Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeniden başlıyoruz

Zilli Hayri

SKF Delisi
Selam arkadaşlar.Sınavlar vardı uzun süre yoktum.Kusura bakmayın.Sansar' ın sahibi bugün yanıma gelip bakamadığını ve bana vermek istediğini söyledi.Ben de hemen olur dedim.15 tatilde akvaryum alıcam.Bu yüzden nasdıl akvaryum alayım ve ölçüleri ne olsun?

Aşağıda ki Emre abinin ki gibi buldum 12 cm cam kalınlığı alıyım mı?

mailto:/b7137l.jpg

mailto:/6epsi9.jpg

mailto:/28c33p4.jpg

mailto:/b6ygch.jpg

(Bu arada bu akvaryumun çok güzel Emre abi)

En sonunda kız hatasını anladı.Diğer akvaryum çatlamış (kıza verdiğim).Plastik soğan kabında şu an.

Cvp: Yeniden başlıyoruz.

burcucum bu akvaryum 1 harika yerin varsa aynen bu akvaryumu kopyala yapıştır yap :)

Cvp: Yeniden başlıyoruz.

Bu arada Sera ısıtıcı alsam nasıl olur?

Çok saol bence de alayım :D
(Şu an çok hastayım gidiyim de sularını değiştireyim.)

Cvp: Yeniden başlıyoruz

Geçmiş olsun ve beğenin için teşekkürler Burcu.

Bu akvaryumun aynısını bulduysan sana detayını vereyim. Akvaryum 6 mm kalınlıkta fakat akrilik olduğu için bırak çizgiliyi erişkin res dahi kıramaz. Kapasitesi 96 lt, yani 80-85 lt su hacmi kullanılabilir. Buna göre bir çizgili için ömürlük olabilir ama benim kanaatim res için ömürlük değil. Ki ben çizgilimi 1-2 sene sonra 200 lt ve üzeri bir tanka almayı düşünüyorum. Gerçi bu benim hayvan daha rahat etsin mantığımdan kaynaklı. Şunu söyleyebilirim, bu akvaryuma bir res koyarsan 20 cm boya kadar seni götürür. Buda muhtemelen 6-8 yaşa denk gelir. Sera ısıtıcı olabilir. İmkan varsa jbl ısıtıcıda olabilir. Bu akvaryumdaki tetra ısıtıcım bozulunca 1 ay kadar önce ben jbl ye geçtim. Şimdiden hayırlı olsun.

Bencede akvaryum cok guzel yanliz bu akvaryum insanin odasindayken uyumak cok zorlasir tahmin ediyorum filtre cok ses yapiyordur bunu da hesaba katin bence

Birde emre abi filtre bu konumdayken kum cekmiyor mu?

Yok abi ben bu filtreden kullanmıcam.

Şimdi ben unda kızıl yanak bakabilir miyim?

Şu an jbl alamam ancak sera alabilirim.Eğer bu akvaryumu alırsam kaç walt ısıtıcı almam gerekir?

Emre abi bana yardımcı olursan bu akvaryum hakkında çok sevinirim.Bunları bu kadarı artık kafi özgürlük lazım.

Hepinize teşekkürler.

Bu arada lamba işini de çıkartıyım aradan.Önerdikleriniz nelerdir?

Bu şu an benim yattığım odada duruyor Ali Sarp. Filtre tetra ex600. Motorun hiç sesi yok ancak yukarıdan dökülen suyun sesi var. Onuda gerek tıpasız taraftan gerek fiskiyelerden cama açılı olarak verdiğim için suya doğrudan dökülen bir ses yok. Sanırım alıştığım için su sesi uyumama engel değil. Salonda uyuya kaldığım zaman bile sorun yaşamıyorum. Ki orada eheim 2260 yada diğer adıyla 1500xl var.
Birkaç kez bu kuma batık emiş borusu ızgarasından bahsetmiştim. Geçen bir arkadaşta aşırı kum gitmiş diye bahsedince şaşırdım hatta. Ondaki muhtemelen kumun daha hafif olan tozlarıydı. Benim filtreden 6 ayda 1 yemek kaşığı kum dahi çıkmamıştır.

Zilli Hayri' Alıntı:
Yok abi ben bu filtreden kullanmıcam.

Şimdi ben unda kızıl yanak bakabilir miyim?

Şu an jbl alamam ancak sera alabilirim.Eğer bu akvaryumu alırsam kaç walt ısıtıcı almam gerekir?

Emre abi bana yardımcı olursan bu akvaryum hakkında çok sevinirim.Bunları bu kadarı artık kafi özgürlük lazım.

Hepinize teşekkürler.

Bu arada lamba işini de çıkartıyım aradan.Önerdikleriniz nelerdir?

Hayvan 25 cm üzeri olunca bu akvaryum yetmez, ama o boya kadar rahat gidersin.

Isıtıcı sera da olur, kullanmadım sadece marka kalitesine diğer ürünlerinden güvendiğim için söylüyorum. 100 w ısıtıcı kullanmalısın.

Isıtma lambası için düzeneğin vardır sanırım. Yani mandallı lamba ve soft ampul. UVB için mi öneri istiyorsun?

Uvb için mandallı lamban fazladan varsa sadece eksik ampul olarak aşağıdaki konuda Emin in bulduğu 13 w olanı al.
mailto:/forum/Konu-exo-terra-uvb-5-0-toplu-alimi.html

burcu sen üç hayvanı da buna mı koyacaksın yoksa sadece birini mi ?

Tamam o zaman bakalım.Bİr de araştırma yapayım uygun olanı alayım.Abi bir şey merak ettim senin kapluşların boyu kaç?

2 veya 3 değişebilir Cem abi.Sansar için yeni bir akvaryum alabilir miyim bilmiyorum.

burcu tek bir tane al adam gibi bir şey olsun. iki akvaryum başa bela olur. maliyeti de cabası. ekipmanlar bir yana elektrik harcaması da yoğun olacak. bu sefer annen seni de kapı önüne koyar. :smile:

emre de her boyda kaplumbağa var.

Haklısın abi.Karınca beslemek istediğimiz zaman da demişti.Valla koyar mı koyar.En iyisi senin dediğin gibi yapayım.

Cem in dediği gibi bendeki kaplumbağa boyları çok geniş aralıkta. 7 cm ile 14 cm gibi bir aralıkta geziniyorlar.

Zaten o akvaryum tek hayvanlık demiştim.

Ben o arkadaşının tek hayvanına ayrı bakılacak sandım.

O zaman bu hiç ömürlük olmaz Burcu. Boy farkı neydi unuttum? Çok fark varsa büyük ayrı olmalı.

Geri