Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

Hazırı 60-70 tl ise camcıda maksimum 40 tl tutar. Burada tek önemli ayrıntı camcıya akvaryum silikonunu alıp bizzat vermek gerekir.
Tabiki ölüm fanusundan çok çok iyi Tayfun. Adlında tabiri yaparken haksızlık etmiş olabilirim. Sen önemli ekipmanların tümünü almışsın. Ben sadece su hacminin gerçekten çok az olduğuna dikkat çekmeye çalıştım. Hayvan uzun yüzüşler ve dalışlarla gelişecek. Hem boy olarak büyümesi hemde kas gelişimi için gerçekten su hacmi önemli. Zaten konuyu biliyorsun. Sen İstanbul daydın sanırım. Yakınlarında bir camcı var mı? Yoldan geçerken bir sor derim. Örneğin 50*30*40h bir akvaryumu kaça yapar. En azından eldeki ekipmanlarla ısıtıcı ve filtre ile idare edebilirsin. Sonra seneye yılbaşına kadar birikim yapıp daha büyüğünü düşünürsün. Hayvanda bu esnada doğru gelişir.


Daha uyguna büyük plastik saklama kapları var ama ben biraz şartları zorlayıp camcıya camdan yaptır derim.
 
Yok abi ben zonguldakta yasiyorum sorarim burdaki camcilara da, peki bu akvaryum silikonunu nerden bulabilirim ne miktarda almam gerekiyor ve fiyati nedir acaba?son olarak da bu 50-30-40h dedigin 50 litrelik bir akvaryumun cm turunden tum olculeri degil mi abi?
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

Tekzen, koçtaş, bauhaus gibi yerlerde bulabilirsin. Fiyatı linkte mevcut http://www.tekzen.com.tr/urun/sista-akvaryum-silikonu-seffaf-310ml-449514

Evet cm türünden ölçüleri.
 
Himm Anladim tesekkur ettim tum bilgilendirmeler icin en kisa zamanda halletmeye calisacam bakalim
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

Son olarak sormak istedigim bir sey daha var, bu vermis oldugunuz akvaryum olculeri, 50 cm en, 30 cm arkaya dogru genisligi ve 40 cm de yuksekligi mi oluyor acaba boyle mi daha uygundur?
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

50 uzunluk, 30 en, 40 yüksekli şeklinde.

Ölçüm veriliminde ilk uzunluk sonra en en sonda da yükseklik yazılır. Yükseklik ile en yer değiştirebiliyor bazen. Ölçümün sonuna koyulan "h" işareti ( 50x30x40h ) son kısmının yükseklik olduğunu belirtmek içindir.


Daha açıklayıcı olsun diye, mailto:/f20r5i.jpg
Kırmızı çizginin olduğu yer uzunluk, Yeşil çizgi en, lacivert çizgide yükseklik.
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

Emin sağ olsun devamında yardımcı olmuş. Umarım uygun bir camcı bulmuşsundur Tayfun. Ücreti makul olur diye düşünüyorum.
 
Valla camcidan ziyade bi akvaryumcuyla uygun fiyata konustum aslinda emre abi 50 liraya tahminen 60 litrelik bir akvaryum olacak hem hazir akvaryum olmasi estetik acidan olsun kapaklari bakimindan olsun daha iyi olacaktir diye dusundum,bugun almayi dusunuyorum bi bakayim da haber veririm olculerini ve hacmini alirsam bi kac gune insallah
 
Kapağı büyük ihtimal sökersin. Bizimkiler için uygun olmuyor. Şimdiden hayırlı olsun Tayfun.
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

kapak sadece olur da geceleri oda soğuk olursa ve hayvanlar su içinde uyuyorsa kapatıp yemleme kapaklarını açık bırakırsan. buharlaşma etkisi ile akvaryum içinde yumuşak hava oluşturursun. gündüzleri açık olmalı sadece takacağın lambalar için değil hayvanlar hareketli olacağı için bol oksijene de ihtiyaçları var.
 
Saolasin abi akvaryumumu aldim bu arada sonunda :) kapagin ustunde kesmeler yapip lambayi falan ustten verebilecek sekilde ayarladim ve simdi guzel oldu baya,simdilik idare edecek kadar bisey aldim abi olculeri 66*25*35 bu arada su degistirme islemiyle ilgili komple genel bir bilgi de verebilirmisin abi kac haftada bir olmali,ne kadarsi degismeli,dibindeki diskilariyla birlikte falan genel temizligini nasil yapabilirim ve kac haftada bir olmali bu islem vs. Genel bir aydinlatici bilgi verirsen sevinirim abi


Ve bu arada cam kalinligi cok kotu anladigim kadariyla 3 mm ama su an bulabildigim ve almaya gucumun yettigi buydu, bu kalinlik herhangi bir sorun yaratir mi emre abi?
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

57 Litrelik bir akvaryumun sitede hesaplamaya girdiğinde olması gereken cam kalınlığı 4 mm gösteriyor ki biz her zaman bu ölçüden 1-2 mm daha kalın alınmasını öneririz. Kuru alanı akvaryum üstü camdan yapmaya kalkmadığın sürece bir şey olacağını sanmam. Darbe veya ağır taş/kaya maruz kalmadığı sürece.

Benim akvaryumda aynı ölçülerde ve Eheim 2008 dış filtre ile, filtrasyonu iyi olmayan düşük kapasiteli filtre ile birlikte toplamda iki iç filtre kullanıyorum. 1.5- 2 haftada bir 3 te 1 su değişimi ve dip çekimi yapıyorum. Bu şekilde 3 ayı rahat geçirdim ve 3. ayın sonunda tamamına yakın bir su değişim gerçekleştirdim. Dipte silis kum kullanıyorum ve bunun avantajı da dışkı ve diğer kirleri üzerinde barındırarak dip çekimini kolay yapılmasını sağlıyor.

Genel olarak ta 1-2 hafta arası veya dipte gördüğün kir durumuna göre dip çekimi, yine aynı hafta süreçlerinde 3te1 yapılacak su değişimleri genel temizliği uzatır. Tabi filtrasyon durumu da bu sürelerin uzamasına sebep olan ana etken.

Akvaryum ekipmanlarının durumu nedir ? Yeni haliyle bir fotoğraf koyarsan varsa bir eksiklik yardımcı da oluruz.
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

Hayırlı olsun Tayfun.
Emin in dediği gibi uygun cam kalınlığından dahi az yapılmış. Ucuz akvaryumların imalatında maliyeti düşürürmenin yöntemi daha ince cam kullanmaktır. Bence kuru alanı cd kabından yapmak en iyisi. Taşlardan yapsan belli noktaya fazla baskı olacak, yukarı camdan yapsan zaten bu kadar yükü taşıması risk. Cd kabından basit bir kuru alanla idare edip daha sonra yapacağın sistemde baştan herşeyi düşünürsün. Eldeki ısıtıcına göre akvaryum hacmin iyi. Bildiğim kadarıyla 50 w güçteydi. Bu akvaryumda onu kullanırsın.

Temizlik için hatırladığım kadarıyla elinde bir filtre vardı. Akvaryum temizliği su hacmi, hayvan yükü (yani sayı ve boyut), filtre çeşidi ve performansına bağlı değişir. Sen elindeki filtreyi kullanmaya başlayarak kısmi su değişim aralığını belirlersin. Suyu bir dip çekim sifonu ile dipten alki dipte kalan yem artığı ve dışkıları da beraberinde çıkar.

Gene dipte doğal sarı sils kum kullanmanı bende tavsiye ederim. Bu hem arasında dışkı ve yem artığı birikmesini önler, hem yedikleri için sindirime faydalı olur, hemde gene bu dışkı ve yem artıklarını üzerinde kısmen tutarak uçuşmasını önler.

Akvaryum için garanti veremem. Olacakta diyemem olmazda diyemem ama dayanmazsa 50 lt su aşağı iner. Mümkün mertebe camlara olan baskı su dışında olmasın.
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler. cam kalınlığına bir daha bak. 3 mm az. arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış. silis kum almalısın. eğer kuru alanı taş düşünüyorsan kum onu sabitleyeceği gibi taban camına zararı önler. hayvanın kumda gezinmesi. dışkıları parçalayıp havalandırarak filtreye gitmesini kolaylaştıracaktır. bir süre sonra dışkı yemeye başlayınca bu minimuma inecektir. kısmi değişimleri genelde haftada bir yaparız. bunu akvaryumun durumuna göre sen belirlersin. değişim sonrası için metilen mavisinden iki damla içinde oluşan bakterileri elimine eder. amonyağın zararlı etkisini azaltır. zehirlenme riskini önler.
 
Verdiginiz bilgiler icin hepinize tesekkur ederim ben genel olarak cevap vermeye calisayim, kuru alan olarak zaten dvd kabindan vantuzlarla guzel bir alan olusturdum kacma payini da kapaginda yardimiyla ayarladim ve isitici lambanin da konumu iyi 33 dereceyi bulduruyo alana ve hayvan gayet mutlu zamanlar geciriyor alanda :) ayricada 3-4 tane tasi ust uste koyarak suyun yuzeyine yakin bir yukseklik olusturdum onun ustune cikip vucudu suda kafayi da su disina uzatarak uyumayi cok seviyor,resmini paylasacam bi ara sizinle telden girmedigim zaman.silis kum degil de yuvarlak sekilde olan ve bilye buyukluklerinde tasa benzeyen ama cam olan ve suya bulasmayan cam boyasiyla boyanmis parcalardan kullaniyorum diski ve yemek artiklarini icine hapsediyor ve suya karisip pisletmesini engelliyor diye iyi oldugunu dusunuyordum.filtre olarak ise arkadastan aldigim 10-15 liralik bir baliklar icinde kullanilan vantuzsuz altindaki demirin agirligiyla suya batan bir filtre kullaniyorum ozelliklerini bilmiyorum.ve evet isiticim 50 w lik.bu arada dip cekimi dedigimiz nasil yapilir,dip cekim sifonu nedir bilmiyorum?
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

dip sifonu/süpürgesi bunlar. mailto:/arama/hizliErisim.aspx?text=dip+sifonu

taşlar devrilmeyecek biçimde ise sorun yok. sabit olduklarından emin ol. tabandaki camlara gelirsek pislik biriktirmeleri iyi değildir. filtrenin iyi çekim yapması için kirler yüzeyde ve suda dolaşmalı. bunun haricinde aralardaki pislikler sabit olarak durdukları sürece zararlı bakteri kolonileri oluşturacaktır. bu da göz ve kulak iltihaplanmasına sebep olacaktır. bu açıdan silis kum iyidir. dibine kir almaz. ve hayvan kumu kurcaladıkça kalkan pislik filtre tarafından çekilecektir.
 
Evet, biz tam tersi kirlerin filtre dışında birikmesini istemiyoruz. Filtre belli aralıklarla temizleniyor ve barındırdığı pislikler gidiyor, ancak bu gibi pislik barındıran diğer çakıl, deniz kabuğu gibi malzemeler uygun değil. Dışkı ve yem artıkları akvaryumda durdukça zararlı bakteri üretirler.
Kum doğal boyasız olan seçilmeli. Örneğin doğal sarı silis kum. Kumun ölçüsü 0,5-1,0 mm aralığında olmalı. En ideali budur. Çok daha ince taneli göze, burna yada deriye rahatsızlık verir. Daha iri olansa yemede güçlük çekmesine sebep olur. En ideali ve çoğumuzun kullandığı 0,7 mm olandır. Gene yıkanıp poşetlendiği için bu en tavsiye edeceğim markadır. Tabi genede tuzlu sıcak su uygulanıp bolca durulanması gerekir.
http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

Gerekli açıklamalar yapılmış. benim sadece eklemek istediğim, Cem abinin vermiş olduğu dip çekim süpürgelerinin linkte Meadow Pet Dip Süpürgesi adıyla 3. sırada bulunan ürünü kullanmaktayım ve bana fazlasıyla yetmekte. Daha öncesinde bunun pompasız ( agızdan hava çekimi ile dip çekimini başlatıyordum) olanı mevcuttu ve biraz uğraştırıyordu. Ama bu üründe pompa sayesinde bir kaç kere pompaladıktan sonra rahatca dip çekimini gerçekleştirebiliyorum. Sen bilirsin ama fazla pahalıya kaçmaya gerek olmadığı düşüncesindeyim.
 
Cvp: Beslenme Programim iyi mi sevgili arkadaslar?

dip cekimi sifonunu inceledim şimdi bilgim oldu teşekkür ederim; ancak şu an için 35-40 liralık bir şey almaya bütçem uygun değil vereceğim linkteki basit ve ucuz olanı bumblenin de bahsettiği bana yeterli mi ne düşünüyorsunuz acaba ve ayrıca bunda pompalı oldugu yazıyor otekilerde hava motoru falan herşeyi içinde mi oluyor ve bu linktekiyle kıyaslaması nedir işimi görmez mi idareden olsada?
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4898&ad=meadow-pet-dip-supurgesi&kat=0

Taşların konumu iyi sabitler elimle kontrol ettim,elimdeki filtre ise pipo filtre bu linktekinin aynısı,bu filtre kalkan pislikleri yem artıklarını vs. temizler mi ve beni idare eder mi?

http://www.google.com.tr/imgres?sa=X&biw=1152&bih=734&tbm=isch&tbnid=JvQHiEbmKmdM_M:&imgrefurl=http://www.akvaryum.com/Forum/konu_ilerle.asp%3FTID%3D466785%26islem%3D1&docid=9xUeUSo9ioJI-M&imgurl=mailto:/Forum/dosyalar/113406/7_7_2012_20_38_53_1.jpg&w=270&h=400&ei=1m1WUp-RMYmYtQagk4GQAw&zoom=1&ved=1t:3588,r:17,s:0,i:137&iact=rc&page=2&tbnh=182&tbnw=103&start=17&ndsp=21&tx=25&ty=72
 
Geri
Üst