Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

140*60*70h akvaryum icin ekipmanlar

Ya sen hep soruyorsun ben hep unutuyorum, onlar olunca temizlik yapamam, kırılmasın diye bir kenara kaldırdım görmeyince aklıma gelmiyor, şimdi gidip bulup bakayım.
Tamam ozaman yarın önce boş suda filtreyi elyaf ve süngerle çalıştırırım, tabi filtreyi kurabilirsem. :)

Tamam camlarda sorun yok, yapılan küçük ek raflarda duruyor gayette güzel;) fondan tırmanma olursa kaçma olasılığı sıfır. Eline sağlık

Boş değil, tüm malzemeleri koyup metilenle çalıştır. Bir gün sonra boşalt.

Süper. Artık kuruluma geçersin.

Karıştı,
Akvaryum içinde kum, taş, bitki olcak su doldurup metilen damlatıyorum. Filtre de malzemeleri olmayacak sadece elyaf ve sünger olacak ilk öyle çalışacak, sonra boşaltıp artık son dolumu yapıp filtre malzemeleri koyup çalıştıracağız.
Bu doğrudur umarım.

Aynen.
Hadi bakalım. Bu akvaryumu dört gözle bekliyorum. Üç boyutlu arka fon ile özel bir akvaryum.

Cvp: 140*60*70h akvaryum icin ekipmanlar

Bende bekliyorum ama akvaryumu değil filtreyi :) süngeri üzerine koyup sepetlerle aynı boyutta 3adet keseceğim ama elyaf miktarını nasıl ayarlıyoruz?

Fon çok ayrı bir hava katıyor ama bugün beni çıldırttı sürekli parçalar düşüyor bende taktım tertemiz olacak diye, sonra pes ettim.

İyi hayırlı olsun. Dip sifonunun ucundaki aparatı çıkarıp sadece boru ile çekiş yaparsan gelir o parçalar. Sadece su aşamasında böyle ise hayvanlar girdiğinde ne edeceksin onu merak ediyorum. Girer girmez duvara sıva ayarı çekerler. Bana da sıva ustası lazımdı iyi oldu bir acemiliklerini atsınlarda bakarız. Da ücret işinde anlaşma zor olacak karın tokluğu desek iflas ederiz.

ODip sifon pompasının gücü yetmiyor ya da benim gücüm yetmiyor diyelim :) Şimdilik parçaları aldık azar azar toz kaldı sadece.
Ben tertemiz kurup onları içine koyayımda ne yaparsa yapsınlar odalarına bile girmem artık :p Sana Olivia yı göndereyim ben çok fena temizlik yapar ne bulursa yutar bir tane dışkı görmezsin :) Çalıştır biraz Akvaryum masraflarını çıkarsın :)

Burada aç kalır. 20 günlüğüne gittim. 1 cm boy atmışlar. 15 cm'yi geçtiler. Bir tek iki numara ufak kalmış. 13 cm kibarzade bir yem yiyene kadar diğerleri 3-5 yutuyor. Son iki ilk geldiğinde yarısı kadardılar. Şimdi 2-2.5 cm fark attılar. İnceleme fırsatım olmadı ama galiba sonuncuda dişi.

Çanağı büyütmekten başka işleri yok.

Maşallah ne güzel büyümüşler. Bizimkiler hiç büyümemiş nasıl büyüsünki hayvanlar kovada yaşıyor. :ashamed0006:
Şu elyaf miktarını nasıl ayarlarım bir fikir verirseniz iyi olacak.
Birde dinlenme sehpasının nasıl yerleştirmeliyim ? Şuanda resimdeki gibi koyduk acaba arkasını fon a dogru mu çevirsem?
mailto:/119mbnm.jpg

Elyafı ıslatıp yerleştir o zaman incelir. Boşluk kalırsa üstüne ıslatıp bir tane daha atarsın.

Eğer devrilmiyorsa cama yasla; öne kaykılma durumu olursa fona doğru çevir öne düşerse karşı cam engellemiş olur, hayvanlar altında kalmaz.

Geri