Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yolda bulunan yavru çizgili su kaplumbağası

makinist22

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar, bir arkadaşım asfaltın kenarında yavru bir çizgili su kaplumbağası bulmuş. 1 tl boyunda. benim su kaplumbağası beslediğimi bildiği için de bana getirdi. ben de onu 30-40 cm boyundaki bir plastik şeffaf saklama kabına koydum şimdilik. az biraz su ve bir de adacık koydum. kaplumbağa çok yabani. benim yanımdayken kesinlikle yem yemiyor. ben yemi sabah koyuyorum. anca diğer sabah baktığımda yemi yemiş oluyor. ben bu kaplumbağayı ne yapmalıyım? diğer kaplumbağalarımın yanına koymak istemiyorum, çünkü bu hem onlardan daha küçük hem de kuyruğu çok uzun, diğer kaplumbağaların kuyruğunu ısırmasından korkuyorum.. çizgili yanaklı su kaplumbağası bakan birinin tecrübe ve tavsiyelerine ihtiyacım var çünkü hayvan çok yabani..

Bulunan yere geri götürüp oradaki akarsuya bırakılmalı hemen.

Cvp: yolda bulunan yavru çizgili su kaplumbağası

Cizgiliye ozel akvaryum hazirlaman gerek. Bizim reslerle anlasamiyorlar. 100 lt ve mumkunse sığ bi akvaryum olmali. Bu hayvanlar dere kenarlarinda yasarlar veya bataklik bolgelerde. Kum olarak silis degil bildigimiz ince kum kullanman cok daha sağlıklı. Gömülebilmeleri açısından. Bunu fakultedeki kaplumbagalar konusunda uzman hocam soyledi. Su ısısı 26-28 derece tutmalisin. Cizgili kaplumbagalar max. 20 cm buyurler ona gore bir kuru alan yapmali ve uva uvb lambalarini da temin etmelisin.

Bulunduğu bölgeye yakın yaşam alanı vardır muhakkak, götürüp bırakılmalı. Doğal ortamında yaşama fırsatı olan hayvana bu hak verilmeli bence.

Aynen dogaya birakilmali

Buarada 24 veya 25 derece uygundur cok kucukse 26

hazır doğal ortamına alışıkken nereden bulduysa orada illaki su olan bir yer vardır. oraya bulup bırakırsın. havalarda toparladı. ki bu zamanda yumurtadan çıkıyorlar. en kısa sürede bırakırsan hemen adapte olur hayvan. besleyerek geçirdiğin her gün hayvanın kendi ortamına alışmasını güçleştirir. bünyesini zayıflatır.

Geri