Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yumurta tutmamaları için nasıl bir kum kullanmalıyım.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan T BOF TU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

T BOF TU

Yeni Üye
Ben yeni bir akvaryum ve kuru alan yapıyorum. Yapmışken bir kum alanı eklemek istedim. Araştırmalarım sonucu %50silis %50 torf kullanılması gerektiği gibi makalelere rastladım düzenli değişim gibi küf oluşmaması açısından bilgiler elde ettim. Malesef bu biraz maddi anlamdada yorucu olur. 2 dişi kaplumbağaya sahibim. Elimde slis ve kalsiumlu ciklet kumu var bu iki kumu karıştırarak bu alanı oluşturabiliri miyim? Torfun kazım aşamasında kumu yumuşutması ve nem tutması amacıyla kullanmam gerekiyormuş ama buda küfe neden oluyormuş zamanla.

Çiftleşme durumu yoksa kum alana gerek yok. İki dişi zamanı gelince boş yumurta atacaklar. Suya bıraksınlar. Yer kalsiyum alırlar. Kalanı akvaryumdan alırsınız.

Toprak ısındığında taşlaşır. Onun için kum bozulma göstermeyeceği için daha uygun olur.

Bunun üzerinde de ısıtma lambası olacak. Hayvanlar buna alışırsa normal alanı bırakıp buna çıkmaya başlarlar. Islak olacakları için kuma bulanıp duracaklar. Bu da kuruduklarında kaşıntı yapıp huylandıracaktır.

Geri