Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni sistem için filtre önerisi

barish

Bronz 4 Üye
Selamlar,
Su kaplumbağası beslemeyi düşünüyorum. Akvaryumu 80*40*30 cm gibi düşünüyorum. Buna uygun filtre konusunda;
mailto:/evcil-hayvan-petshop/eheim-classic-2213-01-akvaryum-dis-filtre-bos-85830456
mailto:/evcil-hayvan-petshop/tetra-tec-dis-filtre-ex-700-lh-full-dolu-87196302
mailto:/evcil-hayvan-petshop/jebo-838-828-dis-filtre-100w-isitici-hediyeli-88060626

Hangisini tavsiye edersiniz? Yoksa başlangı için iç filtre idare eder mi? Petshoplara güvenmediğim için almadan sizlere sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Barış

Cvp: Yeni sistem için filtre önerisi

Ben tetra kullanıyorum şuanda ama babamın akvaryumunda eheim var. Hatırladığım kadarıyla en iyi eheim. Bu yüzden eheim öneririm. Jeboyu zaten boş ver galiba çin malı.

Ben eheim ve tetra dış filtre kullanıyorum. Eheim daha iyi tabiki. Ama fiyat daha uygun olduğundan tatta da gayet iyi. Debi düşme durumu için eheim daha sağlamdır.

en boy ölçüleri güzel ama yüksekliği en azından 40 cm olursa iyi 50 cm olursa daha iyi olur. çünkü kuru alan için 15 cm üstten boşluk olacak. ve hayvan büyüdükçe bu oran 20 cmlere kadar boşluk olacak. o zaman da su oranı azalacak.

Cevaplar için teşekkürler. Bugün yarın çıkıp bir piyasa araştırması yapacağım, sistemi kurduğum zaman burdan resimleri atarım :smile:
Barış

tetrada 4 sepet var cogu yerde full dolu satılıyor ama 13w
eheim da 120 milyon civarı piyasada buluna biliyor boş ve musluksuz olarak ama 5w

bu vat farkı degermi acaba bir de eheim 'ın 2211 modeline hangi malzemeler alınır acaba ?

Aynı malzemeler alınır ama boyut sebebi ile daha az miktar konulabilir. Ancak bence 2211 çok yetersiz kalır.

banada malzeme konulması husunda aradaki wat farkı tetra yı seçim konusu yapabilir gibi geliyor.

tetra tec 700 içinde su sızdırıyor diye baya bir yorum okudum varmı kullan arkadaşların yolrumlarını merak ettim burdan?

Bende ex600 var. Bir sorun görmedim şimdiye kadar.

Ex1200 kullananlarda memnun. Ama ex700 kullananların durumunu bilmiyorum.

new serisimi acaba sendeki ex600 'ün ?

120 milyona full dolu buldum bana suan acayip bir şeklide göz kırpıyor nabsam bilemedim:)) Kız arkadasıma da sipariş verecem 70*40*40 akvaryum..ya benim eheim 2010 u ona verecem ya da ona alacam ama karasızım

Tetratec Akvaryum Dış Filtre EX 600L/H (Full Dolu)
60 - 120 litrelik akvaryumlarda mekanik temizlik ve oksijen sağlar.
Güç: 10 Watt
Çift Contalı
Saatte 600 litre su kapasitesi
Filtre içerisinde bulunan üç sepette sünger, seramik, biobal, elyaf ve karbon filtre malzemeleri standart olarak bulunmaktadır.
Taşımak için üst kısmında sap bulunmaktadır.
Seramik millidir.

ex 700 de 141 milyon gene full dolu

üzerinde new yazanlarda su sızdırması yok. benim tetrayı seçmemdeki başlıca sebep watt ve debi gücüydü.

watt derken ekonomik açıdan seçmedin sanırsam?

1200 ex 21 w faydası yanında bu önemsiz. diğer taraftan fiyatı kalitesine göre ucuz. üstelik akvaryum büyük olunca ister istemez böyle bir şey şart. ek malzemelerin takviyesi ile zorlanmadan işini görüyor. evladiyelik bir şey düşündüğünde performans yaktığı elektrikten öne çıkıyor. bir defa alınacak bir ürün.

peki misal ben yaklaşık 90 lt kullanıyotum , tetra için 600 mü 700 mü önerirsin?

küçüğün çaresi yok üst model her zaman iyidir. zaten fiyat aralığıda fazla değil.

1200 ile 600'ü karıştırmışım. fiyat farkı bayağı var yalnız 700'ün 4 sepetli olması avantaj. ilerde akvaryumu büyütürsen ikinci bir filtre almana gerek kalmaz.

Senin 1200 de dolu mu gelmişti ? Bu doluluk beni extra malzeme almaya ne kadar iter?

Ya da ne kadar idare eder?

hendrixster' Alıntı:
new serisimi acaba sendeki ex600 'ün ?

120 milyona full dolu buldum bana suan acayip bir şeklide göz kırpıyor nabsam bilemedim:)) Kız arkadasıma da sipariş verecem 70*40*40 akvaryum..ya benim eheim 2010 u ona verecem ya da ona alacam ama karasızım

Tetratec Akvaryum Dış Filtre EX 600L/H (Full Dolu)
60 - 120 litrelik akvaryumlarda mekanik temizlik ve oksijen sağlar.
Güç: 10 Watt
Çift Contalı
Saatte 600 litre su kapasitesi
Filtre içerisinde bulunan üç sepette sünger, seramik, biobal, elyaf ve karbon filtre malzemeleri standart olarak bulunmaktadır.
Taşımak için üst kısmında sap bulunmaktadır.
Seramik millidir.

ex 700 de 141 milyon gene full dolu

New olup olmadığına gidince bir bakarım. Ancak ben 96 lt hacmin yaklaşık 85 lt su hacmini kullanıyorum. Şimdi alsam tetrada ex700 alırdım. Çünkü diğer 96 lt akvaryumda eheim 2215 kullanıyorum ve çok memnunum.

Dolu dediği tetra filtreye bio ball, seramik ve sünger koyar. Sen elyaf, substran ve zeolit alırsın. İlk kurulumda istersen karbonda alabilirsin.

Anladım , alacam sanırsam bu ürünü ben , bu arada firma ile görüştüm içinde elyaf ,Zeolite dahil tüm malzemelerin olduğunu söyledi , umarım miktar bakımından da doyurucu olur:)

Teşekkür ederim değerli bilgilendirmeleriniz için.

Gelince kontrol edersin, yetersiz görürsen yada olmayan ürün varsa öneririz. Şimdiden hayırlı olsun.

Geri