Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

140*60*70h akvaryum icin ekipmanlar

olivia-peter

Bordo Bereli
Ozgecmis yazarak kalabalik yapmak istemiyorum, 140*60*70h hazir akvaryum mevcut, 3 kaplumbaga yasayacak gerekli ekipman çeşitleri için yardimci olursaniz sevinirim.

:) Maddi açıdan zorlanmamak için eheim yerine Tetra 1200 ama ısıtıcı eheim olmalı malum yaramaz kaplumbağalar :) hayırlı olsun

Cvp: 140*60*70h akvaryum icin ekipmanlar

tetra ex 1200 o akvaryumu kaldırmaz.

ısıtıcı olarak direk bunu alacaksın bu su dibine tam batabiliyor. başka uygun ısıtıcı yok. jbl alırsan iki tane almak zorundasın. fiyatları nerdeyse aynı.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4575&ad=eheim-thermocontrol-akvaryum-isiticisi-300-watt

filtrede bunlar daha iyisini emre söyler.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11299&ad=eheim-2217-020-dolu-dis-filtre
http://www.turkiyeyemmerkezi.com/eheim-2228-02-professionel-dis-filtre-1050-l-h
2250, 2260 modelleri var ama fiyatları yüksek aynı fiyata bu var. bu da uçurur.
http://www.mamaci.net/U3413,245,fluval-fx-akvaryum-dis-filtresi-3500-l-h.htm

fluval stokta yok diyor ama güncelleme yapmadıkları için depolarında vardır kesin.

iç derece de her iki uçta birer tane olsun mesafe uzun.

neslihan sana bir tane hediye edeyim tosba. okeye dördüncü lazım olur. benimkiler sıkıldı. hem taş çalmayı da öğretir seninkilere. :smile:

neslihan hanım affınıza sığınarak konunuzu bölmeden bir soru sormak istiyorum tecrübeli arkadaşlara bu dış filtreler yurt dışındada mı bu fiyatlarda üretildikleri ülkelerde falan eheim , fluval gibi markalar yoksa bizim gümrükten dolayı mı bu rakamlara çıkıyor hani biraz şaşırıyorum bazı rakamlara:ff:

aynen öyle. sınırdan içeri böcek girse ona bile ayak bastı vergisi alırlar. :smile:

Almanyada en pahali eheim 150 euro yu gecmiyordur oyle diyeyim gerci euro biraz artti eskiden cok daha ucuzdu orda turk parasina gore

Evet 1200 olmaz asla eheim 2217 de olmaz benim filtrede onerim kesinlikle fluval fx5 tir veya eheim 2260 fazla gelir 2250 dir, isiticida ise kesinlikle eheim 300 watt gerekecek cunku jbl yetersiz kalir, baska ekipman olarak lambalar falan var zaten

Cvp: RE: 140*60*70h akvaryum icin ekipmanlar

Ağustos' Alıntı:
:) Maddi açıdan zorlanmamak için eheim yerine Tetra 1200 ama ısıtıcı eheim olmalı malum yaramaz kaplumbağalar :) hayırlı olsun

Tetra 1200 benim 300 litrede bile zorlanıyor. Bende de 3 kaplumbağa var. EX2400 daha uygun olacaktır.

Hatta ben EX2400 yerine iki tane EX1200 bile önerebilirim. Filtrasyon hacmi iki katına çıkar. Elektrik maliyeti tek ex2400 e göre daha az olur. Ve sanırım su çok daha temiz olur.

Isıtıcı için 200 watt eheim jager seçilebilir. 400 litreye kadar kullanılabiliyor. Malum, 200 w yerine 300 w olunca elekrik faturası biraz fazla gelebiliyor :)

Sizin su yükekliği 50 cm bile olsa toplam hacim 420 litre yapar. İçindeki kum, mango vs çıkarılınca 400 litrenin altında su kalır. Bu yüzden 200 watt düşünün bence.

Isıtıcı doğrudan Cem in dediği alınmalı Neslihan. Başka alternatif yok. Bende fazla 300 w Eheim var, aklında olsun.

Filtre hiç biri olmaz. Fluval nedense ülkemizde tutmadı ve en büyük dezavantajı yedek parça temini olabilir. Gerçi eskiye göre biraz yaygınlaştı. Tetradan iyi ama Eheim olamaz.

Sana önereceğim filtre en iyisini ve bu akvaryuma uygununu sorarsan Eheim 2080. Ben 360 lt yeni akvaryum için 2078 aldım. 2260 çok fazla gelir, 2250 zaten üretilmiyor diye biliyorum.

Eheim orjinal sitesinde açıklamalar ve tanıtımı var. Bu filtrenin özelliği iki emiş borusu olması. Yani iki uçtan emişte yapabilirsin.
https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/external-filters/professionel-1200XL
Fiyatlı bir ürün ama mükemmel. Atakan pet shoptan alınabilir.
http://www.akvaryem.com.tr/Eheim-2080-Professionel-3-1700-LtSaat,PR-764.html
mailto:/evcil-hayvan/eheim-2080-profesyonel-3-1200xl-dis-filtre-1700l-115674124
mailto:/evcil-hayvan/eheim-2080-pro-dis-filtre-1700l-faturali-garanti-54001946
Eheim markasında en kötü 2078 alınabilr ama ben 360 lt de tek hayvanda kullanacağım. Sendeki akvaryum ve 3 hayvanım olsa kesinlikle 2080 alırım.

Tetranın fiyatı daha uygundur. Abcak ex1200 kesinlikle olmaz. Bu akvaryuma bence ex2400 gerekir. Fiyatı uygun. Ama tabiki tetra zamanla debi kaybı yaşar. Genede bu filtre Eheim kadar olmasada kapasitesi ile de uzun süre iş görür. Stokta gördüğüm tek ürün.
http://www.petkutusu.com/Tetratec__EX_2400_Dis_Filtre_

Fluval Fx6 bence Eheim 2260 muadilidir ve bence bu akvaryuma çok fazla gelir. Fx5 zaten bunun güç olarak aynısıdır. Fx6 ile sadece birkaç kullanım kolaylığı gelmiştir. Motor aynı. Diğer fluval filtrelerde sana yetmez.
mailto:/Fluval-FX6-Dis-Filtre-3500-Litresaat-1500-Lt-lik-akvaryumlara-,PR-2109.html

Seyfi ısıtıcı gücü aslında sarfiyattan çok ısınma hızını etkiler. 200 w bence çok fazla devrede kalacak. 300 w bu konuda çok avantajlı olur. Daha hızlı ısıtıp daha az devreye girecektir.

Cevaplar için teşekkür ederim. Isıtıcı için Eheim 300w uygundur.
Dışfiltre de Tetra 2400 uygunsa maddi açıdan ilk tercih olabilir. Eheim 2080 için tüm ihtiyaçların hesapları tamamladıktan sonra değerlendirebilirim.

Cem 4. için teşekkürler ama haremde oyun yasak :) Biz taşları Emre'den çaldık :)

Dediğim gibi Eheime göre debi kaybı yaşar. Benim tetra 2 sene sonra ilk günden uzak diyebilirim. Ama 600-1000 lt akvaryuma uygun olan 2400 lt debili bu filtre bahsettiğim sürede işini gayet iyi yapar.

Taşlar akvaryuma renk katacaktır :)

Çok yavaş takip ediyorum farkındayım ama yoğunluktan fırsat buldukça değerlendiriyorum. Kesinleşen ekipmanları tek bir siteden alabiliyorsam toparlayıp almayı düşünüyorum.
Filtrede Tetra ya da eheim 2080 aldığım taktirde ek olarak almam gereken malzeme var mı? Varsa neler? Hepsini juende toparlama şansım olur mu?
Isıtıcı ve diğer malzemelere ekleyerek hep beraber alabilirim.

Araştırırken denk geldi diğer sitelere göre fiyatı uygun sanki stokta var görünüyor.
https://www.petshopbursa.com/shop/index.php?sayfa=detay&act=view&code=469&catname=Eheim%A0Professionel%A03-2080%A01200XL%A01700%A0LT%A0Saat
Bu üründe uygun galiba
https://www.petshopbursa.com/shop/index.php?sayfa=detay&act=view&code=263

Fluvale hiç bulaşma neslihan euro yükseldiği halde 1300 lerden bu fiyatlara kadar düştüyse tutmadığı kesin elden çıkarmaya çalışıyor petshop. Bir de bu kadar verdikten sonra biraz daha para verip eheim almak daha iyi en azından piyasada tutmuş tepede bir marka ikinci elde bile satarsın.

Tetranın avantajı içinde malzeme olması eheimlar genelde bir sünger ve elyaf ile geliyor. Tetra ile gelen malzemelerin en kalitelilerini alsan 100 tl civarı eder. Zeolit ve substrat hiçbirinde yok.

Fluval düşünmüyorum zaten Cem yukarda fiyat konusu geçince paylaştım. Sitede diğer ürünlerde daha uygun fiyatlarda verilmiş. 2080 için zorluyorumdurumu olmadı tetra olacak.

Orası öyle az parada değil. Hayvanlar idare ediyorsa akvaryumu alana kadar bekle. Turist gelince döviz bir miktar düşer yazın satışta az olduğu için ürünlerde indirime de girerler. Enson alırsın.

Senin haberin yok tabi Cem başımıza neler geldi. Taşınırken var olan akvaryumu kırdılar, hayvanlar ortada kaldı, ısıtıcıda bozulmuştu. Bizde Emreyle akvaryum işini hızlandırdık biraz hafta içi geliyor.
Yinede çok acele etmeden en iyi sistemi kurmaya çalışıyorum. Yazın öyle bir indirim durumları olsa çok iyi olur :)

İyi iş almışsınız keşke siz taşısaydınız. Neyse ısıtıcıyı önden al. Akvaryum geniş kirlenme geç olur. Bari büyük bir leğen alıp içine atsaydın.

İnşallah bu sağlam gelir. Bir daha taşınma derdiniz olmaz. Bu nakliyeciler adam gibi iş görmüyorlar. Sigorta tazmin falan yok mu isim yapmış nakliye firması ise ödemesi lazım.

Eheim olanda aşırı ucuz. Hiç normal değil. Ürün garantili ise hiç kaçırma.

Bu arada akvaryum yarın bitiyor. Bugün son konuları toparladık.

Arka fon kahverengi idi. Üzerinden geçecekler ve oradaki bir örnekteki gibi yeşil tonları olacak. Şu an kahverengi idi. Akvaryum çok boğulmaz. Arka fona tutunup tırmanmasınlar diye iki uçta cam plakalalar yaptırıyorum. Yanlardan oturtuluyor. Hayvan fona basıp kaçamaz. Kuru alanı büyük ihtimal emiş tarafına koyarsın ama ben genede seçim sana kalacağı için iki tarafada çam engel yaptırıyorum. Yani kuru alan tarafından zaten kaçamazlar ama istediğin yöne koy diye iki tarafa yapılıyor. Bu yapıştırma değilki temizlik yada yandan içeri ulaşmak istediğinde kaldırabil. Bunu akvaryum eline geçince anlayacaksın. Ben sana hangi aparatı nereden takacağını söylerim. Filtre borularınıda aynı şekilde. Bu arada evdeki yerleştirmede kuru alan akvaryumun sağındanı solundanı kalıyor? Merak ettim.

Sana göndereceğim kayalarıda verdim. Cam oldukları için saracaklar. Böylece birbirlerine çarpmaz. Demir sehpanın kutusundan çıkacak.
Kuru alan rampasını yarın taş kaplayacaklar. Ben son taşları verdim bugün. Senin uğraşmaman için sehpayıda kaplayacaklar. Sehpada onlardan bir hediye oldu. Toplam artmış iki çuval taş var evde. Bayağı ayıklamışım bizim akvaryumlar için :)

Abi tas arttiysa benim taslar az gelecek sanirim oraya ugrayacagin zaman benim icinde birakir misin bir ara ?
Birde su senin 120 ligin sehpa boylarini tam yazabilir misin bir bana sana zahmet

Taş bende ayıklanmış iki çuval var. Yani uygun olmayan artanlar. Biri komple çöp. Ancak diğerinden hızlıca taş seçip kaynatıp Gökhan a verdim. İstersen o çuvalı alır ayıklar kaynatırım dersen Gökhana teslim edeyim. Evi dün itibariyle temizledim çünkü. Birde Neslihan için verdiğim taşlarda artacak. Onlarıda kullansınlar.

Geri