Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yosunun yan yüzmesi

marin1480

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar bu sabah uyandığımda yosun suda yan duruyordu kabuk.altında çok fazla.pembeleşme yok ama tedirginim yerde yemiyor şu an kuru alanda tek ayağını vermiş bir vaZiyette duruyor lütfen yardım edin.....

Tek ayağını germiş

Cvp: yosunun yan yüzmesi

Mehmet bey merhaba,durumu ya fotoğraflayın bize gösterin yada detaylı ve net anlatın.
Kaplumbağanız tabanda mı duruyor? Yem hiç mi yemiyor? Yanmı duruyor yanmı yüzüyor?
Net ve ayrıntılı bir kaç cümleyle anlatırsanız daha sağlıklı yardımcı oluruz birbirimize.

Paludaryum koşullarınız kaplumbağa bakımına uygun diye biliyorum. Buna rağmen hastalandıysa bir şeyler ters gitmiş demektir. Siz öncelikle bir veteriner hekime uğrayın. En doğru teşhisi onlar söyleyecektir. Ayrıca bakım koşullarını anlatırsanız, belki sizin gözünüzden kaçanı biz yakalarız. Tabi böyle bir durum varsa.

Yan yüzme, batamama ve iştahsızlık akciğer enfeksiyonu belirtilerindendir. Veterinere götür diye yorum yapmak istemiyorum çünkü hayvanların hasta olunca veterinere götürülmesi gerektiğini herkes biliyor zaten.

Eğer hasta olduğuna eminsen ve kendi imkanlarınla tedavi etmek istiyorsan ilk işin içine ısıtıcı girebilecek büyüklükte plastik bir kap veya leğen gibi birşey bulmak olacak. Eczaneden monodox, doksin veya tetradox ilaçlarından birini alacaksın. Plastik kaba kaplumbağanın kabuğunu örtecek kadar su doldurup ısıtıcıyı 33 dereceye ayarlayacaksın. O Kabın içine kaç litre su koyduysan litre başına 1 kapsülü suya döküp kaplumbağanı 12 saat içinde bekleticeksin. Kabın üstü havlu gibi bişeyle her zaman örtülmesi gerek. 12 saat dolduktan sonra kaptaki suyu döküp normal su koyman gerek 12 saat ilaçsız suda bekledikten sonra suya tekrar aynı miktarda antibiyotik döküp 12 saat bekleteceksin. Süre dolunca tekrar ilaçsız suda 12 saat duracak. Bu döngüyü iyileşme gözlemleyinceye kadar devam ettirmelisin. Kaptaki su her zaman 33 derece olmalı yoksa antibiyotik etkisini göstermez.

Evet yan yüzme direk akciğer enfeksiyonu belirtisi. İştahsızlıkda varsa kesin diyebilirim. Kesinlikle hemen tedaviye başlanmalı. Ne kadar erken olursa o kadar çabuk netice alınır.

Çok nadir birden fazla kaplumbağa olan akvaryumda küçük olan yem yemede darbeye maruz kalınca bir süre yan yüzebiliyor. Ancak bunda iştahsızlık yoktur. Çaresi hayvanı ayırmaktır. Bu durum yaşanırsa diye ek bilgi oldu.

Neticede son teşhis ve tedavi önerisi için arkadaşların bahsettiği gibi veterinere kontrol ettirmenizi öneririm.

Geçmiş olsun.

benim dikkatimi çeken tek ayak konusu. diğer ayağını oynatamıyor mu. felç geçirme veya darbe kaynaklı bir duruma bağlı olarak kullanamıyorsa yan yüzme ona bağlı da olabilir; akciğere de. bu durumu veterinerin incelemesinde fayda var.

hayvanın tek ayağı felçliyse yan değil hiç yüzemez, tek ayağını gerip güneşlenmesi anormal bir davranış değil, benimkiler de yapıyordu, şu anda en önemli şey eğer akciğer enfeksiyonu varsa bunun ilerlememesini sağlamak, evde tedaviyi de hastalık kesinleşinceye kadar yapmamanızı öneririm, su ve kuru alan sıcaklıklarına dikkat edin veterinere götürene kadar.

akciğer enfeksiyonu ısıtıcıyı eyer varsa 31 derece yapın ve tahminimce 1 aya maksimun 2 ayyda geçer yemi elden yedirin

Bugün ikisinide küçük akvaryuma almıştım ve bir baktım ki yosun düzgün duruyor ve yem yedi :D

diğer belirtiler yoksa ayağını incitmiş demek ki. gene de takip etmelisin diye düşünüyorum.

Arkadaşlar ne yapayım dün yan duruyordu yem yemiyordu küçük su seviyesindeki akvaryuma aldım bugün yem yiyor ve yan durmuyor yosun giderici kullanmıştım ondan olabilirmi ya da reptominden marin premiuma geçtim ondanmı... Offffff :/

marin premium dediğin tuz mu balık yemi mi ? balık yemi ise bu hayvanların menüsünde olan bir yem çeşidi değil. tuz zaten dökülmez. yosun giderici de aynı şekilde. yosun durumunu kendin temizlemelisin.
http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-yem-ve-mama-balik-premium-marin-tanganyika-icin-ozel-yem-110500441/detay/ bunu kastediyorsun sanırım.

veya bu mailto:/pinfo.asp?pid=1804 bunlar içerik olarak yosun ve alg oluşumlu ürünler senin verdiğin yosun giderici bu açıdan ters reaksiyon yaratmış olabilir. suyu tamamen temizleyip hayvanı oraya al. bu yemlerden hangisi olursa olsun verme.

Yo hayır ahm marin turtle sticks. Mix food

Ve yosun gidericide deep fixin şu an akvaryumun suyunu. Komple değiştirip yıkadım ayrıca d3 damlatıp mürekkep balığı kemiği attım su şu an 32'

http://www.ahmmarin.com/urunlerimiz-balik-yemi/marin-fish-turtle-sticks-mix-food/ bu yemi diyorsun. hiç kullanmadığım bir yem türk malı.

D3 ve kemik yem yoluyla verilir. suya atılmaz. ben deep fix'in ürünlerini kullanmıyorum vitamin olarak gene yeme veya ağzına damlatmak üzere sera reptilin vitamin almalısın veya raffy mineral yem.

sera raffy p'de kullanabilirsin. onun içeriğindeki kırmızı yemler mineraldir. ama sera vitaminin yeri başkadır.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

Hastalık konusu için bir süre daha gözlemlemek gerekir. Metabolizma savaşırken toparlar gibi olup sonra tekrar enfeksiyon başlayabilir.

Devit 3, kaplumbağa vitamini ve mürekkep balığı kemiği suya karıştırıldımı hayvana etki etmeyeceği gibi su değerleri için olumsuz etkendir.

Cem, Sera nın mineral ve vital yemleri bitmesine bir kaç doz kalmıştı. Hatfa sonu uvb lamba alırken bu yemlerden aldım. Yemlerin kutularında değişikliğe gitmişler. Daha açmadım ama kapak gibi açma kapama yeri yapmışlar.

Yan yuzme benimkisinde d var 'di ' simdi yapmiyor hic bir tedavide yapmadim. Kendi kendinemi iyilesti ki :) Ama yinede ben buna cokkkkk sevindim (iyilesmesine)

emre benim aldığım mineralde de dediğin gibi üstten kapaklıydı. benim calcil ve agilde kapak sıkmıyor sürekli boşta dönüyor böyle birşeyi onlarda yapsalardı. kapağın kenarlarını yapıştırır kurtarırdım yakayı. gevşek durdukları için ters koyuyorum şimdilik.

Benim agilde o sorun yokta calcil aynı dediğin gibi. Bir sınır var oraya kadar çeviriyorum. Yani jbl de bu olmamalı aslında.

Dün akvaryumun yerini değiştirme işlemi gerçekleştirdim , suyunu boşalttım ve yeni su ekleyip dinlendirmeye başladım bu arada da kapluşlarımı bir plastik kaba koydum ve ısıtıcı lambayı ve ısınsınlar diye kuru alan da ekledim , gece herşey güzel gidiyordu hatta plastik kapta yem bile yediler kuru alana korkmadan çıkıp güneşleniyorlardı da ...

Fakat babam sabah kalkıp bu lamba neden yanıyor diye söndürmüş gördüğümde ikisize kabuga çekilmiş üşümüz durumdalardı akvaryumun sıcaklığı ve temizliğini gördüğümde hemen içeriye geri koydum kapluşları fakat büyük olan çılgınlar gibi bir aşa bir yukarıya dengesiz yüzüşler yaptığını gözlemledim , ek olarak sol arka ayağı garip bir şekilde çalışıyor ve yan yüzüyor üstüne üstlük yem e hiç ama hiç tepki vermiyor ki bu çok beklenmedik bir durum onun için , küçük olanda herhan gib bir sıkıntı yok ama büyük olan okuduklarıma bakılırsa hastalanmış:(((

Şu an için gözlemlemeye devam ediyorum , yemek yemediğnden ötürü azına damla yapmaya çalışacağım.

İlk iş monodox , doksin ve tetradox tan birini edinip gerekli tedaviye başlayacağım.Umarım yakın zamanda iyileşirizz:(((

Önereceğiniz başka çözümler var ise duymaktan mutluluk duyacağım..

Teşekkürler.

Bunun dışındai akciger enfeksiyonuna bağlı diğer bulgular daha mevcut değil ..İlk aşama olmasından kaynaklıdır diye tahmin ediyorum..

Geri