Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yumutlamış olabilirmi ?

Yumurtayi yiyeli cok oldu onun olcağini sanmam ama yumurtayı kuma göndüm kumuda ısıtıcıyla ısıttım yumurtanın ici sarımsı dısı beyaz :)

Cvp: yumutlamış olabilirmi ?

Çok ilginç bir durum. Yeterli olgunluga ve büyüklüğe ulaşmadan yumurtlaması imkansız gibi birşey.Hadi oldu diyelim bu hayvana ciddi sorun verebilirim ömürünü ciddi manada kısalatabilir diye düşünüyorum.

Az önce bi tane daha yumurtladı hemen gömdüm kumu ısıttım suanaa kadar 3 yumurta oldu birini yedi insallah ömrü kısalmaz ya :$

dediğin gibi hayvan yaşça büyük ve gelişmemiş olmalı. ama yumurta o kadar küçük ki içinden hayvan çıksa dahi yaşamayacaktır. bir de ilk aşamada çiftleşmese dahi boş yumurta yumurtladığını söylemişlerdi. kum yerine saksı toprağı da olur. bu yumurtaları 4-5 cm derinliğe koy. lamba üstünde sürekli yansın. ama arada su damlat nemde lazım yoksa yumurta pişer. toprağa yansıyan ısı 21-24 derece idi sanırım. onu netten bir araştır. prenses diye bir kaplumbağa vardı. orada bu konuda açıklama var.

Dediklerini yapıcam Cem abi simdi parkta kum vardı sahıl kumuna benzeyen onu eledim bir güzel icine gömdüm yumurta iki oldu simdi insallah yavru cıkar ve yaşar :D

Bende sizin gibi bekliyorum arada isıtiyorum kumu az önce ısladım insallah yavrular cıkar :)

Keşke içlerinden bir tanesini gömmeden elinde çekseydin daha net görürdük ben hiç göremedim o fotoğrafta ama inşallah yumurtadır. : )

Cok ilginc ya hadi bakim hayirlisi sabirszlikla bekliyoruz :D benim iki taneside cok huysuz bu aralar :( moralim bozuluyor bugün birtanesi bir diyerinin ayagini isirdi Yem yüzünden :(

Yanlız, şu ihtimalide söyleyelimki: Bu kadar küçük boyutlardayken yumurtladığı yavru, normal yavrulara göre daha gelişmemiş veya özürlü doğabilir :( yani bana göre böyle bi ihtimalde olabilir.[/i] Bence Eniyisi haşlayıp ye. şakaydı :)

Fatih konuyu gördüm. Ama gündüz meşkuldüm, cevap veremedim.

Şimdi ilk şunu söylemeliyim. Ben bunların sindirilememiş yumurta beyazı olduğunu düşünüyorum. Ama sen bunlarda kabuk var ve sert diyorsan hemen bu ihtimalide açıklayayım.

Yumurta taşıyan hayvanların davranış biçimlerini bilmek gerekir. Bunlar yumurta ise hayvan önce yumurtlamak için yer kazardı yada kuru alanda kazar gibi hareketler yapardı. Gene yumurta taşıdığını belli eden durum hayvan iştahtan kesilirdi. Özellikle iç organların bulunduğu bölgeler daraldığı için dişi kaplumbağa yumurta taşırken iştahtan kesilir.

Diğer bir konu yumurtaların yavru çıkarma durumu. Hayvan uygun koşullar olmadığı için suya bırakırsa yumurtalar havasız kalıp ölür ve zaten kaplumbağa sudaki yumurtayı yer. Esas konu bu yumurtaların yavru taşımadığının kesinliği. Bunlar döllenmemiş yumurta. Yani sende dişi bir kaplumbağayı çiftleştirecek ergen erkek olmadığına göre boş yumurta bıraktı. Bunları için rahat bir şekilde imha edebilirsin. Çürüyüp bölgeyi berbat etmesin.

Sana yalan söylüyorsun kimse demez ama seninde bildiğin gibi olmaması gereken bir durum. Genede bu hayvanın yumurtlaması imkansız gözüktüğü için numuneleri ve hayvanı alıp veterinere git. Tahmin ettiğim gibi yumurta değilse durum nedir bilmek gerekir. Hayvanda ters bir durum varsa kontrol edilmiş olur. Eğer yumurta bıraktıysa gene içeride kalan varmı ve neden oldu diye danışmış olursun.

işin başında bende yumurta dışkılama sandım hatta fazla kalsiyuma bağlı böbrek taşı gibi bir oluşumu da düşünmedim değil. ama arka arkaya yumurtladı içi sarı renk deyince şüphelendim. ki gördüğüm kadarıyla hayvana erkek olma ihtimali yüksek demiştim. fatih herhangi bir veterinere göstermen iyi olur. kaplumbağadan anlamasalarda en azından yumurtayı götür gerçek olup olmadığını bilirler.

Evet Cem, Fatih eline alıp yumurta olduğunu söylemese kesin yediği yumurta beyazı derdim.
Bak bu böbrek taşıda mantıklı geldi. Umarım değildir ama benzeyebilir.
Ama kesin olan bir durum varki yumurta olsada yavru çıkmayacağı durumu. Yani döllenmemiş boş yumurtadır.
Veteriner yolu bence kaçınılmaz.

Burda bir veteriner var ve inekten felan anlıyo yani götürsem hicbirsey diyemez Emre abi bana göre önceden geldigi petshopta ciftlesmis olma olasılıği bence yasca büyük ama gelismemis birkac gündür kuru alanda bi ileri bi geri gidip duruyodu bu son gün bisey yemedi zaten 3 tane yumurtladı birini yedi ikisini ince kuma gömdüm kum suanda güneste basında bekliyorum sizce ben ne yapmalıyım Cem ab fazla kalsiyum vermedim bi yemler var iste pets family bide reptomin hhaslanmis yumurtayi yiyeli baya bi zamaan gecti :)

Çiftleşme şansı yok. O boyutta bir kaplumbağaya bir erkeğin cinsel organı girmez. Bu sebeple yumurtalar kesin boştur Fatih.

fatih ilk koyduğunu vet.e götürüp bir baktır nedir diye fotoğraf net çıkmadığı için biz de net bir şey söyleyemiyoruz. yumurta mı başka bir şey mi. emre bu konuda haklı başka bir şey ise önlemi erken alınmalı.

O zaman buhgün 4-5 gibi veterinere bi gidiyim sonucu yorum atarım insallah kötü bir durum yoktur ^^

Yorum yazdığınız icin cok tesekür ederim :)

İnşallah sorun yoktur. Kontrol sonrasını merak ediyorum gerçekten. Durumdan haberdar edersin.

Geri