Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kuşumuz

Cimcime

Bronz 2 Üye
Selamlar ailemize yeni katıldı bu küçük arkadaş sol ayağında tırnaklarından biri diğerinin üstünde kıvrılmış duruyor acaba engelli mi bi problemi mi var bide sürekli ağzını açıp kapıyor yeni ortama girdiği için stress olduğundan olduğunu düşünüyorum

Ekli dosyalar

• IMG_4207.jpeg
    IMG_4207.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
Tırnağın diğer parmak üstüne eğilmiş kısmını kesin. Yalnız ilik gözüküyorsa ona fazla girmeden ucundan alın.

Erkek yetişkin kaplumbağalar gibi hayvan düz yerde fazla gezdiği için parmaklar birbirine girmiş.

Tahta tüneği var mı? Tüneği kavradıkça şekle girer.

Hayvan daha yavru onun için yavru yemi alıp verin. İri tohum yemesin. Arada çekirdeği alınmış elma, armut ve muz verebilirsiniz. Haftada bir parça fazla vermeyin ishal yapar.

Körpe yani göbek kısmından açık sarımsı olan yapraklardan verin. Bu her daim durabilir.

Evet evet cem bey kafesin kendi tüneği var şuan ama hiç yanaşmıyor bize tırnak kesme işini biraz bekletsek zararı olur mu ayağına travmatize etmek istemiyorum bide bu burun rengi normal mi bazı renklerin hastalık belirtisi olabileceğini okumuştum biyerde de

Ekli dosyalar

• IMG_4239.jpeg
    IMG_4239.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 7
Tırnağı bir an önce halledin ki hayvan büyürken normal yapısına dönsün. Belki de onun yüzünden hayvan tüneği kavrayamıyor olabilir. Diğer parmağın üstüne oturan kısmı kesin o zaman.

Hayvan daha ufak ve beyaz ağırlıklı olduğu için burundaki renk belirsiz oluyor, petshopta böyle yavrular görmüştüm. Pigmentler yeterli tonda olmuyor. Hayvan büyüyüp hormonları aktif olunca koyulaşma olur sanırım. Bu renk beslemedim hiç.

Dişilerde o kısım yavru ağzı renk oluyor. Erkeklerde mavi tonda gördüğüm kadarıyla hayvan erkek.

Geri