Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Zamanlayıcılı priz

bumble bee

Bordo Bereli
Hergün evi ara Anneye şu fişi çıkar tak vs. artık kadınada gına geldi :) zamanlayıcı prizleri kullananlar varsa bana şu seçenekler arasında acilen yardımcı olabilir mi ? akşama gidip almayı düşünüyorum.

Şeçenekler https://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Categories/Index/106

Benim seçtiğim1 http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/7042
Benim seçtiğim2 http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/7048

Cvp: Zamanlayıcı priz

Kesinlikle 1 numara. Ben onu kullanıyorum. Dijital olanın arıza yapma durumu olabilir. Tavsiye olarakta çok hassas bir aralıkta değilse mekaniği tercih edin diyorlar. elektrik kesintilerinde zaman biraz kayar ama nasılsa saat skalası ilerletilebiliyor. Sonuçta süresi geniş bir aralıkta çalışacak.

emin yazdığın 3 sayfadan birincisindeki 1 ve 3 numaralı zamanlayıcılardan bende var. birinci olan dış mekan alman malıdır. bunun avantajı taktığın fiş gevşekse kapak onu sıkıştırıp sabitler. dijitale hiç bulaşma.

3 numara aynı zamanda üçüncü sayfadaki oluyor. o çoklu priz açısından kullanışlı enli olmadığı için yan prizlerde ince fişli ürünleri kullanabiliyorsun. ısıtıcı fişi gibi. onun biraz daha enli olanından da var bende o biraz daha pahalı olması (marketlerde 16,50 tl ben elektrik dükkanından 10 tl'ye almıştım.) yanında yan prizleri de kapatıyor. yani kullanışlı değil. bu üç numara baumaxx'ta indirimdeydi. 5.50 tl'ye satılıyordu. fazla almadığıma pişman oldum. bu arada uyarıda da bulunayım. geçen koçtaşa gittiğimde aynısından gördüm ama toprak hattı göbek kısmından fiş gibi tek çıkıntılı ona da bir şey diyorlardı unuttum. o tipte bize uymaz. yani priz kısmı buradaki gibi olandan alacaksın.

Bu arada karışıklık olmasın benim 1 numara dediğimde Emin senin seçtiğin bir numara. Yani Cem in toplu duranlarda 3 numara dediği.

RE: Zamanlayıcı priz

Benimde 3 tane var 1.sectiginden ama birtürlü calistiramadim :D

Meryem acaba malzemedemi sorunmu var. Saat kaçta yanmaya başlayıp kaçta sönecekse o saatler arasını dilimlerde basılı tut, diğer saatler yukarıda kalsın. Saat kaçta yaptıysan oku o saate getir. Yandaki açma kapama tuşunu açık tut. Birde bazen basit ayrıntılar gözden kaçıyor; lambanın fişini taktıktan sonra açma mandalını açık konumda bırak.

Eğer bu şekilde çalışmıyorsa bozuktur.

meryem başka konuda açıklamasını yazmıştım. o yazıya göre dene veya eşin baksın. gaza getirip erkeklerin yapacağı iş ancak sen yaparsın de. çekil kenara o uğraşsın.:smile:

Valla mekanik yani 1. seçimimden 3 tane aldım ve hemen denemeye başladım. Yanma zamanı geldiğinde yanmadı ve burada emre abi bahsettiğinde dikkat ettim lambanın ışığı kapalıydı :D şu anda 15 dklık kısım için yanmaya başladı sönmesini takip ediyorum. Çok şükür annemi aç kapa derdinden kurtardım :D bilgiler için tekrardan çok saolun

bu iş büyük rahatlık getiriyor. hadi hayırlı olsun.

Cem neyaptiysam olmadi isigida yaniyor bozuk olsa yanmaz bastan ayarlayip taktim saat isareti olana getirdim olmadi hepsini kapadim diyer isarete getirdim yok yine olmadi dedigin gibi sanirim sonunda ona birakicam onunda zamani yokki calismaktan kackere ugrastigimi sôyledim tMm ben sana gösteririm diyor sonra unutuyor :D gitmeden bu problemi cözebilsem daha bisey istemem

Hayırlı olsun Emin. Dediğim gibi olmuş, ayrıntı sende kaçmış :)

O kadar kullanışlı bir şeyki. Kafan rahat evden git gece dön, lamba kendisi sönsün. Resmen hayatımızı kolaylaştırdı, hayvanlarda rahat etti.

meryem sen şu aletin bir resmini koy bir bakayım. bir tanede o dairesel kısmın çentikleri ile birlikte.

Bu zamanlayici prizler ne ise yariyor aciklarsaniz cok sevinirim?

Semiha hanım,

Kısacası bu aletler gün içerisinde ayarladığınız saat/dakika aralığında siz olmadan istediğiniz bir cihaza elektrik verip kesmeye yarıyor. Kuru alan ısıtıcı ve uvb lambalarım zamanlayıcıya bağlı benim, kuru alan lambasını 08.00 ile 20.00 saatleri arası ayarladım. 08.00 da kuru alan lambası yanıyor 20.00 kapanıyor siz hiç bir şeye karışmıyorsunuz. Aynı şekilde uvb lambayı da 08.00 13.00 arası ayarladım oda otomatikman yanıp sönüyor. Bunu hava pompası olsun diğer tüm elektronik cihazlarda kullanabiliriz.

Açıkçası gün içerisinde işyerinden annemi arayıp beyaz olanı tak, maviyi çıkar, onu yap bunu yap demekten kurtuldum. Tabi annemde uğraşmaktan. Gün içerisinde olacak her şeyi zamanlayıcıya bağladıktan sonra size sadece yem vermek düşüyor.

bu zamanlayıcı ve dış filtre akvaryum konusunda en rahat ettiren iki ürün.

emin uvb'yi 11:00 - 16:00 saatleri arasına al. normal güneşin en verimli olduğu saatlerle uyumlu olsun. hayvanlarda bu düzene göre kuru alana çıkar. pencereden gelen güneş ışığını gördüler mi o da teşvik eder.

Kısacası 24 saat çalışmayan her ürünü bunlarla yönetmek çok iyi. Geriye sadece su ilave etmek ve yem vermek kalıyor.

UVB için Cem in saat önerisini uygula bence Emin. Eğer namiba değilse bir saat artırıp başlangıcı 10:00 yapabilirsin.

Tamamdir Cem abi o saatler araligina ayarlayacagim. Ama bulunduklari oda gunes almiyor

Bu arada namiba Emre abi 5 aaat yeterli herhalde

Evet namiba ise 5 saat açık tut Emin. Kışın 1 saat düşürürsün. Örneğin 11:00-15:00 arası.

emin direk güneşi görmelerine gerek yok. kendilerini günün ve güneşin normal saatine ayarlasınlar yeter. pencereden giren ışık miktarı da belli eder.

Geri