Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağ'm İçin Bilgiye Tecrübeye İhtiyacım Var

seray

Yeni Üye
Katılım
16 Nis 2024
Mesajlar
17
Evimize yeni bir Trex geldi hoşgeldi inşallah enerjik mutlu gözüküyor Ahm Turtlr Sticks yem vardi en iyi onu aldım birde karides kurusu almıştım daha önce 50 cm plastik kabım var kendisinin kabuğu 2 cm şuan bütçem el vermediği için diğer ekipmanları alamadım havalarda sıcakken soğuyana kadar böyle idare edebilirim diye düşündüm aldigim yerde vitamin kalmamıştı onu daha alamadım nasıl beslemeliyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim gün de kaçtane yem vermeliyim ekstra birseyler verebilir miyim suyunu ne kadarda bir değismeliyim genel bilgi verirseniz sevinirim
IMG-20240417-WA0006.jpeg
 
Keşke önce sistemi kurup sonra alsaydınız. Gündüz sıcak olsada gece sabaha doğru su en soğuk halini alır. Bu üşütebilir. Henüz bahar aylarındayız.

Stick yemi kırıp yada maket bıçağı ile kesip ufaltın. Gaga yapısı yumuşak olduğu için sert yemi yemede zorlanır. Gammarus sıkıntı değil. Aslında ahm yerine omega one juvenile turtle sticks, jbl rugil, tetra reptomin baby, tropical axolotl yemlerinden biri daha iyi olurdu.

O kaptaki renkli taşları çıkarın salınım yapar hayvan o suyu içiyor.

Su değişimleri eğer o kap ise 2 günde bir emsal sıcaklıkta su ile olacak. 5 litrelik petşişe suyu oda ortamına koyun öyle değişin. Şebeke suyu biraz ağır gelebilir. En ucuzunda bir su alın. Arıtma su varsa o daha iyi tabi.

Yem sabah akşam verilecek. Sabah 1 stick yem akşam iki üç gammarus.
 
kızım çok fazla ısrarla istediği için kıramadım küçük bir yerde yaşıyorum maalesef dediğiniz yemler burada yoktu Bir dahaki sefere internetten sipariş veririm bittikten sonra o satın aldığım yerdeki kap Benim kabım değil direkt çeşmeden doldurmuştum ilk suyunu o zaman bundan sonra arıtma cihazından su koyayım arıtma Cihazımız var Bir de evet dediğiniz gibi Akşamları Suyu biraz soğuyor acaba Akşamları sıcak su eklemesi yapsam ılıtsam suyunu Zarar vermiş olur muyum dediğiniz ölçülerde besleyeceğim teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20240424-WA0038.jpeg
    IMG-20240424-WA0038.jpeg
    796.3 KB · Görüntüleme: 5
Bu kap olmaz akvaryuma geçin. Isitma lambası eksik. Suya ekleme yapmayın hayvanin dengesini bozar. Akvaryuma gecince su ısıtıcısı da kullanacaksınız kapta olmaz.
 
Su değişimleri emsal ve oda ısısında olsun. Arıtma varsa ondan kullanın. Suyu petşişeye doldurup oda ısısında bekletin. Mümkünse ışık almasa daha iyi olur üzerine birşey örtebilirsiniz. Su dinlenir ve oda ısısına gelir. İki petşişe yapın şimdilik, akvaryuma geçince sayı artacaktır.

Suyu ısıtmayın. Ani ısı değişiklikleri hayvan adapte olmaya çalışırken yıpratır.

Akvaryumlu sisteme geçin. Hayvan hasta olursa hem bunları acilen yapacaksınız hemde tedavi süreci uzun sürecek.

Bir de bu hayvanlarda salmonella var. Aslında her hayvanda var ama bunlar sucul ortamda yaşadıkları için bulaşı riski yüksektir. Ellerinizi her işlem sonrası sabunlarsanız bir sorun olmaz. Kızınıza da tembih edin. Göz ve ağız yoluyla bulaşıyor. Ateş ve ishal yapıyor.
 
Geri
Üst