Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yosunun yan yüzmesi

Cvp: yosunun yan yüzmesi

Adam misafirliğe geldi :) 2 aydır gözüm gibi bakıyorum :( kızgınım valla:(

Henüz başlangıçta farketmek güzel ama yarında gözlemleyip düzelme olmazsa tedaviye başlayın. Su ısısını 28 olarak sabitleyin. Belki tedaviye gerek kalmadan toparlar. Dediğim gibi yan yüzme yarın devam ederse tedaviye başlayın. Isıtma lambası gündüz komple açık kalmalı.

Bende o şekilde düşünmüştüm , ne zaman içeriye gitsem kuru alanda zaten baya bi üşümüş olmalı:(

Yarın yem verdikten sonra yüzüşede tekrar bakmalı. Gece kuru alanda uyursa orayı sıcak tutmalı.

emreye katılıyorum. iş netliğe kavuşsun. ondan sonra ilaç işini düşünürsün. eğer tedavilik bir durum olursa o konuda geçen gün yazışmamız oldu. gentamisin 40 mg 1 litre suya 2 cc.

Şu an için yüzmesi düzeldi yem de yedi ama eskidi gibi istekli saldırmıyor cama bir de ekstra ürkekleşti bunun dışında gün içerisinde gözlmemleyeceğim tekrardan :))

Bence davranışları normal. Sonuçta ufakta olsa hasta olma durumunun eşiğindeydi. Kaprisli hastalar gibi bu hayvanlar, en ufak hastalık durumunda naz yapıyorlar. İkinci öğün varsa orada yemi vitaminli vermekte fayda var.

Tamamdır :)) Namusuz eskiden zıplıyordu yem için şimdi zorla yedireceğim nerdeyse:) bu arada 6w lık roxin dip lambası geldi çok şıkmış :))

Bizim gibiler :) nasıl biz hasta olunca yemeğe burun kıvırıyorsak bunlarda aynı.

O lamba çok güzel. Ben bir akvaryumda cam üzeri taşla kaplı kuru alanın altına monte ettim. Taşların arasından da mavi ışık sızıyor. Görüntü mükemmel. Hayırlı olsun.

Bu arada akşam yem yediremedim kapluşa , son 8 saattir kuru alandan da uzak duruyor , flitrenin üstüne çıktı kafasını içeri çekti kabuğuna, uyuyor sanırım:((

Dinleniyordur. Sabah gene yem yeme ve yüzmeye bakıp kontrol etmeli. Yerse tek öğünde yemi vermeli. Bu sıralar besinsiz kalmasın.

Varsa ki olması iyi olur yeme vitaminde damlatmalı.

Vitamini verirken hayvanın başı yukarı bakacak şekilde elinizde tutup vitamini ağzına damlatın. Ağzını açmasa bile içeri sızacaktır.

Derin bir ohhhh çekiyorum şu an :))) Hareketlendi kapluş yüzmede sıkıntı yok , yem için gene şımarıyor ve hapur hupur yiyiyor yemlerini:))))

Gaçmiş olsun. Hemen toparladı ufaklık :) Hafta sonuna kadar dikkatli gözlemlemeye devam etmekte fayda var.

kapluşum tamamen düzeldi:))) yardımlarınız için teşekkür ederim:)

Geri