Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Program İhtiyacı

Nasıl aradan bakıyor 🤣🤣
Uyuyorlar şükürler olsun
1000020016.jpg

Sıpa ya

1000020044.jpg

11 saat sürdü yolculuk yola çıkmadan önce besledim 11 saattir açlar stresten yemek yemiyorlar maalesef kuru alan yok ısı lambası da yok

Kutu şeffaf olduğu için dışarıyı seyreder. Hayvan büyük.

Kabı kalorifere yakın koyarsınız. Su ısıtıcıya gerek yok. Kase gibi birşeyi ters çevirip koyun hayvan tutunsun.

Lamba iyi olurdu.

Kaybınız için Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Ortam değişikliğinin stresi var toparlar.

Kutu şeffaf olduğu için dışarıyı seyreder. Hayvan büyük.

Kabı kalorifere yakın koyarsınız. Su ısıtıcıya gerek yok. Kase gibi birşeyi ters çevirip koyun hayvan tutunsun.

Lamba iyi olurdu.

Kaybınız için Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Ortam değişikliğinin stresi var toparlar.
Sağ olun ❤️

Isıtıcım vardı iki tane yolda biri patlamış
mermer ve radyatör sıfıra sıfır kutuyu üzerine koydum su kaç derece bilemem ama ılık soğuk değil

Bu uyuzlar yeşil renk yem yemiyor neden böyle yapıyorlar bilmiyorum

İlk başta korktular ben biraz durdum ilgilendim hemen durgunlaştılar şu anda bayağı iyiler maalesef 12-13 gün böyle idare edeceğim ikiside fazla fazla güneş gören yerdeler

Kışın yeşil yemlere daha doğrusu bitkisel içerikli yemlere ilgi azalır. Proteini yüksek yemler ön plana çıkar.

Bir süre böyle idare edecekler. Eğer ufakta olsa bir iyileştirme yapma imkanı var ise yapın.

Erkek kaplumbağam 8-9 aylık plakları kalkmış 3-4 tane kalkık var

Dişi kaplumbağam ondan büyük olmasına rağmen onun kadar hızlı gelişmiyor dişi kaplumbağam 1 yaşında onun plağı çok daha kalın ve biraz kalkmış

Açılmaya yakın olanları yoklayıp çıkarmaya çalışın. Ağzı düz cımbızın tek kanadını aralıktan içine doğru ittirin. Plaka açılıp atar. Zorlarsa öyle bırakın yada açılan kısmı katlayıp ikiye kırın.

Plakalar yapı gereği kalın ve ince olurlar. İnce olanlar daha sıkı tutar, parça halinde ayrılmaya müsaittir. Kalın plakalar açıldığında bütün olarak çıkarlar.

Son düzenleme:
Geri