Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 Kurbağa 1 Yengeç

Matt

Gümüş 3 Üye
Katılım
16 Eyl 2013
Mesajlar
170
Bugün 2 tane kurbağa 1'i albino diğeri normal, 1 tane de yengeç aldım.

Kurbağa beslemek de en az kaplumbağa beslemek kadar güzel ilk günden biri yem yemeye başladı canavar gibiler. Akvaryumlarına bir ısıtıcı koydum ve ısıyı 25 dereceye sabitledim. Sanırım en uygun ısı bu civarda. Herkese tavsiye ederim yem yemesini izlemek çok keyifli.

Yengeç epey büyük olduğu için kurbağalara zarar verebileceği için farklı bir kaba koydum. Yengecin taş ve kayalık yerlerde yaşadığını bildiğimden büyükçe bir taş ve tabana iri çakıllar koydum. Yalnız bunun için 3. bir ısıtıcım olmadığı için ısıtıcısız olarak yaşıyor acaba su ısısı kaç olmalı bu canlılar için bilen var mı? Birde tırmanabiliyormuş ilk saatte firar etti ama sonra yakaladım. :t65y:
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

selim sen de ekstrem hayvanlara yönelen arkadaşlara katıldın. hayırlı olsun.

yengeç tuzlu su yengeci mi öyle ise bunlara göre tuzlar var. bildiğim, yengeçler deniz kenarlarında arada kaya üstüne çıkarak güneşleniyorlar. 20 derece civarı su ısısı uygun olur diye düşünüyorum. mesela akdeniz tarafında su ısısı 25 derece üstü olabiliyor ve ben orada yengece rastlamadım. türüne göre yaşadığı bölgeyi saptarsan ona göre bir fikir edinmiş olursun. yengeçler plankton yosun ve karides yiyorlar dolayısıyla gammarus/karides yiyebilir.

kaplumbağaları eline alırsan eldiven kullanmayı unutma siğil yapabilir. beybi marka şeffaf eldivenlerden alıp kullanabilirsin.
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

Oldum olası yengeçlere ilgi duymuşumdur çocukken denizden toplardım da yaşatamadım hiçbirini. Bu tatlı su yengeci o açıdan bir sorun yok. Akdenizde rastlamadım diyorsunuz ama ben ne zaman tatil için akdenize gitsem hep görmüşümdür tabi kayalık bölgelerde.

Kurbağaları balık yemi ve sera raffy 1 ile besliyorum şuan elimdekiler bu. Yengeci de aynılarıyla beslerim. Ama şu ısı konusu kafamı karıştırıyor türünü bulup bir araştırma yapmam lazım.
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

selim onunla ilgili bilgi bulamazsan kerevite bak birbirine emsal hayvanlar gerçi kerevit su üstüne çıkmıyor ama. gene su ısısında ortak noktaları olabilir.
 
Yengeçler için Cem in ısı tespitine katılıyorum. Suyun dibinde yaşayan canlılar. Yani ısı olarak düşük bölgede bulunuyorlar. Tabi tatlısu yengeçleri için ısı değeri daha yüksek olabilir. Örneğin 22-24 derece.
Gene yengeç için dipte dere kumu olabilir. Kaya olarak spagetti yada lav kayalarını tercih et. Rahat tırmanır. Hatta oyuk bir model bulursan girip gizlenirde.


http://www.sanalpazar.com/Tetra-Crusta-Menu-100-Ml-Karides-Ve-Kerevit-Yemi__isp8421022

Böyle bir yem buldum. Diğer sadece karides yemlerine göre daha iyi olabilir. Kerevit için uygunsa yengeçte tüketir bence.
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

Hayırlı olsun Selim. Yengece karşı her zaman bir merakım vardır. Tatlı su yengeçlerin de aynı bizim kaplumbağalar gibi bir kuru alan olması gerekir diye biliyorum. Ufak bir akvaryum alsan bu yengeç için yeterli olur aslında. Önemli olan noktaları loş bir ortamı severler bu canlılar ve şimdilik sorun olmasa da ilerde yanına bir tane daha alma durumlarında yemleme konusu önem kazanır. Geç verilen veya verilmesi unutulan bir yemleme olayından ötürü birbirlerinin hiç acımadan kollarını bacaklarını kopartıp yediklerini okumuştum. Emre abinin dediği gibi ortası oyuk ve saklanabilecekleri bir bir taş benzeri birşey epey hoşlarına gider. Genellikle çekingen bir tavır sergiliyorlar, bilmiyorum senin ki öyle mi ama ilk aylarda her akvaryum kenarında birini görünce saklanma isteği duyarlar.

Tekrardan hayırlı olsun, deneyimlerini ilerde yine aktarırsın. Belki bakarsın başka bireylere de istek uyandırırsın bu hayvanların bakımında
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

@cem, bu kurbağalar aslında siğil yapmıyor ama ele de pek almıyorum zaten acayip hareketliler aldığım an atlıyorlar düşüp zarar görebilirler.

Hem Yengeç hem de kurbağalar saatlerce su altında kalabiliyor özellikle yengecin taşa çıkıp nefes aldığını daha görmedim. :smile: Belki ben yokken çıkıyordur. Yengeç asla evcilleştirilemez gibi duruyor kaçtığında yakalarken kıskaçlarını kaldırıp sesler çıkarmıştı korkutmak için. Onun dışında da taşın altına saklanıyor zaten. Yengeç ve kurbağalarında saklanacakları alan var böyle kendilerini daha rahat hissediyorlar.

1-2 güne kadar resim de eklerim. Teşekkür ederim cevaplar için.
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

Selim abi nasıl yengece bakıyosun çok merak ettim.Kurbağalar akvaryumdan zıplamıyolar mı?
Ama türleri çok güzel ve özel.Onların yemi var mı?
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

Zilli Hayri' Alıntı:
Selim abi nasıl yengece bakıyosun çok merak ettim.Kurbağalar akvaryumdan zıplamıyolar mı?
Ama türleri çok güzel ve özel.Onların yemi var mı?
Yengeç zaten çok hareketli bir hayvan değil taşın altından arada bir çıkıyor zor bir yanı yok yani. Kurbağalar da zıplayıp kaçamaz ona göre ayarladım su seviyesini felan. Yem olarak ayrı bir yemleri yok bendeki japon balıklarıma verdiğim yemi veriyorum. Kurbağalar şimdilik küçük olduğu için gammarusu yerken zorlanıyorlar.
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

Ne kadar güzel bende o kurbağalarda alıcam ama sonra.Çok tatlılar o kadar küçük mü?
Tebrik ediyorum.
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

Görüntü kaydı ya da resim eklerseniz iyi olur, merak ettik açıkçası. : )
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

Hayirli olsun saglikli yasasinlar insallah bende cok merak ettim resimlerini cekerseniz cok seviniriz :)
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

Sen konuyu açtıktan sonra Üniversitedeki Veterinerlik Fakültesine gidip tatlı su yengeçleri hakkında biraz bilgi toplamak istedim.
*Su ısısı 18-26 derece arası değişebilir,sabit bir sıcaklık yok.
*Paludaryum taban malzemesi olarak yine silis kum tercih edebilirsin,sebebi yengeçler doğal ortamlarında kendilerini kuma gömerler bildiğin gibi,çakıl vb. malzemeler buna engel teşkil edeceği için kullanılmıyormuş.
*Yavaş hareket eden canlılarla aynı ortamda bakılmamalılarmış,tıpkı kaplumbağalar gibi onlarda buldukları herşeyi yerlermiş.
*Yem açısından çeşit yine önemli,dondurulmuş gıdalar (çözündükten sonra),tablet yemler verilebilir.
*Normalde 5-6 yıl ömürleri olduğu söylenirmiş ama bakım şartlarına göre sürenin uzadığı biliniyormuş.
*Boyutları yavrularda 1-1.5 cm,yetişkinler ise 20cm ve üstü boyutlarda olabilirmiş.

Örnek paludaryum,kuma resimdeki gibi eğim verebilirsin.

mailto:/1g/v/tyn44.jpg

Cinsiyet ayrımı ;

mailto:/1g/v/tyn5n.jpg

Tablet yemleride araştırıyorum, bulabilirsem onlarıda eklerim.Bu arada hayırlı olsun egzotik hayvanlar her zaman dikkatimi çekmiştir :t65y:


Yem konusunda onlar için üretilmiş yemler bulamadım fakat yararı olurmu bilmem ama,toz halindeki yemleri yiyemediklerini,kıskaçlarıyla tutabilecekleri herşeyi yiyebildiklerini,güçlü bir sindirim sitemine sahip olduklarını,bu nedenle diğer canlılar için haızrlanan yemlerin bir sorun teşkil etmeyeceğini söyleyebilirim.
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

Bundan 4 5 sene sonra yengeç ya da kerevit akvaryumu düşünüyorum bende. Ancak kaplumbağa ve balık kadar geniş bilgi bulmak bir hayli zor sanırım. Umarım sorunsuz bir şekilde bakarsın. Bu arada kaplumbağa büyüyünce de yengeçlerin yanına koyma. Her ne kadar senin kaplumbağa Singapur da olsa sakatlık çıkmasın ikisi içinde.

https://www.youtube.com/watch?v=YGBZ80A-6_M


JBL nin kerevitler ve yengeçler için bastırdığı bir kitapçık vardı ben de. Orda su sertlikleri ve ısı dereceleri hakkında bilgiler mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam. Kitapçığın geneli reklamda olsa ufak tefek bilgiler vardı.
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

bu durumda dondurulmuş karides parça parça çözülüp verilebilir. tuzlu sudakiler yosun yiyordu ortamda yosun oluşumu olursa bitkisel içeriği de bunlardan sağlayabilir.

okan iyi araştırma olmuş. dişi altındaki kabuk içinde yumurtalarını taşıyor. bir dönem merak sarmıştım bende yakalayıp inceliyordum sağını solunu.
 
Cem dondurulmuş karides tuzlu su canlıları. Bunlar tatlı su yengeciymiş. Tatlı su karidesi yada gammarus daha iyi olmaz mı? Hayvana tuz yüklememiş olur.
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

karidesi kesip ufak parçalar halinde suda iyice yıkayıp gene temiz suda bekletirse tuz oranı azalır. kurutulmuş gıdaları yer mi bilmiyorum. kururtulmuş balıklar/gammaruslar suda yumuşatılırsa su üstü bir yere konulup gelip yemesi sağlanabilir. diğer türlü su üstünde yüzecekleri için hayvan ulaşamaz.
 
Sen dedin aklıma geldi. Kurutulmuş balık olabilir. Bunlar daha çabuk dibe batıyor.


Tabi kurutulmuş gıda tüketebilirmi bilemem.
 
Cvp: 2 Kurbağa 1 Yengeç

ayrı bir bardak içinde suda beklerse yumuşayıp şişerler yağı pisliği bardakta kalır. sonra akvaryuma konulur. o zaman hayvan yiyebilir.
 
Geri
Üst