Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

140*60*70h akvaryum icin ekipmanlar

Cvp: RE: 140*60*70h akvaryum icin ekipmanlar

cem' Alıntı:
İyi iş almışsınız keşke siz taşısaydınız. Neyse ısıtıcıyı önden al. Akvaryum geniş kirlenme geç olur. Bari büyük bir leğen alıp içine atsaydın.

İnşallah bu sağlam gelir. Bir daha taşınma derdiniz olmaz. Bu nakliyeciler adam gibi iş görmüyorlar. Sigorta tazmin falan yok mu isim yapmış nakliye firması ise ödemesi lazım.

Nakliye zaten akvaryumu taşımadı garanti vermedi yani kırılmasın diye özel araçla arkadaş götürdü artık nasıl götürdüyse gittiği yolda 5 dk. Yeşilin yuvaya büyükler geçti, Yeşilide derin bir leğene aldım, biraz panik bir halde olsalarda en azından ısıtıcıları çalıştı. Öyle idare ediyoruz.
İnşallah akvaryum nakliyesinde sorun olmaz, bir kriz daha atlatamayız.

AEK' Alıntı:
Eheim olanda aşırı ucuz. Hiç normal değil. Ürün garantili ise hiç kaçırma.

Bu arada akvaryum yarın bitiyor. Bugün son konuları toparladık.

Arka fon kahverengi idi. Üzerinden geçecekler ve oradaki bir örnekteki gibi yeşil tonları olacak. Şu an kahverengi idi. Akvaryum çok boğulmaz. Arka fona tutunup tırmanmasınlar diye iki uçta cam plakalalar yaptırıyorum. Yanlardan oturtuluyor. Hayvan fona basıp kaçamaz. Kuru alanı büyük ihtimal emiş tarafına koyarsın ama ben genede seçim sana kalacağı için iki tarafada çam engel yaptırıyorum. Yani kuru alan tarafından zaten kaçamazlar ama istediğin yöne koy diye iki tarafa yapılıyor. Bu yapıştırma değilki temizlik yada yandan içeri ulaşmak istediğinde kaldırabil. Bunu akvaryum eline geçince anlayacaksın. Ben sana hangi aparatı nereden takacağını söylerim. Filtre borularınıda aynı şekilde. Bu arada evdeki yerleştirmede kuru alan akvaryumun sağındanı solundanı kalıyor? Merak ettim.

Sana göndereceğim kayalarıda verdim. Cam oldukları için saracaklar. Böylece birbirlerine çarpmaz. Demir sehpanın kutusundan çıkacak.
Kuru alan rampasını yarın taş kaplayacaklar. Ben son taşları verdim bugün. Senin uğraşmaman için sehpayıda kaplayacaklar. Sehpada onlardan bir hediye oldu. Toplam artmış iki çuval taş var evde. Bayağı ayıklamışım bizim akvaryumlar için :)

Evet sitenin fiyatları çok uygun sigorta olayını yazmamışlar, sadece o ürünlerde değil genel olarak uygun. Çarşamba Bursa da olucam fırsat bulup uğramaya çalışırım, anormal fiyatların satış yeri nasıl bakayım.

Ellerine sağlık Emre gerçekten çok uğraştın. Kurualan her iki tarafta kullanılabilir şekilde düşündüm bende ama sağ taraf daha uygun olur.

Cvp: 140*60*70h akvaryum icin ekipmanlar

bagaja koyup hızlı bir şekilde çakır çukura girdiyse gitmiştir. yoksa koltukta olsa birşey olmazdı akvaryuma.

Sağ tarfta olursa kuru alan daha güzel olacak. Filtrenin emiş borusunu ara fondan sokacaksın ve kuru alanın o tarafa gelmesi daha iyi olmuş. Suyu veren boru açık tarafta olunca daha iyi.

Eheim 2080 dış filtre için filtre malzemelerinden hangilerini ve ne kadar almam lazım? Filtre sepetleri boş geliyormuş.
Birkaç gün içinde İstanbul seyahatim olacak gitmişken tek seferde filtre için lazım olabilecek şeyleri almak istiyorum.
Birde böyle bir set var uygun mu? Elyaf sünger az sanki, ayrı ayrı almak daha mantıklı gibi geldi?

Fiyat uygun. O fiyata sadece 7 lt substrat pro alırsın. O kadar malzemeyi teker teker alsan 600 tl gibi bir para eder. Elinde de nerdeyse 10 senelik malzeme olur. 4 sepetli düzende ise seachem denitrate 500 gramlıktan iki kutu bulunmadığı için fazla da alabilirsin. Ve iki kutuda silicate ex al. Hacme göre malzemeyi koyarsın.

Sünger elyaf uygunluğunu sor. Ayrıca sera elyafın 500 gramlık büyük boyundan al. Ben iki senede tükettim.

Cem 2080i almaya çalışıyorum insaflı ol biraz :) kısa vadeli düşünerek hareket edip belirlesek :( Yani ilk etapta filtreyi kursun çalıştırsın bir süre kullanabileceğim malzeme olsun yeterli şimdilik. Bunun için ne kadar almam lazım?
İlerleyen dönemde uzun vadeli olarak bu paketi alabilirim.

2 lt eheim mech, 2 lt seachem denitrate, 2 lt pro substrat, 2 lt karbon al. Karbonu gene eheim, seachem, fluval, jbl markalarından seç. Elyaf Cem in dediği gibi fazla al. Birde kalın mavi biyolojik sünger al. Bunu orta sepet ölçüsünde maket bıçağı ile keseceksin. Malzeme torbası almayıda unutma.
Mavi süngerin ölçüleri var. Bundan küçük boyunu alırsan sepette boşluk kalabilir. Bu ebat uygun. Sepete tam sıkı sıkı oturacak şekilde kesersin.
mailto:/product_info.php?cPath=9420_1214_1292&products_id=27950&osCsid=dgph311o2k8vg0kd7m7neu1bf7

Neslihan ben bir şey demedim sen alayım mı diye sordun. Bende kibarca hee dedim. Ucuza kaçayım dersen substrat pro yerine lav taşı da alabilirsin. Substrat pro'nun 2 litreliği 100 küsür tl. İlerde euro düşerse pro'ya geçiş yaparsın. Bir ayın karbonla geçecek zaten.

Emrenin dediği gibi garanti olsun 2 lt al. Haznesi büyüktür. Artanı kenara koyarsın.

Hadi itiraf et kaplumbağa bakma hevesin kayboldu değil mi ?

İtiraf ediyorum boyumdan büyük bir işe kalkıştım :) Hep Emre'nin yüzünden :)
Başta taşınma olayı olmasaydı hersey daha kolay olacaktı :) ama inatçıyım Cem ;) Destekçilerime güveniyorum :)

Ali Sarp ıda unutma. İlk onun aklına geldi :)
Bence gayet iyi oldu. Ufak bir sorun olmuş. Gökhan ile konuştum. Çözülsün süper olacak. Kazaya çok üzüldüm.

Bu esnada akvaryumun üzerine sera serki tozlanmasın içi.

Unuturmuyum hiç, ilk o söyledi akvaryumu :rolleyes:
Gökhan Bey sağolsun zaten sürekli iletişim halindeydik, sorun için ilk gün dönüş yaptı hemen.
Akvaryum şimdilik var olan kuru alan ile aktif hale gelecek, hatta dün dolap üzerine zorda olsa alındı. temizlik işlemleri falan başlayacak ama sanırım İstanbul dönüşü yapabilirim.

Filtre malzemelerini hesaplı bir şekilde almak istiyorum şimdilik. Bir liste yaptım, doğru malzemelermi son bir kez emin olabilirsek sevinirim.
2 adet > mailto:/urun_detay.aspx?urn=3524&ad=eheim-ehfi-mech-seramik-filtre-malzemesi-1-lt (bio mech olması gerekir mi?)
4 Adet > mailto:/urun_Detay.aspx?urn=11719
2 Adet > mailto:/urun_detay.aspx?urn=4365&ad=eheim-ehfi-lav-filtre-malzemesi-1-lt (Cem'in tavsiyesini dinleyerek Pro substrata daha sonra geçiş yapmayı düşündüm)
1 Adet > mailto:/urun_detay.aspx?urn=1170&ad=sera-filtre-elyafi-500-gr
2 Adet > mailto:/urun_detay.aspx?urn=3518&ad=eheim-ehfi-karbon-filtre-malzemesi-1-lt
1 Adet > mailto:/urun_detay.aspx?urn=6679&ad=ti-sert-filtre-malzeme-torbasi
1 Adet > mailto:/product_info.php?cPath=9420_1214_1292&products_id=27950&osCsid=dgph311o2k8vg0kd7m7neu1bf7

Seramikte marka önemli değil. Hepsi aşağı yukarı birbirinin aynısı.

Lavda eheimı tercih etmen iyi. İçinde ne çeşit ürün olduğu belli değil en azından kaliteli isim altında seçmece üründür.

Carbonda da marka önemli değil ama eheim ucuz bu da güzel.

Filtre torbasından 5-6 tane al. Hangi ürün torbalı geliyor belli değil yedek dursun. Ürünün işi bittiğinde torba ile atarsın.

Denitrate şu an stokta yok. Fiyatı gayet ucuz. Gelince fazla alırsın hemen bitiyor. Yani 4 adet iyi.

Ürünler gayet iyi. Ancak seachem denitrate malesef yok. Bu sebeple aşağıdaki ürünü alabilirsin. Kullanmadım ama jbl aynı ayarda kaliteye sahip ve işlev aynı.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11866&ad=jbl-bio-nitrat-ex-nitrat-dusurucu-filtre-malzemesi-240-gr

Emre başka yerlerden de bulamazmıyım seachem ? Zaten ürünleri göstermek için juenden yazdım, olmadı oralardan alırım belki. Filtre işini bitircem tamamen diper ekipmanları sonraya bırakcam.

Valla ben Maltepe den almıştım orta boy kutuları geçen bitti. Zaten üç kutumu neydi. Çok küçükler kaldı. Oda batırır seni. Çok pahalı. Adama getir dedim ithalatı durdu seachemin dedi. Artık doğrumu palavramı bilmem.
Sen İstanbul da ne tarafa gideceksin?

Belli bir taraf yok desem :) Ama ilk gün üsküdarda olacağımı biliyorum.

Akvaryum ekipmanlar malzemeler herşey tamam geldi evimde mevcut. Fakat ben birtürlü zaman bulamadığım için hep yavas yavas yapmak zorunda kaldım.
Şuandaki durumumuz, akvaryumu önce ıslak süngerle sildim, sonra su doldurdum kaya tuzu ekledim ve beklettim. Tuzlu suyu boşaltım duruladım. Boşaltma işlemini kafamotoruyla yaptım. Yalnız şöyle bir sorun var. Akvaryumun dibinde fondan ayrılan küçük parçalar var. Su doldurup boşaltırken hiç silinmemiş gibi oldu yine. Onları çekemiyorum. Motorun çekiminden sonra su kalıyor tamamen boşaltamıyorum. Su miktarı fazla olduğu için silerekte alamıyorum. Dip çekimi hortumu işe yaramıyor. Farklı bir yöntemi var mı?

mailto:/2h6f1xi.jpg

Tamamdır onlarıda süzgeçle bezle hallettim ama çok zor oldu. Dinlenme sehpasının taşlarını yapıştırdım kurudu 2 gün önce yarın akvaryuma dahil ederim, sonra kumu koyarım.
Kumun 20 kilosunu bugün yıkadım yarın kalanları yıkarım 70 kg km almıştım.
Yarın filtreyi kurmayı düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam tum ekipmanlar kum falan koyduktan sonra önce malzemesiz süngerli filtreyi çalıştırıcaktık dogrumu? Doğru değilse ne yapacaktık ? :) Yani yarın öncelikli ne yapmam lazım?

Bu arada sana inat Eheim 2080 aldım Cem :p Şaka bir yana akvaryum değilde filtrenin ebatları beni şok etti :) Ayrıca 3 sepet Emre.

Önce boş çalıştır sadece sünger ve elyaf. Sonra malzeme dizilimi.
Şu ek camları taktınmı? Bir karışıklık yok değil mi?

Üç sepet çok değilmiş ama bayağı büyüktür. Malzeme bol koyacaksın.

Geri