Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Paludaryum'um

nachtmerie

Altın 5 Üye
Paludaryumları gördükçe imreniyordum ve kendi çapımda bişeyler yapmaya çalıştım :)

Kısaca bilgiler vereyim : Roxin 100W Çelik ısıtıcı
ATMAN AT-800F İç Filtre
Ağaç : Ardıç :)
30-35 LT SU ( 14 cm su derinliği )
60x60 Kare 30h akvaryum ebatları.
Patlama çatlak vs olmasın diye taşların altında straforlar vardır taşların hiçbiri camla temas etmemektedir.
Biriki tane düz güzel taş bulup su seviyesini 17 18 Cm çıkartıcam yarım metre kar var dışarda malesef taş bulamıyorum :D Kuru alanda istediğim zaman genişletme imkanım var şimdilik yeticek kadar yaptım.

Eksik olan veya fazla olan bişeyler varsa önerilerinizi bekliyorum :)

mailto:/img84/9025/42126435.jpg

Uploaded with ImageShack.us

mailto:/img59/2508/xxxxjn.jpg

mailto:/img18/4904/93831877.jpg

mailto:/img408/8909/35744374.jpg

mailto:/img217/3668/66172787.jpg

mailto:/img515/5874/43153476.jpg

mailto:/img849/4218/xxxk.jpg

mailto:/img80/5935/xxxxxxqh.jpg

mailto:/img195/5125/16998202.jpg

mailto:/img818/7377/98296885.jpg

mailto:/img832/9592/79150858.jpg

mailto:/img36/1914/hh8h.jpg

Umarım beğenirsiniz yorumlarınızı bekliyorum :)

Ekleme: Resimde görünenler çöpçü balıklarıdır 2.5 aya yakındır beraber sorunsuz yaşıyorlar :)

Cvp: Yeni Paludaryum'um

Herşey harika gerçekten :) Özellikle kuru alana bayıldım. Gördüğüm en güzel sistemlerden biri gerçekten tebrikler.
Tek hoşuma gitmeyen şey kumunuz oldu. Bence hiç yakışmamız beyaz kum. Silis kum yada dere kumu kullanırsanız görüntü çok daha güzel olucaktır.
Birde su seviyesini biraz daha yükseltebilirsiniz bence :)
Tekrar ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim :)
Kum konusunda çok kararsız kaldım eski kum da beyaz olunca üstüne 2 kg daha ekledim şimdilik yapayım dedim doğal bi görüntü için aslında dediğiniz gibi daha güzel olabilirdi bidaki temizliğie değiştirebilirim artık çok yordu beni baştan kuramıcam şimdilik idare etsin temizliğe kadar:D

Çok güzel bir akvaryum olmuş elinize sağlık. :)

nachtmerie' Alıntı:
Kum konusunda çok kararsız kaldım eski kum da beyaz olunca üstüne 2 kg daha ekledim şimdilik yapayım dedim doğal bi görüntü için aslında dediğiniz gibi daha güzel olabilirdi bidaki temizliğie değiştirebilirim artık çok yordu beni baştan kuramıcam şimdilik idare etsin temizliğe kadar:D

Yok kötü değil ama bu akvaryuma silis kum ve dere kumu çok yakışırdı :)
Birde dediğim gibi su seviyesini yükseltmek için imkanınız var yükseltirseniz daha rahat eder kaplumbağalar.
Onun dışında gerçekten çok güzel olmuş tebrik ederim.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar :)

ecemkoten' Alıntı:
nachtmerie' Alıntı:

Yok kötü değil ama bu akvaryuma silis kum ve dere kumu çok yakışırdı :)
Birde dediğim gibi su seviyesini yükseltmek için imkanınız var yükseltirseniz daha rahat eder kaplumbağalar.
Onun dışında gerçekten çok güzel olmuş tebrik ederim.

Demek istediğinizi anladım haklısınızda doğal bi görünüm için beyaz tonlardan çok dere kumu veya silis daha çok yakışcaktır kararsızlığım ve sabırsızlığım sonucu beyaz yaptım :)

Su seviyesi 14 cm 2 3 cm daha yükselticem çok da fazla koymak istemedim ilk baş açıkçası akvaryum hazır değil camcıda yaptırdığım için patlamasından çekindim ama biraz daha arttırıcam :)

Haklısınız. Bir süre büyüyene kadar bu su seviyesi yeterli zaten :)
Çok mutlu olmuştur bıcırıklar :)

Suyun içindeki taş çok güzel olmuş. Gece uyumaları için birebir :)

Tam bir gölet havası yaratmışsınız o yüzden bu paludaryuma koyacağınız kum kesinlikle dere kumu olmalı. Yoksa doğallığına yazık edersiniz. Benim sevdiğim tarzda bir yaşam alanı, sizi gerçekten içten tebrik ediyorum :)

ecemkoten' Alıntı:
Haklısınız. Bir süre büyüyene kadar bu su seviyesi yeterli zaten :)
Çok mutlu olmuştur bıcırıklar :)

Suyun içindeki taş çok güzel olmuş. Gece uyumaları için birebir :)

ince geniş taştan bahsediyorsunuz galiba onu görünce ' işte bu ya ' dedim :D Büyük ve ağırdı üstümde biraz çamur oldu getirirken ama güzel durdu :)

eminemre' Alıntı:
Tam bir gölet havası yaratmışsınız o yüzden bu paludaryuma koyacağınız kum kesinlikle dere kumu olmalı. Yoksa doğallığına yazık edersiniz. Benim sevdiğim tarzda bir yaşam alanı, sizi gerçekten içten tebrik ediyorum :)

Sizle hem fikir oldumm böle sabırsızlıktan direk elimdeki beyaz kumu kullandım dediğiniz gibi doğal bi görüntü için dere kumu veya silis ( kahverengi doğal tonlarda başka bir kum veya ) daha ideal olucaktır.Bikaç gün içinde de değiştirebilirim aslında :)

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

Tebrik ederim çok güzel bir çalışma.

Tebrik ederim. Güzel bir yuva yapmışsınız :)

Çok teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için :)

amir.mennan ( Fırat Torun ) arkadaşım detaylı resim istedi böyle bişey yapmak istiyormuş bende konu üzerinden değişik açılardan bikaç tane daha resim koyayım dedim :)Bu tarz birşeyler Yapmak isteyen arkadaşlar için

mailto:/img864/9789/20120117113902.jpg

mailto:/img210/7761/hh2k.jpg

mailto:/img717/2641/hh3ju.jpg

mailto:/img259/6175/hh4m.jpg

mailto:/img825/1478/hh5y.jpg

mailto:/img402/730/hh6m.jpg

mailto:/img20/2615/hh8yz.jpg

yapım aşamasında resim çekmedim o yüzden arka ve yan açılardan bunları koyabildim sadece

Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

Çok güzel bir paludaryum çok doğal olmuş :)

Mavi ışıklandırmayı nasıl yaptınız bu arada ?
Çok güzel olmuş :)

Bende mor var ama bu kadar güzel bir görüntü elde edemedim :) Birde fotoğraflarda göremedim o yüzden.
Çok teşekkürler Sedat bey :)

Geri