Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni yavru bakımı

ero

Yeni Üye
Merhaba, ben bugün 2 tane yavru tatlı su kaplumbağası aldım forumdan bir iki konuya baktım kafa hacmini geçmeyecek büyüklükte ikiye kırıp verin yazıyordu, alırken görseldeki yemi verdi pet shopcu yeme bakmamıştım direkt poşete atıp verdi nasıl kullanacağımı söylemedi ayrıca 50x35x30 luk cam akvaryum yaptırıyorum 2-3 gün içerisinde hazır olacak içini güzel hazırlayıp oraya aktarıcam şimdilik geçici bu kapta tutuyorum boyutları şu an bu kadar dişi 25cm erkek 21cm e kadar büyüyormuş sanırım, karides yemi de alıcam görseldeki yemleri nasıl vermem gerekiyor bilgilendirir misiniz? ve önerileriniz nelerdir yemleme için, ısıtıcı vs. önerileriniz varsa lütfen söyleyin. yeşil yemi ikiye kırıp verdim dokunmadılar stresten olduğunu düşünüyorum eve getireli 1-2 saat oldu neredeyse.

Ekli dosyalar

• IMG_20250419_143536.jpg
    IMG_20250419_143536.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20250419_143559.jpg
    IMG_20250419_143559.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20250419_143609.jpg
    IMG_20250419_143609.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 10
suyu kum zeminin üstünden 15-20cm kadar doldurmayı düşünüyorum tabanı kum ve biraz minik taşlardan koyucam, kuru yüzey alanı olarak su seviyesinde taş koyup yine arkasını kumla doldurmayı düşünüyorum akvaryum ömürlük olacak bu filtre uygun olur mu? dış filtre gerekir mi?

veya sadece bunu alsam yeterli olur mu?

Merhaba, ben bugün 2 tane yavru tatlı su kaplumbağası aldım forumdan bir iki konuya baktım kafa hacmini geçmeyecek büyüklükte ikiye kırıp verin yazıyordu, alırken görseldeki yemi verdi pet shopcu yeme bakmamıştım direkt poşete atıp verdi nasıl kullanacağımı söylemedi ayrıca 50x35x30 luk cam akvaryum yaptırıyorum 2-3 gün içerisinde hazır olacak içini güzel hazırlayıp oraya aktarıcam şimdilik geçici bu kapta tutuyorum boyutları şu an bu kadar dişi 25cm erkek 21cm e kadar büyüyormuş sanırım, karides yemi de alıcam görseldeki yemleri nasıl vermem gerekiyor bilgilendirir misiniz? ve önerileriniz nelerdir yemleme için, ısıtıcı vs. önerileriniz varsa lütfen söyleyin. yeşil yemi ikiye kırıp verdim dokunmadılar stresten olduğunu düşünüyorum eve getireli 1-2 saat oldu neredeyse.
Hocam yemi yememelerinin sebebi hem suyun soğuksa soğuk olması hemde alışma döneminde oldukları içindir kuru alan ve kuru alan ısıtması için akkor veya halojen ampul kullanıyoruz ideal olarak 52 watt alabilirsiniz yemler ve vitaminler konusunda cem bey daha bilgilidir onun yazmasını bekleyin filtre için şelale başlıklı iç filtre alabilirsiniz suda fazla dalgalanma yapmaz akvaryum ısıtıcısı 50 watt az gelir ileride uvb lamba alacaksınız hayvan 8 cm kabuk boyutuna ulaştığında fiyatlar artmadan önceden almak isterseniz diye buraya linkini bırakıyorum

Kuru alanın ısısı 32-33 derece olacak suyun ise 26-28 derece olacak bu tür şeylere dikkat edin derim akvaryumun yanı sıra kuru alan da almayı unutmayın varsa 3d printerdan basabilirsiniz ben öyle yapmıştım

Hocam yemi yememelerinin sebebi hem suyun soğuksa soğuk olması hemde alışma döneminde oldukları içindir kuru alan ve kuru alan ısıtması için akkor veya halojen ampul kullanıyoruz ideal olarak 52 watt alabilirsiniz yemler ve vitaminler konusunda cem bey daha bilgilidir onun yazmasını bekleyin filtre için şelale başlıklı iç filtre alabilirsiniz suda fazla dalgalanma yapmaz akvaryum ısıtıcısı 50 watt az gelir ileride uvb lamba alacaksınız hayvan 8 cm kabuk boyutuna ulaştığında fiyatlar artmadan önceden almak isterseniz diye buraya linkini bırakıyorum

Kuru alanın ısısı 32-33 derece olacak suyun ise 26-28 derece olacak bu tür şeylere dikkat edin derim akvaryumun yanı sıra kuru alan da almayı unutmayın varsa 3d printerdan basabilirsiniz ben öyle yapmıştım
teşekkürler önerilerinize göre siparişimi düzenledim UVB e sonra bakıcam

attığım görseldekinin dışında gammarus siparişi verdim 3 gün sonra gelecek o zamana kadar ve ondan sonra nasıl bir besleme yapmalıyım yem kutusundaki yeşil ve kırmızı yemlerin özellikleri nedir? bu arada ısıtıcım filtre akvaryum vs. muhtemelen 3-5 gün sonra falan gelecek bu süreçte malum havalar soğuk ısıtıcı lambam da şu an yok sipariş verdim 3 gün sonra gelecek bir sorun olur mu? su soğuk gibi ama alıştılar hareket ediyorlar verdiğim yeşil yemi de yemişler

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryum henüz yapılmadıysa yüksekliği 35-40 cm yaptırın.

Yem olarak netten tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Alt markaların birkaçında alan arkadaşlar, sinek böcek çıktığını söylediği için bu üçünü öneriyorum.

Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Hayvanlar yeni ortama girdiğinde bir alışma süreci olur. Buna bağlı iştahsızlık gösterebilirler. Yemi de beğenmemiş olabilirler.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin bakalım yiyecekler mi?

Su ısıtıcı olarak tetra ht 100 watt alın. İleri dönükte kullanabilirsiniz. Tam batıyor.

İç filtrede 600-650 lt/h debili bir filtre alın.

Sunsun-hj752 olur.

Isıtma lambası hakkında burada bilgi verdim. Bu en elzem malzeme.

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryum henüz yapılmadıysa yüksekliği 35-40 cm yaptırın.

Yem olarak netten tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Alt markaların birkaçında alan arkadaşlar, sinek böcek çıktığını söylediği için bu üçünü öneriyorum.

Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Hayvanlar yeni ortama girdiğinde bir alışma süreci olur. Buna bağlı iştahsızlık gösterebilirler. Yemi de beğenmemiş olabilirler.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin bakalım yiyecekler mi?

Su ısıtıcı olarak tetra ht 100 watt alın. İleri dönükte kullanabilirsiniz. Tam batıyor.

İç filtrede 600-650 lt/h debili bir filtre alın.

Sunsun-hj752 olur.

Isıtma lambası hakkında burada bilgi verdim. Bu en elzem malzeme.
hoşbuldum ısıtıcı lambada görselini verdiklerinizi aldım ısıtıcı vs. de aynı şekilde teşekkürler bilgiler için

cem bey peki suyun ısısı çok peoblem yaratır mı şu geçiş sürecine kadar 3 gün falan bu kötü kapta kalacaklar maalesef ve bana biraz soğuk gibi geldi başta yemi yemediler ama yaklaşık 1-2 saat sonra baktığımda bitirmişlerdi akvaryumu önceden sipariş etmiştim yükselttiremiyorum maalesef

Suya müdahale etmeyin olduğu ısıda sabit kalsın. Hayvan kendini o ısıya adapte ederek vücut ısısını dengeler.

Sadece kalorifer yanıyorsa ona yakın konumlandırın. Yoksa en sıcak odada dursun.

3 gün idare eder.

@cem bey konuda verilmiş olan timer ı aldım elime sabah 10 gibi ulaştı deniyorum bir saattir ışık çalışıyor zaman ayarı da yaptım kitapçığında yazdığı şekilde ama timer pek çalışıyor gibi durmuyor dakikalık olmadığı için mi anlaşılmıyor anlamadım pek nasıl çalıştığını bilgilendirir misiniz?
hoşbuldum ısıtıcı lambada görselini verdiklerinizi aldım ısıtıcı vs. de aynı şekilde teşekkürler bilgiler için

Hafif bir dönme sesi çıkar. Ortam sessizken deneyin. Analog olan değil mi?

Geri