Fatih konuyu gördüm. Ama gündüz meşkuldüm, cevap veremedim.
Şimdi ilk şunu söylemeliyim. Ben bunların sindirilememiş yumurta beyazı olduğunu düşünüyorum. Ama sen bunlarda kabuk var ve sert diyorsan hemen bu ihtimalide açıklayayım.
Yumurta taşıyan hayvanların davranış biçimlerini bilmek gerekir. Bunlar yumurta ise hayvan önce yumurtlamak için yer kazardı yada kuru alanda kazar gibi hareketler yapardı. Gene yumurta taşıdığını belli eden durum hayvan iştahtan kesilirdi. Özellikle iç organların bulunduğu bölgeler daraldığı için dişi kaplumbağa yumurta taşırken iştahtan kesilir.
Diğer bir konu yumurtaların yavru çıkarma durumu. Hayvan uygun koşullar olmadığı için suya bırakırsa yumurtalar havasız kalıp ölür ve zaten kaplumbağa sudaki yumurtayı yer. Esas konu bu yumurtaların yavru taşımadığının kesinliği. Bunlar döllenmemiş yumurta. Yani sende dişi bir kaplumbağayı çiftleştirecek ergen erkek olmadığına göre boş yumurta bıraktı. Bunları için rahat bir şekilde imha edebilirsin. Çürüyüp bölgeyi berbat etmesin.
Sana yalan söylüyorsun kimse demez ama seninde bildiğin gibi olmaması gereken bir durum. Genede bu hayvanın yumurtlaması imkansız gözüktüğü için numuneleri ve hayvanı alıp veterinere git. Tahmin ettiğim gibi yumurta değilse durum nedir bilmek gerekir. Hayvanda ters bir durum varsa kontrol edilmiş olur. Eğer yumurta bıraktıysa gene içeride kalan varmı ve neden oldu diye danışmış olursun.