Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni muhabbet kuşum ceviz

tosbik123

Bronz 5 Üye
Katılım
2 Mar 2015
Mesajlar
28
4 hafta önce yeni bir kuş aldım hala suskun suskun duruyor neden olabilir
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

kuşlar ilgi istiyor diğer taraftan sürekli ilgilenme durumun yoksa kuşlar için aynalık satarlar ondan bir tane alman lazım. bir de hayvan dişi ise dişiler pek ötmez. burun eti pembemsi ise dişidir.
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

Benim de bir kanaryam vardı 2 yıldan fazla baktım sonra hastalandı kurtaramadık.Şimdi tekrar düşünüyorum ama öncesinde bilgi sahibi olmak lazım tabi.
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

kadir 30 sene kadar evvel bende bir çift kanarya beslemiştim. hatta erkeğin john travoltanın o dönem meşhur olduğu saçları gibi tüyler vardı kafasında. öyle bir hayvan daha görmedim. hafif mavi beyaz değişik bir kanaryaydı. hatırladığım su içine girip banyo yaptıkları kuş banyosu vardı ve yumurtlamada çift alırsan tabi, çimen kurusunu alıp bir köşeye koyuyorsun kendisi yuvasını örüp hazırlıyor. ve fevkalade kafa ütülüyor.
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

Abi dişiler öyle fena seninki de bendeki gibi sanırsam glosterdan bahsediyoruz.Ağlamıştım öldüğünde hiç unutmam. :(
[video=youtube]https://youtu.be/_aLaVULXHcc[/video]
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

buna benziyor ama saç gibi olan tüyleri siyah gri karışımı gibi birşeydi gövdesinde o renk başka bir yeri yoktu birde kafaya jöle sürüp arkaya tararsın ya aynı öyle bir tipti. 70'lerin saç modeli gibi, favorisi bile vardı. insanın kafa derisini sök yapıştır öyle bir şey. bu arada sendeki cizvit papazlarının saçına benziyor. güzel hayvanmış. çeneyi de iyi yağlamış. güzel hayvanmış. tür olarak aynı olabilir.
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

*
T9k_NqeK3PwHdm3eGxeFbFlz5Ak4BOk6ggMjFfub-HABX-1Y9P52OU3vRiFooK3nxp2wkk_ESqRxk2BeN-fxNH7Rk-6grJff7wxUd0fwl2Utst08MgxzayufdD7NaCaqe6YUsTC5=w471-h312-nc

Sen bu artistleri diyon abi :haha:  Aynı cins ama hepsinde bu tüy yok :D
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

bak bu 2. resimdeki gibiydi saçlar ama arkaya taranmışından. tüyler beyaz maviydi.

hayvanın bacağındakini sökebilirsen sök. büyüdüğünde bacağını sıkmasın.
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

Abi benim değil bunlar ya internetten aldım bunları :) Bende yeniden almayı düşünüyorum ama araştırıyoruz daha babamla.O daha çok anlıyor.Çocukluğum hep kuşlarla geçti onun hevesi sayesinde keklikler muhabbet kuşları sakalar evde geziyordu :D Annem delirmişti tabi şimdi kafes mecbur artık.
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

o zaman sesi az çıkan bir kuş alın. bülbül ilk başta güzelde sonradan bunaltıyor. sanki birisi sürekli kuş sesli zile basıyormuş gibi.
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

Abi adı üstünde :D Bazı kuşlar kafesin üstünü örtünce susuyormuş.Ama bu uygulama ne kadar doğru bilmiyorum.Genelde geceleri yapılıyormuş hatta.Kanaryayı seviyorum bende ama bakalım babama kaldık.Bu fikirde zaten ikinci kaplumbağaya razı gelmedim diye çıktı.Onun insiyatifine kalmış :)
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

Kuş alacaksaniz ilgilenmeniz lazim arkadaşlar eger ilgilenemem diyorsaniz yanina eş alin yazik günah tek başina tabii mutsuz olur
Eşi olunca çok mutlu oluyorlar
Ayrica günde birkaç saat dişarda uçmasi lazim evin içinde ,, uçmak en sevdikleri şey
Benimkiler sabahtan akşama evde dolaniyor,, hiç de bikmiyorlar uçmaktan :)
Üstünü örtmeye ben de karşiyim sessiz bi ev isteyen kuş almasin, ayrica eve can geliyor kuş olunca bence
Kuşlar harika hayvanlar,, keşke herkes kiymetini bilse
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

Aynen Semiha abla bende öyle düşünüyorum ama ses konusunda eskiden şikayet geliyordu :) Üst ve alt katlarımızda bebekli aileler vardı ve geceleride çok öttüğü için bu çözümü bulmuştuk.Geceleri üstünü kapatıyorduk uyusun diye.Eş konusu zaten kuşlarda olmazsa olmaz.Evde dolaşması konusuna annem dışında herkes onay veriyordu.Oda kendi açısından haklı bütün mobilyaların üstüne pislemişlerdi.Babamda temizliyordu ama yetişemiyorlardı. :))


Ama terste tepebiliyormuş bazı kuşlarda.Küsüp susanlar var.Camına tıklatılan melek misali :)
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

Zaten kuslar saglikli olmalari icin saat on olmadan uyumali
Ustunu o zaman ortebilirsiniz ama gunduz cok ottu diye biraz sussun diye ustu ortulmemeli
Konsunun rahatsiz olacagi kadar bagirir mi ya kus? Benim ust komsunun kuslar otunce sesleri cok az gelir o da disardaki oten kuslar gibi yani
İnsanlar da abartiyor bana gore
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

semiha muhabet ve papağan türlerinde konuşması için bu örtü yöntemini uygulayan var. hayvan karanlıkta görme duyusunu kullanamayınca işitme duyusuna yöneliyor. duyduğu sesler kendisi ile ilgilenildiğini sanan hayvanda algılamayı artırıyor. hayvan görse kendisi ile ilgilenilmediğini anlar ve ağzını açmaz.

sakalar kafese girip özgürlükleri alınınca sesleri kesilirmiş. eskiden osmanlı zamanlarıda dahil sakaların güzel ötmesi için gözlerine iğne batırıp kör ederlermiş. hayvan karanlığın korkusunda sürekli ötermiş.
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

Yazik gunah yaa oamanlida dahi yapiliyormus demek oyle mi
Bu insanoglu cok acimasiz ve bencil nasil olabiliyor yaa ben anlamiyorum
Sirf otsun diye yapilanlara bak

Ayrica papaganlar sevgi ve ilgi gosterilirse guzel oter, cahiller bunun farkina varamamislar mi ki
Konusmayacaksa sen istedigini yap yine konusmaz
Hos bana gore farketmez ; kendi sesleri de yeter mutlu olmam icin :)


Cem dusundum de ; burayi okuyan kendini bilmezin teki gidip de igneyle vahset yasatmaz insallah hayvancagiza ...
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

yok sanmam o kadar piskopat yoktur günümüzde. daha buna benzer olaylar var. onları anlatmayım.
 
Cvp: Yeni muhabbet kuşum ceviz

Kuş istiyorsan en iyisi muhabbet kuşu.Bende besliyorum, Allah'ım böyle uysal, sakin, çabucak eğitilen bir hayvan yoktur herhalde.Ama kuş alacaksan ilgi de göstereceksin.İlgi göstermezsen küser gider...Ama yanına bir eş alırsan mutlu olur ve senle irtibatı keser, eşiyle ilgilenir.Ben kendiminkini 2 haftada eğittim.Maşallah çok tatlı, kafamıza, omzumuza, kolumuza, parmağımıza her yere konuyor.Ve kafesin telinin içinden elimi geçirdiğimde, onun yan boyun kısmını okşamamı istiyor.Okşayınca da kafasını yana eğiyor, daha da okşatıyor minnak...Ve günlük ortalama 2-3 saat dışarda uçuyor, eğleniyor falan.Çok şeker bir hayvan.Ayrıca gece evde ki bireyler yatmadan önce, onun da kafes tülünü yukarıya çekin, uyusun.Ama gündüzleri tülü aşağı indirin, bakınsın.Haftasonu da kafesini temizleyip, suyunu ve yemini tazelediğinizde iş bitmiştir. :) Aklıma şimdilik bunlar geldi, devamını sonra ihtiyaç olduğunda yazarım...
 
Geri
Üst