Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

Himura Kenshin

Elmas 3 Üye
Ben haftyaya perşembe tatile çıkıyorum pazar akşamı döneceğim. perşembe sabahı yem verip birde pazar verebilirim. bol bol verirsem herhangi bir sorun olur mu? mesela 1 günde yediği yemın tamamını versem. zamanlayıcı alamam heralde. Herhangi bir hastalık sorunu çıkar mı kaplumbağamda ? halsiz kalır mı ?
2. bir şansım da kuzenime anahtar vermek olabilir.
yada 3. olasılık onların eve 3 günlüğüne misafir etmek. ama bu hem kuzenler için zahmetli olur hemde onlara daha sormadım böyle birşeyi. Ayrıca oraya alışamayıp geri aldığımda beni unutmasından veya ürkek olmasından korkuyorum , ne yapmamı önerirsiniz ?

bu arada biraz acele ile attım mesajı arkadaşlar yoksa imla'ya ve cümle anlamlarına önem veririm. Kusuruma bakmayın lütfen :$

Kuzeninize anahtar verirseniz çok iyi olur eğer olmazsa perşembeye kadar günlük toplam yem miktarı 1+ 1/4 olarak verin Perşembe günü günlük yem miktarını 1 + 1/2 kat verin ısıtıcı açık olsun bu şekilde 3 günde bir sorun olmayacağı kanaatindeyim

Cvp: RE: 3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

samet52' Alıntı:
Kuzeninize anahtar verirseniz çok iyi olur eğer olmazsa perşembeye kadar günlük toplam yem miktarı 1+ 1/4 olarak verin Perşembe günü günlük yem miktarını 1 + 1/2 kat verin ısıtıcı açık olsun bu şekilde 3 günde bir sorun olmayacağı kanaatindeyim

halsizlik veya hastalık çıkarsa diye endişeleniyorum. anahtar verme durumuna ailem ne der bilemiyorum ama o konuyu da açarım. birkaç yorum daha alırsam birşey olmayacağına dair bırakıcam bakalım kapluşumu^^

Bende 2 haftalik bir tatile gidecegim ve malesef benim anahtar birakacak yakinim bizim eve surekkli gelip gidebilecek bir mesafede bulunmamakta. Benim aklima otomatik yem makinesi geldi, isiticu ampul ve uv ampuller zaten zamanlayiciya bagli otomatik yem makinesinide temin ettim mi sorun olacagini dusunmuyorum. Tek sorun elektrik kesilmesi olabilir onuda komsulara tembis edecegim, kesilirse onlar bana bende yakinima haber verecegim o zaman gelecek zaten ki, cokta elektrik kesilen bir kesimde de orirmuyorum. Kisacasi otomatik yem makinesini düsünebilirsin

Bu arada kusura bakmayin telefondan yazdigim icin imla sorunu olabiliyor

İki gün yem yemese sorun değil. Samet in dediği gibi biraz fazla verilip dengelenirde. Ancak ben lambaların yanmamasını tisk olarak görüyorum. Bazen anlık bir ihmalimiz hasta ediyor. İki gün kambasız garantisi yok.

Emin senin yem makinası işi çözer. Ancak tavsiyem stick ana yemi atacak bir düzenek alman ve tek bu tipin dökülmesini sağlaman. Yemlerin boyut farkı dökülürken orantısızlığa sebep olur.

Cvp: 3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

Bence başka bir ortama verme 3-4 gün için. Ben verdim 3 günlüğüne daha dün aldım. Hayvan ürkekleşmişti elimi uzatsam başka yöne kendisine sanıp kafasını elini ayağını kabuğuna çekiyordu. Gerçi bir gün oldu çoğunlukla atlattı ama bence anahtarı ver daha iyi olur.

AEK' Alıntı:
İki gün yem yemese sorun değil. Samet in dediği gibi biraz fazla verilip dengelenir de. Ancak ben lambaların yanmamasını risk olarak görüyorum. Bazen anlık bir ihmalimiz hasta ediyor. İki gün lambasız garantisi yok.

Emin senin yem makinası işi çözer. Ancak tavsiyem stick ana yemi atacak bir düzenek alman ve tek bu tipin dökülmesini sağlaman. Yemlerin boyut farkı dökülürken orantısızlığa sebep olur.

Hocam lamba olayı ney anlamadım? Lambaya gerek var mı? Ayrıca ben lambadan bahsetmedim biraz açar mısınız hocam? :)

Zamanlayıcıdan bahsedip alamam demiştiniz. Zamanlayıcıyı kuru alandaki lambalar için kullanırız. Belli zamanlarda otomatik yanar ve söner. Siz ısıtma ampulü kullanmıyor musunuz? Bu çok önemli bir konu.

AEK' Alıntı:
Zamanlayıcıdan bahsedip alamam demiştiniz. Zamanlayıcıyı kuru alandaki lambalar için kullanırız. Belli zamanlarda otomatik yanar ve söner. Siz ısıtma ampulü kullanmıyor musunuz? Bu çok önemli bir konu.

evet hocam maalesef kullanmıyorum. Yazın çok sıkıntı olmaz tahminimce ama kışın sıkıntı olacak. Yalnız şöyle birşey var , ısıtma lambasını aldık diyelim juenpet ten. e ben onu neye bağlıyıcam nasıl sabitliyicem onları hiç bilmiyorum. önimüzdeki 1 ayda (okullar kapanmadan) akvaryum ve filtre de alacağım yeni birer tane. Daha büyük akvaryuma geçmeyi düşünüyorum. 5 cm oldu. ama küçük bir akvaryumu var. Büyük bir tane alacağım . Şimdi bana şu lamba olayını getirttikten sonra nasıl yapacağımı söylerseniz en kısa zamanda ( kış olmadan) temin etmeye çalışacağım.
Fakat hepsinden önce ana konuya dönelim. Ona daha karar vermiş değilim. O konuda ne yapmamı önerirsin ?

Isıtma lambasının kışı yazı yok kaplumbağalar sudan kuru alana çıktıklarında üşürler ve kabuklarını kurutmak ister bunun için ısıtma lambası gerekir . Su 28 derece kuru alan 32-33 derece olmalı en azından. Isıtma lambasını mandallı masa lambasına takıp akvaryuma sabitleyebilirsin

samet52' Alıntı:
Isıtma lambasının kışı yazı yok kaplumbağalar sudan kuru alana çıktıklarında üşürler ve kabuklarını kurutmak ister bunun için ısıtma lambası gerekir . Su 28 derece kuru alan 32-33 derece olmalı en azından. Isıtma lambasını mandallı masa lambasına takıp akvaryuma sabitleyebilirsin

işte benim sorduğum da o hocam. Öyle lambası değişebilen mandallı yüksekliği ayarlanabilen lamba nerden bulacağım ? Bir link ?

Mandallı lamba:
mailto:/ofis-kirtasiye-malzemeleri/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-88793293

AEK' Alıntı:
Mandallı lamba:
mailto:/ofis-kirtasiye-malzemeleri/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-88793293

Hocam teşekkür ederim artık lamba işini hallederim en kısa zamanda :)
Birde şu tatil konusunda yardım etseniz ? ilk mesajda açıkladım kısaca. Kaplumbağa halsiz kalır veya hasta olur mu ?
Başka yere de taşımaktan vaz geçtim. eğer zarar görecek ise veya ileride sorun çıkaracak ise bir şekilde ailemi ikna edip kuzene veririm anahtarımı ?

kaplumbağa kendi dışkısını yiyecek kadar büyükse 3 gün götürür. ama akvaryum küçük demişsin. bu suyun kirlenmesine fırsat oluşturur. 4 gün gideceğine göre en azından 2. gün gece veya 3. gün sabah birisi besleyip suyu kontrol ederse iyi olur. güneş önünde durmasın su aşırı sıcak olacaktır. ve oda da pet şişe içinde bir su yedeğinde bulunsun. değişim gerekirse hayvan üşütmez.

cem' Alıntı:
kaplumbağa kendi dışkısını yiyecek kadar büyükse 3 gün götürür. ama akvaryum küçük demişsin. bu suyun kirlenmesine fırsat oluşturur. 4 gün gideceğine göre en azından 2. gün gece veya 3. gün sabah birisi besleyip suyu kontrol ederse iyi olur. güneş önünde durmasın su aşırı sıcak olacaktır. ve oda da pet şişe içinde bir su yedeğinde bulunsun. değişim gerekirse hayvan üşütmez.

Kabuk boyu 5 cm yaklaşık olarak. Sanirim çok büyük sayılmaz. En iyisi ailemi ikna edip kuzene anahtari vermek . İnşallah birsey olmadan atlatirim. Teşekkür ederim Yorumunuz/Yardımınız için :)

rica ederim. eğer akvaryum küçük ve taşınabilir nitelikteyse onlara da bırakabilirsin. ama el ayaktan uzak durmasını tembih et.

cem' Alıntı:
rica ederim. eğer akvaryum küçük ve taşınabilir nitelikteyse onlara da bırakabilirsin. ama el ayaktan uzak durmasını tembih et.
Zaten dönünce akvaryum da yenileyecegim. :)

Cem in bahsettiği gibi ikinci gün biri gelip kontrol eder ve yem verirse kafi. Ama fazla yem vermesin. Fazla yemi kısmen gitmeden ve gelince vermek yeterli olur. Suyada baksın, olmadı ilave yapar yada yanına koyulacak yedek su ile kısmen değiştirilir.

AEK' Alıntı:
Cem in bahsettiği gibi ikinci gün biri gelip kontrol eder ve yem verirse kafi. Ama fazla yem vermesin. Fazla yemi kısmen gitmeden ve gelince vermek yeterli olur. Suyada baksın, olmadı ilave yapar yada yanına koyulacak yedek su ile kısmen değiştirilir.

Bir günde yediği yemi tek seferde verse sorun olur mu? 5cm Kaplumbağa. Sera Raffy P 2 tane ve 1 tane I Gammarus. Veriyorum. Tek seferde versin mi?
Birde bana Akvaryum önerir misiniz. Beni 1 sene 1.5 sene idare edecek? Akvaryumu. Yaptırma şansım da olabilir. Ama internetten alınıyor mu güvenli olur mu kargo ile falan onu bilemiyorum. ?

2 raffy p ve bir gammarus kafa hacmi ediyorsa tek seferde verin. Zaten 5 cm olduğunda günde tek öğüne dönmek iyi olur.

Akvaryum için ölçü olarak tek hayvan için ömürlük derseniz 80*40*50h derim. Eğer 1-1,5 sene idare etsin derseniz 50*40*40h ölçüsü sizi bu sürede idare eder. Akvaryumu hazır almak için ya gidip uygun ölçüyü pet shoptan alın, ya akvaryum imalatçılarına yaptırın, yada küçük olanı düşünürseniz camcıya yaptırın.

Geri