Her zamanki gibi yine biraz hava almak için dışarıya çıkmıştım öğleden sonra. Tam yolda giderken yavru bir kaplumbağaya benzer bir şey gördüm ezmemek için direksiyonu kırdım son anda, zaten güneş yansıdığı için yol çok net görünmüyordu geçince umarım yanılmışımdır kaplumbağa değildir ya da inşallah ezmemişimdir diye geçirdim içimden ama bayağ da tedirgindim ezdiysem diye. Hemen geri dönüp geldim aynı yere ve bu kez emin olunca kaplumbağa olduğundan arabayı durdurup indim. Tam da teker izinin olduğu kısmındaydı yolun, yol pek işlek bi yer değil zaten dağ yolu olunca Çok küçüktü en fazla bir kaç aylık ancadır sıcaktan bayağ bunalmış gibiydi muhtemelen de baraj kenarına gidiyordu ancak bayağ yolu vardı daha kıyıya. Arabadan su getirip yavaşça kafasına doğru döktüm başta korktu fakat su olduğunu anlayınca başını sonuna kadar çıkarıp içmeye başladı Suyun boğazından geçişini bile görebiliyordum bayağ susamıştı. Sonra biraz da kabuğuna döküp serinlemesini sağladım hiç korkmuyordu yavru olmasına rağmen. Yolun kenarına kadar taşıyıp bıraktım güvenli bir yere. Bu esna da da bir iki fotoğrafını çekebildim minik yavrunun.
mailto:/img406/2212/mct0166.jpg
mailto:/img440/5033/mct0167.jpg
mailto:/img406/2212/mct0166.jpg
mailto:/img440/5033/mct0167.jpg