Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Program İhtiyacı

EmirhanErms57

Gümüş 4 Üye
Elimde
Gammarus
Biorept W
Omega One
Reptile Carnivore
Tetra Stick
Yemleri var.
Önceden yapılan mama programımın üzerinden 1 sene geçti.
Günde hepsinden 20 adet olmak üzere
Pazartesi Tetra
Salı Reptile Carnivore
Çarşamba Biorept W
Perşembe Omega
Cuma Tetra
Cumartesi Reptile Carnivore
Pazar Biorept W
Veriyordum.
Kabuk boyu 13-14cm bununla devam edeyim mi yoksa değiştirmem gerekir mi ?

Pazar gününü de omega yapın.

Cumartesi reptiles carnivore yerine gammarus verip bitirin. Bir daha almayın. Hayvana ufak kalır. Sonra carnivore yeme dönün.

Pazar gününü de omega yapın.

Cumartesi reptiles carnivore yerine gammarus verip bitirin. Bir daha almayın. Hayvana ufak kalır. Sonra carnivore yeme dönün.
Gammarusu birine hediye edeceğim zaten 2 senedir kullanmıyorum hayvan büyüdüğü için Cem Bey. Orayıda carnivore yapıyorum. Carnivoreda kurt ve cırcır böceği var onları ayırıp vereyim mi ?

1000019822.jpg

Merhaba konuyu görünce hemen damlayayım dedim : D
İki kaplumbağam var yemleri rastgele veriyorum diğeri bitiyor diğeri bitmiyor yumuşuyor bayatlamış gibi oluyor en azından bir sıra ile giderse hemen biter diye düşünüyorum sıra çok önemli mi hep aynı yem zarar verir mi bilmiyorum program önerisinde bulunursanız benim için çok iyi olur

Carnivoreyi karışık ya da ayrı verebilirsiniz. Sadece cırcırböceğinin arka büyük bacaklarını koparıp verin.

Ekli dosyayı görüntüle 11386
İki kaplumbağam var yemleri rastgele veriyorum diğeri bitiyor diğeri bitmiyor yumuşuyor bayatlamış gibi oluyor en azından bir sıra ile giderse hemen biter diye düşünüyorum sıra çok önemli mi hep aynı yem zarar verir mi bilmiyorum program önerisinde bulunursanız benim için çok iyi olur
Kabuk boyları neydi?

Yemi alır almaz kapağını kapayın. Nemi ve kokusu uçmasın. Açık bekletmeyin.

Kabuk boyları neydi?

Yemi alır almaz kapağını kapayın. Nemi ve kokusu uçmasın. Açık bekletmeyin.
Şimdi ölçtüm
Erkek 8,5 cm
Dişi 10 cm
Yemleri açık koymuyorum dolap kaloriferin yanında olduğu için ısıdan dolayı yumuşamış 3-4 gün önce de size sormuştum ve değiştirdim yeniledim
Büyüdükçe ne kadar güçleniyorlar az önce ölçmek için aldığımda hayvanı düşürmemek için çok uğraştım :)

İlk aldığımda çekmiştim bu fotoğrafı
1000019769.png
1000019828.jpg

Bu da yeni bir fotoğraf büyüdükçe nefes alışını hissediyorum kabuğundaki desenlerini değiştiğini görüyorum güçlendiğini fark ediyorum
Bunlara şahit olmak çok hoşuma gidiyor
Kaç yıl içersinde yetişkinlik evresine girer?
Bu dişi kaplumbağam ✨

Son düzenleme:
Yetişkin dediğimiz evre cinsel gelişim tamamlanıp cinsiyet belli olunca başlar. 2 sene gibi bir sürede boş yumurta atmaya başlayacak. Tam yetişkin dediğimiz süreç yani olgunlaşma süreci 18 cm sonrası başlıyor. Yumurtalar yavru çıkacak boyuta geliyor. (3 cm) vücudunu en randımanlı biçimde kullanıyor. Saldırı ve savunmada en üst noktaya çıkıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 11386
Her yemi bir gün ve günde bir öğün vereceksiniz. Repto ile RaffyP yemleri haftada 2 defa öğünleri uzak günde olsun.

Gammarus bitince tropical reptiles carnivore yada dajana gammarus sticks yemi alırsınız.

Her yemi bir gün ve günde bir öğün vereceksiniz. Repto ile RaffyP yemleri haftada 2 defa öğünleri uzak günde olsun.

Gammarus bitince tropical reptiles carnivore yada dajana gammarus sticks yemi alırsınız.
Tamamdır ilginiz için teşekkür ederim

Cem bey dişi kaplumbağam erkeğin kuyruğunu ısırdığı için iki öğün veriyorduk 8 cm geçmesine rağmen böyle devam ettik
sizinle konuşmuştuk hatta
kafalarını kabuğunun içine aldığı zaman burnu bile gözükmüyor bana zayıf geldi açıkçası iki öğün veriyordum ama azar azar veriyorum bunda bir sakınca var mı?

hala ikisine ayrı ayrı bakıyorum yani saldıracak bir hayvan yok etraflarında 1 ay sonra aynı kapta bakmayı planlıyorum kum falan olacak alan geniş olacak zaten birbirlerine saldırırlar mı acaba?

Arada ben alıyorum yanına koyuyorum tabii üstten tutuyorum kabuğundan saldırırsa geri çekeyim diye boynunu uzatıp kitlenip duruyor bu davranış neye işaret bilmiyorum ısırmıyor tabii göz bebeği küçülüyor boynunu uzatıp onu izliyor yem yerken ya da bir şey koklarken yaptığı hareket anlayacağınız
Kum dikkatlerini dağıtır mı bilmiyorum ikisine birlikte bakarken akvaryumda hiç bir şey yoktu dikkatini dağıtacak kum olmadığı için ona saldırmış olabilir demiştiniz
İkisi saldırgan hayvanlar değiller tabi kendi aralarında nasıl olur bilemem agresif değiller kızım yeni uyandığında sersem oluyor etrafa ısırık atıyor o kadar
İlk kabukları açılmaya başlamış tabii daha düşmedi ne kadar sürede plak atar bilmiyorum ikisi de hızlı gelişiyor : )

Günlük ölçü altına düşmeyin bu seferde yem yetmemesi sebebiyle dalaşmalar başlar.

Bu saldırma hadisesi her daim olan birşey ama iş ciddi yaralanma boyutuna gitmemeli. Derideki kızarıklık olağan durum.

Plakalar matlaşıp aralanmaya başlar o vakit yoklayın.

Günlük ölçü altına düşmeyin bu seferde yem yetmemesi sebebiyle dalaşmalar başlar.

Bu saldırma hadisesi her daim olan birşey ama iş ciddi yaralanma boyutuna gitmemeli. Derideki kızarıklık olağan durum.

Plakalar matlaşıp aralanmaya başlar o vakit yoklayın.
İkisi birlikte bakarken hiç yara bere izine denk gelmedim hatta biri nereye giderse o da oraya giderdi yapışık ikiz gibi böyle oldukları için ben bu saldırma olayını kabul edemiyorum zaten 🫠
Plakları yiyebilir demiştiniz büyükler hariç kontrol ediyorum bir kenarı havaya kalkmış ama müdahale etmiyorum doğru davranış değilmiş sanırım
Yemleri kafası kadar veriyordum kilo konusuna devamlı dikkat ediyorum bir tane kaplumbağam olduğu dönemlerde yanlış beslenme yüzüne obez olmuştu öğünleri azaltıp gram verdirdim
Kafalarını rahatlıkla içine alabildikleri sürece bir şey olmaz diye biliyorum tabi dediklerinizi dikkate alıyorum

Ufak ve ince plakaları yemelerinde sorun yok ama yemeseler daha iyi olur.

Gözlerin, başını içeri çektiğinde, boyun derisi içine girdiği nokta uygun kilo düzeyini verir.

1000020004.jpg

Ben bayramda Maraşa gidecektim maalesef cenaze olduğu için acil gitmem lazım bu gün iftardan sonra yola gideceğiz iki adet 7 lt saklama kabı aldım maalesef büyük alma şansım yok 12-13 gün idare eder mi

Sadece ısıtıcı var kuru alan yok yemlerin hepsi tam

Acil cevap verir misiniz

Geri