Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni yavru bakımı

Yalnız elektrik kesintisi olduğunda duracaktır. Elektrik geldiğinde olduğu yerden başlayacağı için zaman atlaması olur. Yeniden uygun saate ayarlamanız gerekiyor.

@cem bey yavrularımdan birisi 30-31 derece civarında olan ısıtıcı lambanın altında kafası baya dışarıda oturuyor bayadır sanırım uyuyor ben yaklaşınca suya atlıyorlar hemen o yüzden tam kuru çekemedim aldığımda sırtında kireç lekesi vardı akvaryumu tamamlayıp her şey hazır hale gelince bugün aktardım alıştılar yemek saatinde yemeklerini de anında yediler ama kabuğundaki ara çizgiler aldığım zamana göre daha genişlemiş gibi duruyor ve kireç ölüm kabındayken arttı konuyu açtığım zamanki görsele bakarsanız görebilirsiniz üstteki yavrunun kabuğunda

ilk sorum
bildiğim kadarıyla kireçlenmiş kabuk kendi kendine düzeliyor büyürken müdahale etmeme gerek var mı? varsa ne yapmalıyım? ve baya bi kireçlenmiş sağlığı yerinde mi iştahında bir sorun yok suyun pH ı 7.4 tadına da baktım kullanmadan önce baya hafif bi su markası mila

ikinci sorum
bu kabuğundaki aralıklar neden genişler kabuğu mu büyüyor? yaklaşık 3-4 aylıklar ve kabuk boyları 3cm civarında

üçüncü sorum
önerilen ampulü ve lambayı aldım illa 32 derece olmak zorunda mı? şu an 30-31 derece civarında fazla yaklaştırıp da ısıdan ölmelerinden korkuyorum lamba fazla yakın oluyor gibi geliyor ama aktarmadan önce hiç 32 dereceyi göremedim en fazla gördüğüm 31.5 dereceydi şu anki konumunda 30-31 derece civarındaydı foto çekerken bakmayı unuttum fazla rahatsız etmemek için acele ettim

dördüncü sorum
ölüm kabındayken neredeyse hiç kuru alana çıkmadılar ama şu an akvaryuma alıştıkları 5 saatlik süreçte sürekli ışığın altında duruyorlar zararı olur mu? daha önce neredeyse hiç kuru alana çıkmıyorlardı ve sıcaklık vurmuyordu tepelerine belki o yüzden sevmişlerdir diye düşünüyorum ama kurumalarından korkuyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20250426_194323.jpg
    IMG_20250426_194323.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_20250426_194347.jpg
    IMG_20250426_194347.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 0
Geri