Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Zilli nin durumu kötüleşiyor

Zilli Hayri

SKF Delisi
Bugün baktım kabuğu nasıl diye alt kabukta üst kabuk gibi olmaya başlamış. Eğer yanlış görmediysem nokta kadar iki tane delik var. Onu öyle görünce bayılıyodum. Sonra elimden akvaryuma koymak gelmedi içimden. Berke de bu fotoğrafı çekmiş. Rahat diye.

Ekli dosyalar

• image-e2478223bcdcf373cb94e6e0d22ce5f41c1b445b1cff624be6cb3690dc24dff1-V.jpg
    image-e2478223bcdcf373cb94e6e0d22ce5f41c1b445b1cff624be6cb3690dc24dff1-V.jpg
    215.2 KB · Görüntüleme: 138
  • image-6d6253a00188df650e0c29d021cc6b2b5e6a5ef80073ac40c15d61881d407387-V.jpg
    image-6d6253a00188df650e0c29d021cc6b2b5e6a5ef80073ac40c15d61881d407387-V.jpg
    249.8 KB · Görüntüleme: 170
Cvp: Zilli nin durumu kötüleşiyor.

delikler nerede alt/üst kabukta mı ? resimde çıkarsa çekip koy bakalım bir nedir.

RE: Zilli nin durumu kötüleşiyor.

Alt kabukta. Çıkarsa atarım. Durum vahim. Çok üzülüyorum lakin veterinere götüremiyorum.

Hayvanları ayır ve akvaryumu dezenfekte et Burcu. Diğer hayvanı iyice kontrol et.
Bu hayvanın kabuğu kokuyor mu? Veterinere kesin gitmen gerekecek.

Alttaki oluşumların net ve yakından resimlerini ayrıca nerede oluştuğunu gösteren resimleri paylaş derim.

Evet kokuyor. Nasıl dezenfekte edeyim ve saklama kabı gibi bir kaba koysam olur mu?

Tamam abi atıcam bir dakika.

Bence büyük ihtimal mantar var o zaman.
Bunu saklama kabına al ve veternere götür. Sen geçende veterinere kontrole gitmemiş miydin?

Akvaryumdaki diğer hayvanı çıkar. Kum ve dekorları at. Ekipmanları tuzlu suda beklet. Akvaryum suyunu değiştir ve iyice yıka. Su doldur ve kaya tuzu ekle. Sonra ekipmanları akvaryuma koy. Filtreyi çalıştır. 24 saat bekle ve akvaryum suyunu tekrar değiştir. Filtre ve süngerini yıka. Tekrar duru su koyduğun akvaryumda çalıştır. Isıtıcıyıda çalıştır. Su ısısı duygun olunca sağlıklı hayvanı içeri al. İç filtre kullanıyorsan 50 lt suya bir damla mavi damla damlat.

Evet gittim ama Hayri ile. Ancak bunu yarın yapabilirim. Burda sular kesik. Zilli yi çıkardım. Suyu değiştirdim. Ondan önce akvaryumu annem ilaçladı. Su aldım temiz. Döktüm. Peki mantar neden kaynaklanmış olabilir?
Hayri yi kontrol ettim. Sapasağlam tek bir nokta bile yok. Mavi damla?

Evde olan suyla yıkadık akvaryumu...

Sudaki bakteri dengesi yada hayvanı bir ara çıkardığında olmuş olabilir. Tabi oluşumu net olarak veteriner görünce anlar. Ben hem delik var hem koku var diyince doğrudan buna yordum. Net belirtiler bunlar.
Akvaryumu nasıl ilaçladınız?

Annem aldı eline cifi domestosu azarlarken beni süngerle temizledi. Dedikleri: şu akvaryumu adam gibi temizlemedin hasta ettin hayvanları...
Hadi pakalım hayırlısıa

mailto:/zlvfp5.jpg

mailto:/xndn6a.jpg

mailto:/hx411g.jpg

mailto:/2d2aw5j.jpg

mailto:/302w4rn.jpg

mantara çok benziyor hasta olanı ayır diğer kapluşada bulaşmasın gerekli ilaçları bilmiyorum bilen arkadaşlar vardır onlara danış kesinlikle veternere götürr :( geçmiş olsun çok üzüldüm

Ben de üzgünüm. Ne yapalım işimiz şansa kaldı. Modöretörler elinden geldiğince sorularımı yanıtlıyolar.

bu deliklerin kendi kendine oluşması imkansız. akvaryumda sivri bir şey var mı ? sanki iğne batırılmış veya sivri bir şeye çarpmış gibi. burcu annenin yaptığı temizlik sonrası iyice durulama yaptın mı kimyasal tam gitti mi ? annenin kullandığı temizlik malzemeleri en kullanılmayacak ürünler. akvaryum küçük olsa bulaşık deterjanı ile temizlik yapılıp banyoda su ile sürekli temizle dök yapılıp halledilir bu iş.

mantar genel olarak akvaryuma konan kum, dekor, mango, bitki, vb her ne var ise tam anlamıyla yıkanmamışsa ondan bulaşabilir.

alacağın deep fixin metilen mavisi olsun. ichthyolar biraz daha hafiftir. iç filtren var emrenin dediği gibi uygula su ilerde hayvanlar suya girdiğinde de her su temizleme sonrası ekleme yaptığında iki damla suya damlat.olası bakteriye karşı önlem almış olursun.

beyazlık plaka altında kurtulmak için onu atması gerek. her gün sabah akşam devit sürüp lamba altında beklet o plakayı atması kolaylaşsın. aslında ehil biri elinde küçük demir eğesi ile o bölge üstleri sadece o plakalar çıkacak şekilde kazınırsa açığa çıkar ama bu titizlik isteyen iştir. fazla kazınmamalı. keşke sen ankarada veya ben istanbulda olsaydım. bu plakaların çıktığını gördüğünde tuz uygulaması yap. ameliyat eldiveni dediğimiz eldivenlerden alıp kullan. önlem alman yerinde olur.

veterinere en kısa zamanda götürüp nasıl bir yöntem uygulamak gerekli öğrenmen lazım.

Hayır abi. Sanırım sularını değiştirirken banyoya salmıştım o zaman olmuş olabilir. Evet gitti. Temizledikten sonra su doldurup döktük habire.
Yarın istikamet pet shop ve veteriner.
Tamam sürerim ama lamba işi sıkıntı. Keşke, ben köyde olsaydım Ankara üç saat.

Malzemeler tam değil. Sıkıntı. Dayımla görüşücem en kısa sürede.

o işi de halledelim artık burcu kutu elime ayağıma dolanıyor. kaşıntı yaptı artık. :smile:

Dayımı göremiyorum yengemiz (dilara) saolsun. Halledicez abi hayırlıysa. Ne vardı için de? Zaman geçti ne olduğunu bile unuttum.

Burcu o nasıl temizlik, hep diyoruz kimyasallardan uzak dur. Sen şimdi dediğim kaya tuzunu uygulayıp dezenfekte et. Mavi damlayı Cem in önerdiğinden al. Hayvanları ayır derim.

Hemen veterinere gitmelisin. Mantar olma olasılığı fazla ki bunun tedaviside zordur.

Cem abi kutuyu neden gonderemiyorsun eger bana gonderirsen bende burcuya ulastirabilirim hem bi iyiligim dokunmus olur

bana yolla ben burcuya yollarım ahahahahahahahaha :) :haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::148::148::148::133::133::133::t65y::t65y::t65y::smile::smile::smile::w00t::w00t:^^^^^^:rolleyes::rolleyes::33::33:

anne problemi var. bir yakınına ulaştıracağım. ondan alacak. yaş küçük olduğu için ebeveyn lazım.

Geri