kapatıyim kuru alani

Yazın 07:00-19:00
Kışın 07:00-18:00 saat dilimi uygundur.
Uygun zaman dilimini yakalamak için de günlük ya da haftalık zaman saatlerinden alabilirsiniz.

Küçüğün kabuğuna şimdilik hiç müdahale etmeyelim. O sonraki iş. Küçük halsiz enerjisini toplaması lazım. Hiç rahatsız etmemeli. Isınsın. Cemin de söylediği gibi hastalık için devamında müdahale edelim.

ben plakaları açılmış olanı büyük sandım. o küçük olan ise devit işine girme hiç. hayvan halsiz iyice üşümesin. saat 20:00'ye kadar açık kalsın lamba, sonrasında suya inmeli. hatta şimdide suya bırakabilirsin. hayvan su içsin uzun süredir kuru alanda ise su kaybından gitmesin. çıkmak isterse sonra çıkar. hayvan gecede durmak isterse mavi olan armut ampul 40 W alıp takarsın. ışık vermediği için hayvan rahat uyur.

büyük mangoyu kullanıyorsa küçük ona bakıp ne olduğunu nasıl kullanıldığını anlar. hazır yem yiyor iken genta veya gentagut göz damlası alıp hergün bir yemine bir damla damlatıp ver. raffy p krem rengi olan uygun. elden yemiyor ise yemi biraz kurutup hemen suya önüne at. ikiye kırıp tek tek verirsen suya çözülmeden kolay yer. olduki yemiyor ise eline alıp dik tutarak ağız çevresine sür bir damla bir şekilde bir kısmı ağzına girer sonra bir damla daha sürersin. gözlerine de birer damla kuru alandayken tepeden damlat. ısıdan dolayı gözleri kurursa rahatlatır. hayvan canlandığında damlattığında önce ayağıyla silmeye çalışıp sonra kendini suya atacaktır.

0.3 oranında gentamisin içerdiği için oran düşüktür. hayvana zarar vermez. ilk bir hafta bunu ver. sonrasında durumuna göre süreye bakarız. en azından üşütmeye bağlı ise başlangıç safhasında olduğu için cevap vermesi çabuk olur.

suya bıraktığında başında dur. halsiz yüzemiyor ise kuru alan rampasına doğru iteklersin. kendi çaba gösterip çıksın.

cem' Alıntı:
ben plakaları açılmış olanı büyük sandım. o küçük olan ise devit işine girme hiç. hayvan halsiz iyice üşümesin. saat 20:00'ye kadar açık kalsın lamba, sonrasında suya inmeli. hatta şimdide suya bırakabilirsin. hayvan su içsin uzun süredir kuru alanda ise su kaybından gitmesin. çıkmak isterse sonra çıkar. hayvan gecede durmak isterse mavi olan armut ampul 40 W alıp takarsın. ışık vermediği için hayvan rahat uyur.

büyük mangoyu kullanıyorsa küçük ona bakıp ne olduğunu nasıl kullanıldığını anlar. hazır yem yiyor iken genta veya gentagut göz damlası alıp hergün bir yemine bir damla damlatıp ver. raffy p krem rengi olan uygun. elden yemiyor ise yemi biraz kurutup hemen suya önüne at. ikiye kırıp tek tek verirsen suya çözülmeden kolay yer. olduki yemiyor ise eline alıp dik tutarak ağız çevresine sür bir damla bir şekilde bir kısmı ağzına girer sonra bir damla daha sürersin. gözlerine de  birer damla kuru alandayken tepeden damlat. ısıdan dolayı gözleri kurursa rahatlatır. hayvan canlandığında damlattığında önce ayağıyla silmeye çalışıp sonra kendini suya atacaktır.

0.3 oranında gentamisin içerdiği için oran düşüktür. hayvana zarar vermez. ilk bir hafta bunu ver. sonrasında durumuna göre süreye bakarız. en azından üşütmeye bağlı ise başlangıç safhasında olduğu için cevap vermesi çabuk olur.

Yem yemede sorun yok az once iki tane raffy mineral yedirdim istahi acik kuru alandan kendi istegi ile indi normalde 19.00 da veriyordum ama uzun sure ac kaldi bu sefer erken veriyim dedim hemde akvaryumdan cikartmadan rahatca ikisinide yemledim. Ancak şimdi farkettim kucugun diskisi koyu yeşil renkte ama kati yapmis ishal degil yani. Bu neyin belirtisi acaba.

Buyuk ile aralari iyi suan buyuk arada gidip yine dokunuyor ama cok az kucuk suyun ustunde duruyor sadece nefes alıyor ayaklari farkli duruyor ama simetrik degil nedense o yuzden biraz yamuk duruyor su yuzeyinde. (ayaklarinda sorun yok ayaklarini uzatis sekli farkli).

Dedigini goz damlasi bende yok nerde bulabilirim.

Zaten hic yuzmuyor oyle durdugu yerde su sayesinde suzuluyor binevi, arada bir asagiya iniyor yuzerek sonra yine devam. Su yuzeyinde yamuk yumuk duruyor yani anlayacaginiz.

Genta, gentagut damla eczanelerde bulunur.

Geri