Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yosun sorunu

Sirius Blackw

Bronz 2 Üye
2 haftadır yosunla boğuşuyorum akvaryum zemininde çok birikiyor.Bulaşık süngeriyle silip su değişimi yapıyorum %50 ama su hala yeşilimsi puslu berrak olmuyor bir türlü.Güneş ışığı almıyor ısıtıcı lambadan kaynaklı büyük ihtimalle kuru alanı hazır aldım internette satılan vantuzlulardan küçük olduğu için ışık suya da vuruyor ve yosun oluşuyor tahminimce.Ne yapmam gerekiyor?

Su kaç litre, hayvanın kabuk boyu kaç cm ve ne sıklıkta su değiştiriyorsunuz? Resim atarsanız daha iyi anlayabiliriz.

Güneş olmasa da ısıtma lambası bir noktaya düzenli vuruyorsa o da yosun yapar.

Onun için kuru alana mümkün olduğunda ortalayıp suya yansımasını azaltıyoruz. Alan üstünde de ışığı aşağı yansıtmayacak birşey olmalı. Mat gibi.

Büyük akvaryumlarda dış filtrede yosun önleyici malzeme kullandığımızda yosun oluşmaz.

Yosundan tamamen kurtulmak için her noktasına varana kadar akvaryumu komple yıkıyoruz. Ufak bir parça kalırsa tekrar ürüyor.

Su kaç litre, hayvanın kabuk boyu kaç cm ve ne sıklıkta su değiştiriyorsunuz? Resim atarsanız daha iyi anlayabiliriz.
30 litre civarı su var akvaryumda kabuk boyu 3.5 cm falan.2-3 günde bir dip çekimi yapıyorum.1 haftayı geçmeyecek şekildede iç filtreyi temizliyorum su değişimiyle beraber.
IMG_1741.webp
IMG_1741.webp

Güneş olmasa da ısıtma lambası bir noktaya düzenli vuruyorsa o da yosun yapar.

Onun için kuru alana mümkün olduğunda ortalayıp suya yansımasını azaltıyoruz. Alan üstünde de ışığı aşağı yansıtmayacak birşey olmalı. Mat gibi.

Büyük akvaryumlarda dış filtrede yosun önleyici malzeme kullandığımızda yosun oluşmaz.

Yosundan tamamen kurtulmak için her noktasına varana kadar akvaryumu komple yıkıyoruz. Ufak bir parça kalırsa tekrar ürüyor.
100 litreye geçeceğim yakında dış filtre kullanacağım onda.Akvaryumu komple boşaltıp temizledim 2 hafta önce falan yine oldu malasef

Evet alan ufak lamba ister istemez suya vuruyor.

@cem @MKarakurt hocalarım bugün yosunu diş fırçasıyla temizledim su değişimi sırasında üstüne de taze su ekledim su aşırı bulanık oldu eskisinden de kötü ne yapmam lazım?Hayvana zarar gelecek diye korkuyorum dinlenmiş hazırda suyum olsa komple değiştireceğim duruma göre gidip marketten alacağım ne yapayım?

Yosundan kurtulmak için akvaryumu tamamen boşaltıp yosunları güzelce temizledikten sonra yeni su doldurmanız lazım. Bugün damacanaya, kovaya vs. su koyun dinlensin. Yarın değiştirirsiniz. Dış filtre olmadığı için suyun tamamını değiştirmenizde sakınca yok.

Yosundan kurtulmak için akvaryumu tamamen boşaltıp yosunları güzelce temizledikten sonra yeni su doldurmanız lazım. Bugün damacanaya, kovaya vs. su koyun dinlensin. Yarın değiştirirsiniz. Dış filtre olmadığı için suyun tamamını değiştirmenizde sakınca yok.
Teşekkürler hocam bu arada büyüyor kareta çok değil ama geldiği zamana göre büyüdü

Ekipman eksiği olmayan yavrular bir yaşını doldurduklarında 10cm civarı kabuk boyuna geliyorlar. Boy büyüdükçe akvaryum ve diğer ekipman da büyüyor. Allah kolaylık versin...

Suyu almadan önce bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile iyice tekrar geçin suyu alın. İkinci bir suyu cam üstünden döküp ovalayın o suyu da alıp temiz suyu ekleyin. Filtrasyon ve hava kabarcığı iyi ise klor bir günde uçar gider. İçme suyuna gerek yok.

Ekipman eksiği olmayan yavrular bir yaşını doldurduklarında 10cm civarı kabuk boyuna geliyorlar. Boy büyüdükçe akvaryum ve diğer ekipman da büyüyor. Allah kolaylık versin...
Sağolun hocam hemen büyüsün istiyorum büyüyüncede büyük ihtimal yavru halini özleyeceğim size de allah kolaylık versin

Suyu almadan önce bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile iyice tekrar geçin suyu alın. İkinci bir suyu cam üstünden döküp ovalayın o suyu da alıp temiz suyu ekleyin. Filtrasyon ve hava kabarcığı iyi ise klor bir günde uçar gider. İçme suyuna gerek yok.
Hallettim hocam tertemiz oldu 1 haftaya yine anasını belleyecek ama canı sağolsun

Geri