Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yerli kaplumbağa satışı

Sprite

Gümüş 1 Üye
arkadaşlar bildiğiniz üzere kaplumbağa ithalatı yasaklandı bende hem emin olmak için hemde biraz daha bilgi sahibi olmak için birkaç akvaryumcu geldim ama türklere yasak de ondan sonra otur ve izle konyada gezdim biri satışı yasak değil ithalatı yasak dedi diğeri başka birşey en son birinde çizgili kaplumbağa yavruları var dı abi satma dedim ben sahiplendireceğim alıp burdan ama ekipmanı olanlara ve adama dedim ayır satma sakın akvaryuma koy şunları diye koymadı istediğin kadar uğraş sen aldıkça getirtirim dedi bunlar bitmez dedi ne yapayım ben şimdi bu adamı? sinirlednim birşey demedeen çıktım alıp sahiplendrimek istiyorum ama bi faydası yok yavru getirtiyor aldıkça ne yapayım? polise mi haber vereyim? arkadaşlar ve alsam mı ki? boşta duran 70cm akvaryumum duruyorşimdilik devit 3 ve ısıtıcı lamba filtre vs var tabikide ama yaşar mı şimdilik? sadece lambaları yok

Cvp: yerli kaplumbağa satışı

Yasakları uygulamamak için çok iyi yöntem buluruz, bence zaten satışın ya da ithalatın yasaklanmasından çok fiyatlandırmalarda düzenleme yapılarak çözüm üretilmeli.

Şimdi kıyamayıp onları alsan başka yerde başkalarıda karşına çıkacak, sonu yok yani sahiplendirememe ihtimalinide düşünmelisin. Büyüdükçe imkanlarını sağlayabilmek gerekecek?

Son düzenlemelere göre neler kesinleşti nereye ne şekilde şikayet yapılmalı bilgim yok maalesef.

abla şu var yani çizgili kaplumbağa satışı yasak değilmiydi? değilse bunlar can değiilmi? adamın o kadar ısıtıcılı filtreli tertemiz akvaryumları var semenderlere bile akvarumda bakıyor kaplumbağaları kendi pislikleri içinde küçükbir kapta en azından bir iki tane alıp kurtaracağım kafama koydum çok fark etmesede alacağım ama bu adamın tavrı bana karşı ve bu şekilde tepki vermesi yani ''yenisi gelir istediğini yap bitmez bunlar!'' nedir abla ya? sinirleniyorum sokaktaki hayvanlara yardım edeyim derken b de bu adam çıktı başıma çam kap ta 10-15 tavşan bakıyor birşey yapamyıyorum alsam desem olmuyor dövsem yine farketmeyecek ne yapayım? polise desen hiç birişe yaramaz türkiyede polis ve durumu belli ne yapayım bu şerefsize (çok affedersiniz gerçekten ama demeden geçemeyeceğim böyle insan dışı varlıklara) birşey yapacağım yardım edeceğim bu hayvanlara bir de bu var o kapta önceden kırmızı yanaklı vardı onlar gelince kovaya koydu sürekli ordan çıkmaya çalışıyortırmanıyor vs.en yakın zmaanda videolubir çekim yapıp göstereceğim size yani bu insanlar beni hayattan soğutuyor bir laf vardır ya ''İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum!'' diye aynı bu durum içerisindeyim

Çizgiliyi nereden almış, satınalma belgesi var mı? Satan kişi üretyor mu? Türkiye de sadece bir çiftlik var, oda yurt dışına satıyor. Bu hayvanın satışı ve doğadan toplanması yasak yani. Tarım ve orman işleri müdürlüğünü ara bence.

abi satan kişi sıradan biri yarın uygunum bütün belgelerini isteyceğim göstermesini aksi takdirde arayacağım ama hiç sanmıyorum olduğunu ve yavru bunlar üretmiyor kendisi onu biliyorum ya biri toplayıp satıyor bu adama yada bir yerden buluyor ama çizgili kaplumbağa

Doğadan toplanıp satılması kesinlikle yasak. Ben iki sene kadar önce Ankara da satan pet shopa gittim. Oradaki arkadaşlar şikayet edeceklerini söylemişlerdi. Benim amacım hayvanlar telef olmasın diye almaktı. Ertesi sabah gittiğimde adam şüphelenip mi dedi bilmiyorum ama bırakanın geri aldığını söyledi. Ben adama defalarca sakladıysan ver ücretinide vereceğim dememe rağmen geri adım atmadı. Muhtemelen hayvanları attılar.

Cizgiliden bahsettigin dikkatimden kacmis, tabi ki o kesin birsey hemen sikayet edebilirsin bu tarz tiplerin belge sorunuda kesin oluyor denetlemede biryerden cani yanar.
Petshoplardan suphelendigimde ben ilk olarak hangi veterinerle calisiyorsunuz diyorum cevaplar zaten belli ediyor kendini.
Tam adini hic tutturamadim ama tarim ve gidaydi galiba mudurluge git sikayet formu ver ve takip edebiliyorsun.

baslik bile yerli kaplumbagaymis :) kafa gitmis bende

AEK' Alıntı:
Doğadan toplanıp satılması kesinlikle yasak. Ben iki sene kadar önce Ankara da satan pet shopa gittim. Oradaki arkadaşlar şikayet edeceklerini söylemişlerdi. Benim amacım hayvanlar telef olmasın diye almaktı. Ertesi sabah gittiğimde adam şüphelenip mi dedi bilmiyorum ama bırakanın geri aldığını söyledi. Ben adama defalarca sakladıysan ver ücretinide vereceğim dememe rağmen geri adım atmadı. Muhtemelen hayvanları attılar.

nasıl yani nereye atacaklar ki var mı böyle hayvanlar ayy inanamıyorum

Çöpe yada kanalizasyona atarlar Başak. Adamlar ceza yerim korkusu ile imha edebiliyor. Ben gözümle görmedim ama bu tip durumlarda yaptıkları hareket bu.

ali adama hiç gitme direk gıda tarım bölge müdürlüğüne gidip şikayet dilekçesi ver onlar alıp uygun yere salarlar. cezayıda yazarlar. sen hiç almaya kalkma. alırsan gerisi gelir. sana da uzun vade de masraf çıkar. bunun yerine elindekilere kaynağı aktarırsın.

Zaten çizgili ile slider türü aynı yerde beslenmez. Bu anlamda da sorun teşkil eder. Münasebete girmeden şikayet etki adamları üzerine çekme.

Eger daha cok konusursaniz emre abiye olan sey olup hayvanlari atabilirler malesef direk cem abinin dedigi yere sikayet edin bence
RESler icinde kanuni birsey yok heralde

bende biraz araştırdım ama bulamadım yasaklandığına dair bir haber

Bu tip haberler kamuoyunun tepkisini ölçmek içinde yayılabilir. Birde sadece ithalat kanunda düzenleme yapılana kadar bir süreliğine durdurulmuş olabilir. Sonuçta hayvan satışını engellemekte mantıklı değil. Bu hayvanı her şeyi ile yavrudan alıp büyütmak isteyen birinede mani olmak iyi değil. Vergiyi aşırı artır olsun bitsin. Bakalım 100-200 tl olan hayvana 10 liralık ölüm fanusu verip bunda yaşar, bir hafta içinde ölürse yenisi benden diyecek pet shop olacak mı o zaman?

çok güzel yazmışsın abi.. Tamamen katılıyorum sana

Abi yarın gideceğim bakacağım duruyorlar mı! Malesef konyada hiç kimse şikayet gibi bir şeyi yapmaz iş bana kaldı gideceğim aynı dediğin gibi hangi veterinerle felan çalıştığını soracağım kaplumbağa konusunu açmayacağım res le aynı yaşamamasına gelince ayır boş ekipmanları olan bir akvaryum var onda bakacağım alırsam eğer abi bir de yazık olanlar adam 30yıllık hobici bu işleri hala yapıyor adamın dükkanı da belli vir üne sahip müşterileri var niye böyle riske giriyor? Niye kendini ve dükkanını risk ediyor? Bir tek 5tl lik kaplumbağayı satacak diye mi? Abi göreceksin fena şekilde kaplumbağa isteği var millet alıp alıp öldürüyor yada büyüyünce geri veriyor yazıktır adamı günde kaç kere arıyorlar yazıktır kaplumbağa için bakayım gün ola hayrola gideğim de bi yarın

Ali bence kendin gitme adam bu sefer atar dedikleri gibi .. Sen kendin gidip devletin bir kurumuna şikayet et onlar gerekeni yapsınlar diğer türlü hiçbirşeyin önüne geçemezsin

Ali, adam 30 yıllık esnaf ise bunları satıyorum birşey olmaz niye diyor. Başına hem iş açacak hemde doğaya zarar. Adama makul dilde anlatmana rağmen ısrarcı olmuş.

abi bilmiyorum bildiğim şu videoya kaydederek yarın gideceğim oraya buraya koyarım linkini hepsini kaydedeceğim hatta çok tatlıyöış felan diyip resimlerini çekeceğim abi de adam gerçekten saygı duyulan 30yıllık esnaf bende anlamış deyilim bu olaya kadar da yemlerimi felan ondan alıyordum bi onda var sera jbl kaplumbağa yemi gerçekten bilmiyorum yani o yavruların tanesi 5tl 10 tane felan var yani 50tl için ekmek teknesini neden riske atıyor? bilmiyor mu ki?

Geri