Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni yavru bakım önerisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pluie
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pluie

Gümüş 1 Üye
Merhaba vaktinde bir yavrusu kaplumbağamız vardı o vefat etmişti belki bilen birkaç kişi vardır sayfada baya konu açmıştık. Üstünden çok zaman geçti artık su kaplumbağamıza kız arkadaşım ile beraber bakıyorduk ve şu an öğrendik ya kız kardeşi su kaplumbağası almış hem de ölüm kabında. Fotoğrafın ekledim daha çok yavru. Kız arkadaşım da hemen bugün eve gitti akvaryumu aldı yemlerini aldı aldı vitaminlerini aldı su ısıtıcısını aldı ısıtıcı lambayı aldı tek eksiği eski kuru alanını atmıştık kötüydü biraz tekrar yapması gerekecek. Şimdi bu yavruya 30lt akvaryum başlangıç için yeter diye düşünüyorum ısıtıc lambası var 42w var diğerimi unuttum 27w olabilir biri yaz biri kış için kesin öyleydi, su ısıtıcısı var 100w , yemleri vardı kaliteli onlarıda eklerim resimleri, dajana gamarus vesaire .önerileriniz neler filtre vesaire çok bütçemizi başta zorlayamıyoruz öğrenciyiz ama ilk sefer ki gibi buda hasta olsun istemiyoruz. Yardımlarınızı bekliyoruz. Görseldeki akvaryum ve malzemeler eski vefat eden yavrumuzdan kalma yemleri hala duruyordu ve tarihleri 2027 e kadar felan var daha

Ekli dosyalar

• d1bbd976-787b-4516-8bac-7ba199fbde4d.webp
    d1bbd976-787b-4516-8bac-7ba199fbde4d.webp
    169.1 KB · Görüntüleme: 15
  • bbf3dad6-a1a6-436e-b7ff-4c0148b5255d_Original.webp
    bbf3dad6-a1a6-436e-b7ff-4c0148b5255d_Original.webp
    207.7 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_1291_Original.webp
    IMG_1291_Original.webp
    885.4 KB · Görüntüleme: 16
Tamam o ürünleri kullanabilirsiniz.

Lamba mesafesini ölçerken kibrit kutusu gibi birleyi alan ortasına koyup üstüne cam derece yatırın tam yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. 42 watt olanı takıp 20 cm mesafeyi baz alarak başlayın ona göre aşağı yukarı oynatırsınız.

tamam anladığım kadarıyla kuru alana bir kibrit kutusu koyacağım bu kaplumbağımız aslında üzerine cam derece koyucam ve lambayı kibrit kutusuna yaklaştırıcam. yarım saat sonra derece 32 derece olursa bu mesafede yeterlidir öyle değil mi 42w lamba için konusuyorum ama 20 cm olayını pek anlamadım dediğinizi.

Evet aynen öyle. İlk konumlandırmayı 20 cm mesafeden yapıp öyle ölçün.

ve şöyle bir sorun var bu resimdeki omega one turtle pallets yemi bizim eski yavru zor yiyordu kırıp parçalanaya kadar uğaraşıyrodu baya bunlar baya sert boncuk mermi gibi bizde önce bi kapakta suya atıp yumuşayınca atıyorduk akvaryuna

ve yavru şu an 2. gününde yem yemedi daha ismi tostos bizim akciğer enfeksiyonu olan yavrumuzda tospik ilk geldiğinde 2-3 gün yememişti sonra ilk çilek yiyerek başlamıştı ama çok faydalı olmadığını o zaman öğrendiğimiz için tostosa vermedim gammarus ve yem ıslayıp yumuşatıp denedim tospik gammarusa hiç hayır demezdi hastayken bile bi ona alışmıştı son zamanda bu takmadı bile yeme de yicek gibi yaptı ama dokunmsfı yemedi bile ne yapılabilir şu an kuru alan yok diye akvaryuma geçiremedim sadece lambayı ayarlarım 18-19 cmde derece benim evimde kalmış ölçemedim

ve yavru şu an 2. gününde yem yemedi daha ismi tostos bizim akciğer enfeksiyonu olan yavrumuzda tospik ilk geldiğinde 2-3 gün yememişti sonra ilk çilek yiyerek başlamıştı ama çok faydalı olmadığını o zaman öğrendiğimiz için tostosa vermedim gammarus ve yem ıslayıp yumuşatıp denedim tospik gammarusa hiç hayır demezdi hastayken bile bi ona alışmıştı son zamanda bu takmadı bile yeme de yicek gibi yaptı ama dokunmsfı yemedi bile ne yapılabilir şu an kuru alan yok diye akvaryuma geçiremedim sadece lambayı ayarlarım 18-19 cmde derece benim evimde kalmış ölçemedim
tostosa çok iyi bakıcaz en kısa sürede her şeyini tamamlayacağız. Cem hocam bu yavru için dış filtre şuan bütçemiz yetmiyor iç filtre önerebilir misiniz ve ekstra gerekli gördüğünüz bir şey varsa . @cem

Ekli dosyalar

• 336c42c1-a2b7-43b5-ba0d-9cd2b6637e44.webp
    336c42c1-a2b7-43b5-ba0d-9cd2b6637e44.webp
    297.6 KB · Görüntüleme: 9
Yok dış filtreye zaten gerek yok. Hayvan ufak. Akvaryumun ölçüsü nedir?

Ekli dosyalar

• a44e6a57-e962-4f52-889a-91accf42fe64.webp
    a44e6a57-e962-4f52-889a-91accf42fe64.webp
    542.5 KB · Görüntüleme: 7
Bu akvaryuma dış filtre olmaz zaten.

Sunsun hj752 filtre yeterli. Şelale boruyu su üstünden arkadan ön cama doğru verdirin.

Yukarıdan akınca suya kabarcıkta yapar ön cama çarpınca şiddeti de azalır.

Geri