Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Paludaryum'um

Cvp: Yeni Paludaryum'um

Bu arada Ardıç hakkında pek bilgim yok ama Anıl Bey acaba suyun içinde sağlıklı yaşayabiliyor mu bu tip ağaçlar? Saksıyla beraber koymuşsunuz bir de suyu bulandırıyor mu? Gerçekten bilgim olmadığı için soruyorum; çünkü hoşuma gitti.

mor bende de vardı hiç belli olmuyordu ama mavi çok belli ediyor ve kaliteli olanından almak lazım :)

Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için :)

ecemkoten' Alıntı:
Mavi ışıklandırmayı nasıl yaptınız bu arada ?
Çok güzel olmuş :)

Mavi ışığı yerleştirmedim fotoğraf çekerken kullandım sadece su çok hoş gözüküyordu çektim. Suyun altından tutunca öle bi görüntü oluştu :)

Mavi şerit led ışıklandırma öneririm. Gece ay ışığı olarak da kullanılıyor ve kaplumbağalar daha huzurlu uyuyabiliyor. Ben kullanıyorum ve mavi ledi yakar yakmaz uyumaya yatıyorlar.

eminemre' Alıntı:
Bu arada Ardıç hakkında pek bilgim yok ama Anıl Bey acaba suyun içinde sağlıklı yaşayabiliyor mu bu tip ağaçlar? Saksıyla beraber koymuşsunuz bir de suyu bulandırıyor mu? Gerçekten bilgim olmadığı için soruyorum; çünkü hoşuma gitti.

Suyla teması kesinlikle yok toprağın Emin Bey . Saksının altındaki delikleri silikonla kapattım. Suya herhangi bir salınım vermiyor yani. Normal dışarda durur gibi duruyor etrafı sularla çevrili sadece :)

İyi bir fikir benim de hoşuma gitti teşekkürler :)

Mavi led ben de alayım o zaman. Tüm ışıkları kapatınca aklım onlarda kalıyor. Kaç kere kalkıp kontrol ediyorum. :)

Ağacın olduğu kısıma tırmandılar mı hiç merak edip :)

Doğal bi görünüm kattı gerçekten ardıç. Bu tarz bodur ağaçlar var size kalmış seçim 'Mazı' da hoş durabilir.5-10 TL arası satıyorlar :)

Mavi led su içinde olunca aşırı derecede göz yoruyor sadece foto cekerken koydum ben onları aslında pekte kullanışlı bişey değil :) Benim su seviyem az ve kara olduğu için suyun üzeri buz kaplamış gibi bi görüntü oluştu normalde kullanmıyorum aslında :) Üstten kapağa koyarsanız gözünüze gelmiceği için led yormaz fakat o zaman da benim resimlerimdeki gibi görüntü elde edilmeyebilir.

Çok kullanışlı derya hanım, zaten night glo adı altında 40wattlık ay ışığı lambaları var ama ısıtma amaçlı kullanılıyor. Bu ledlerin 1 metresi 2 watt elektrik harcıyor ve sadece ucuz bir 12voltluk adaptör ile çalışıyor. Ben ışıkları kapandıktan sonra sabaha kadar açık tutuyorum ve çok faydasını gördüm. Hayvanlar karanlıkta huzursuz oldukları için rahat uyuyamıyorlar.

ecemkoten' Alıntı:
Ağacın olduğu kısıma tırmandılar mı hiç merak edip :)

Tırmanamıcakları şekilde dizayn ettim ama tırmanırlar yinede gibime geliyor şu an biraz ürkekler etrafı tanıyorlar o yüzden pek hareketli değiller kuru alanlarını da kullanmadılar pek :)

Normal keşvetmeleri ve kendilerini güvende hissetmeleri 1 haftayı bulabilir. :)

Bence forumdaki paludaryuma en yakın örnek sizinki oldu Anıl Bey. Tebrikler.

eminemre' Alıntı:
Çok kullanışlı derya hanım, zaten night glo adı altında 40wattlık ay ışığı lambaları var ama ısıtma amaçlı kullanılıyor. Bu ledlerin 1 metresi 2 watt elektrik harcıyor ve sadece ucuz bir 12voltluk adaptör ile çalışıyor. Ben ışıkları kapandıktan sonra sabaha kadar açık tutuyorum ve çok faydasını gördüm. Hayvanlar karanlıkta huzursuz oldukları için rahat uyuyamıyorlar.

Çok teşekkürler Emin Bey,

Ben bir tane edineceğim en yakın zamanda :)

tebrik ederim akvaryumunuz çok dogal ve çok güzel inşallah bende yaza dogal bir akvaryum yapmayı planlıyorum :)

eminemre' Alıntı:
Normal keşvetmeleri ve kendilerini güvende hissetmeleri 1 haftayı bulabilir. :)

Bence forumdaki paludaryuma en yakın örnek sizinki oldu Anıl Bey. Tebrikler.

Çok teşekkür ederim Emin Bey güzel yorumlarınız için :) Sizlerden , arkadaşlardan böle güzel yorumlar aldıkça bende çok mutlu oluyorum . Kumu değiştirdiğimde de konu üzerinde fotosunu paylaşırım artık :)

frhtkoc' Alıntı:
tebrik ederim akvaryumunuz çok dogal ve çok güzel inşallah bende yaza dogal bir akvaryum yapmayı planlıyorum :)

Teşekkür ederim :) Bu tarz bişeyler yapmak isteyen arkadaşlara elimden geldiğince yardım edebilirim

Konu burada konuşulduğu için yeni başlık açmak istemedim. Geçtiğimiz yıllarda akvaryumdaki balıklarım için aldığım mavi led var elimde. Roxin yazıyor üzerinde, 220w. Ben bunu akvaryumun dışına monte etsem olur mu? Kapluşlara zararı olur mu acaba?

sanmam sonuçta aynı ışık :) gözümü alıyor diye bende kapağa koymuştum bi ara

Akvaryumunuza bayıldım :) Çok doğal ve görüntüsü huzur verici :)

dermet' Alıntı:
Konu burada konuşulduğu için yeni başlık açmak istemedim. Geçtiğimiz yıllarda akvaryumdaki balıklarım için aldığım mavi led var elimde. Roxin yazıyor üzerinde, 220w. Ben bunu akvaryumun dışına monte etsem olur mu? Kapluşlara zararı olur mu acaba?

220 w olmasının bir zararı olur diye kullanmaya çekiniyorum. Bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba?

Geri