Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

Cvp: 3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

bu konuda bende emreye katılıyorum. hayvan o zamana kadar en kötü ihtimal ile 6 cm kabuk boyuna ulaşır. burada sıkıntı hayvanların büyüyememesi değil aynı zamanda bacaklar fazla çalışamayıp ilerde yüzme konusunda sıkıntı yaşayabileceği gibi derin olmayan suda ciğerleri de gelişemeyecek, nefes tutma konusunda zorlanacak. en azından biraz daha erkene almaya çalış. bu hayvanlar konusunda en çetin zamanlar kış ayları. güçlü bir bünye ile kışı çıkarmalı. yoksa hastalanması işten değil. 100 lt'lik su ömürlük sen 60 lt su alan bir akvaryum alsan eni en az 30 cm olmak kaydıyla 3-4 seneyi çıkarır. tek hayvan olmasının avantajı bu. derin suda hayvanın yüzdüğünü gördüğünde babanın da fikri değişir diye umalım.

Cvp: RE: 3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

AEK' Alıntı:
Zaten bizim amacımız hayvan için uygun şartların ne olduğunu belirtip uyarmak. Bazıları önemsemez, bazende sizin gibi durumu farkedip netice alınamaz. Evdekiler sorun çıkarıyorsa yapacak bir şey yok malesef. Ama pet ahoptan iyi olması uygunsuzluğu kapatmıyor. Pet shopta alman kurdu yavruları 1 metrekarede sergileniyor. Alıp 2 metrekare yere koysak iyi yem alsak ama hayvanı gezdirmeyip egzersiz yaptırmasak ve bu dar alanda aylarca tutsak sonuç ne olacaksa 9-10 lt akvaryumdada kaplumbağalara olacak o. Keşke idare edin çok kötü değil desem ama hayvanlar için açık olmak zorundayım.

4 ay sonra. 60 litre veya fazlasına kavuşacak ama şimdilik elimden birsey gelmez hersey için teşekkür ederim.

cem' Alıntı:
bu konuda bende emreye katılıyorum. hayvan o zamana kadar en kötü ihtimal ile 6 cm kabuk boyuna ulaşır. burada sıkıntı hayvanların büyüyememesi değil aynı zamanda bacaklar fazla çalışamayıp ilerde yüzme konusunda sıkıntı yaşayabileceği gibi derin olmayan suda ciğerleri de gelişemeyecek, nefes tutma konusunda zorlanacak. en azından biraz daha erkene almaya çalış. bu hayvanlar konusunda en çetin zamanlar kış ayları. güçlü bir bünye ile kışı çıkarmalı. yoksa hastalanması işten değil. 100 lt'lik su ömürlük sen 60 lt su alan bir akvaryum alsan eni en az 30 cm olmak kaydıyla 3-4 seneyi çıkarır. tek hayvan olmasının avantajı bu. derin suda hayvanın yüzdüğünü gördüğünde babanın da fikri değişir diye umalım.

En kisa zamanda almaya çalışacağım.

Evet arkadaşlar. Tatilden gelince hazır Akvaryum alacağım büyük ihtimalle. Kuru alanı hazır alırsam iyi olucak ama bulamadım. Şöyle vantuzlu fln yapismali birsey varmı bildiğiniz. Yada nasıl yapmalıyım. Zaten gelince Akvaryum aldıktan sonra konu açıp teker teker düşündüğüm ekipmanları danisacagim ama bu sevindirici haberi vermek istedim. Artık Kaplumbağa 'min sağlıklı gelişmesine bir engel kalmadı. Ama dereyi görelim de sonra pacayi siyiralim. Gelince görüşmek üzere.. Hepinize iyi bayramlar. :)

Bu gelişme çok iyi. Daha elverişli bir ortam olacak. Kuru alan başlığı altında cd kabından yapılan kuru alanlar var. Faydalı olacaktır. Akvaryum boyutu yani ölçüleri belirlenirse hazır olanda önerebiliriz.

Cvp: RE: 3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

AEK' Alıntı:
Bu gelişme çok iyi. Daha elverişli bir ortam olacak. Kuru alan başlığı altında cd kabından yapılan kuru alanlar var. Faydalı olacaktır. Akvaryum boyutu yani ölçüleri belirlenirse hazır olanda önerebiliriz.

Pazartesi dönüyorum. O zaman size 2 tane alternatif öneririm. Hep birlikte uygun olanı seceriz. Ekipmanlar fln hepsinin listesini aldım zaten. Dönünce uzun uzun kafa yoracagim şu an tatildeyim, herkese iyi bayramlar :)

Cvp: 3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

İyi tatiller, iyi bayramlar.

Geri