Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

Cvp: 3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

AEK' Alıntı:
2 raffy p ve bir gammarus kafa hacmi ediyorsa tek seferde verin. Zaten 5 cm olduğunda günde tek öğüne dönmek iyi olur.

Akvaryum için ölçü olarak tek hayvan için ömürlük derseniz 80*40*50h derim. Eğer 1-1,5 sene idare etsin derseniz 50*40*40h ölçüsü sizi bu sürede idare eder. Akvaryumu hazır almak için ya gidip uygun ölçüyü pet shoptan alın, ya akvaryum imalatçılarına yaptırın, yada küçük olanı düşünürseniz camcıya yaptırın.

O zaman 60*40*40h yaptırayim camcıya. Hem kalın yap camları derim. Yalnız benim daha önce böyle bir girişimim olmadı hiç. Yönlendirme yaparsanız bana yaparım. 50*40*40 da yaptırabilirim eğer 1.5 sene falan giderse.?

60*40*40 tabiki daha rahat ve uzun süreçli olur. 5 mm alt sınır. Bence 6-7 mm cam kalınlığı gerekir. Benim bu ölçüdeki akvaryumum 8 mm camdan. Hatta yapabilirse yukarı kuru alanı camcı yapar ki böylece maksimum su hacmi kullanılabilir. Benim bu ölçüdeki kuru alanım bahsettiğim şekilde. Camcıya akvaryum silikonu kullandırmak gerekir. Hatta bunu alıp kullanması için vermek daha iyi olur. Sistanın silikonu iyidir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11701&ad=henkel-sista-akvaryum-silikonu-310-ml
mailto:/product_info.php?products_id=21455
http://www.tekzen.com.tr/urun/sista-akvaryum-silikonu-seffaf-310ml-449514

Arkadaslar yem makinasi kullanan varmi Aranizda bende alicam ama düsünüyorum ise yarami diye bnde 1 ayligina izine gidecem ailem uzak kaliyor akvaryumu oraya tasimak istemiyorum uygun yerleri yok hem evde kalirlarsa duzenleri bozulmamis olur diye makinayi almayi düsündum tabi arada bir gelip kontrol edicekler nazlimida ayri ufak bir akvaryumum var ona koyup vericem baska sansim yok yoksa ölur zaten hasta onun yanindada gece lambasini vericem birde isitma lambasi cok kafama takiliyor ya acaba birsey olurmu diye endiseleniyorum

Yem makinalarından stick yeme uygun olanları seçmen gerekir Meryem. Kullanmak işine yarar tabiki. Gelecek, kontrol kişi sadece yem makinasını ve su seviyesini kontrol eder. Gelecek kişi ısıtma lambasınıda kontrol eder. Yedek ampul bulundurmayı unutma.

AEK' Alıntı:
Yem makinalarından stick yeme uygun olanları seçmen gerekir Meryem. Kullanmak işine yarar tabiki. Gelecek, kontrol kişi sadece yem makinasını ve su seviyesini kontrol eder. Gelecek kişi ısıtma lambasınıda kontrol eder. Yedek ampul bulundurmayı unutma.

Hocam şöyle bir plan çizdim . Normalde 40 cm yapacaktım genişliği ama oda çok fazla geldi alan dar geldi. 35 cm tam uygun olacak. Cam kalınlığı 6mm düşünüyorum. Bu akvaryuma uygun kaliteli ve fiyatı uygun bir iç filtre ve kaç poşet silis kum almam gerektiğini söyler misiniz ? Bu arada planım bu. Umarım camcı da yapabilir böyle bir şeyi ;
mailto:/bdta45.jpg

Bu kuru alandan kısa süre sonra firar eder.8 cm yükseklikten bu kabuk boyuna geldiğinde ayağa kalkıp kaçar. Hayvan sayısı bir miydi?

Birde ben bir çizim yaptım. Gerçi hızlıca elle çizdim. Bunu camcı yapar sanırım. Anlaşılmayan yerleri anlatırım. Rampa haricinde ana 4 cam gerekir. Kuru alan zemin camı yan camlardan 5 cm yukarı yapıştırılmalıki akvaryum eninden 5 cm daha geniş olan kuru alan yukarı oturduğunda sarkan yan camlar kaymada engel teşkil etsin. Arka camıda bu yan camların ayak gibi olan kısmına kadar sarkıtmamalı yani kuru alan zemininden yukarı kadar yapmalıki kuru alanı belki akvaryumun tam sınırına yaslamaz arkada boşluk bırakırsınız. Böylece hortum, kablo gibi unsurlar oradan geçebilir. Gene kuru alanın yan camlarını kuru alan zemininden daha ileri gidecek şekilde düşündümki hayvanlar rampadan yada kuru alan zemininden akvaryum dışına atlamasın. Rampanın altında iki cam çıta rampaya destek yapmalı. Bunların rampa tarafındaki açıları 45 dereceden fazla olmasınki rampa oturtulunca dik olmasın. Bendekiler 37 ve 40 derece. Tüm kuru alan camları 4 mm kalınlıkta olabilir. Ayrıca kuru alan zemini rampa tarafı, rampa ve alt destek camlarının keskin tüm kenarlarını taşlasın. Ayrı bir kaplamaya gerek kalmaz. İşi yapan yada siz rampayı ve kuru alan zeminini ufak çakıl taşları ile kaplayabilirsiniz. Bunun içinde akvaryum silikonu kullanılabilir.
Ölçüleri;
Yan cam1 : 30x30 cm
Yan cam2 : 30x30 cm
Arka cam : 40x25 cm
Kuru alan zemin camı : 40x20 cm
Rampa camı : 20x20 cm
Uygun açı ile kesilmiş rampa destek camları : 10x5 cm

mailto:/img5/2213/0jhk.jpg

Size çizdiğim kuru alan akvaryumunuza uygun şekilde benimkilerden biraz farklı. Tam aynısını baz almayın ama aşağıdaki kuru alanlarımın dizaynına bakıp nasıl bir şey çıkacağını hayal edebilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html
mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html

Bu arada akvaryum ölçüleri ve cam kalınlığı uygun.

Adama yani camcıya bu ölçüleri ve bu resmi verirseniz anlar. Zaten bunu yapamayan camcı yoktur bence.

AEK' Alıntı:
Bu kuru alandan kısa süre sonra firar eder.8 cm yükseklikten bu kabuk boyuna geldiğinde ayağa kalkıp kaçar. Hayvan sayısı bir miydi?

Birde ben bir çizim yaptım. Gerçi hızlıca elle çizdim. Bunu camcı yapar sanırım. Anlaşılmayan yerleri anlatırım. Rampa haricinde ana 4 cam gerekir. Kuru alan zemin camı yan camlardan 5 cm yukarı yapıştırılmalıki akvaryum eninden 5 cm daha geniş olan kuru alan yukarı oturduğunda sarkan yan camlar kaymada engel teşkil etsin. Arka camıda bu yan camların ayak gibi olan kısmına kadar sarkıtmamalı yani kuru alan zemininden yukarı kadar yapmalıki kuru alanı belki akvaryumun tam sınırına yaslamaz arkada boşluk bırakırsınız. Böylece hortum, kablo gibi unsurlar oradan geçebilir. Gene kuru alanın yan camlarını kuru alan zemininden daha ileri gidecek şekilde düşündümki hayvanlar rampadan yada kuru alan zemininden akvaryum dışına atlamasın. Rampanın altında iki cam çıta rampaya destek yapmalı. Bunların rampa tarafındaki açıları 45 dereceden fazla olmasınki rampa oturtulunca dik olmasın. Bendekiler 37 ve 40 derece. Tüm kuru alan camları 4 mm kalınlıkta olabilir. Ayrıca kuru alan zemini rampa tarafı, rampa ve alt destek camlarının keskin tüm kenarlarını taşlasın. Ayrı bir kaplamaya gerek kalmaz. İşi yapan yada siz rampayı ve kuru alan zeminini ufak çakıl taşları ile kaplayabilirsiniz. Bunun içinde akvaryum silikonu kullanılabilir.
Ölçüleri;

Size çizdiğim kuru alan akvaryumunuza uygun şekilde benimkilerden biraz farklı. Tam aynısını baz almayın ama aşağıdaki kuru alanlarımın dizaynına bakıp nasıl bir şey çıkacağını hayal edebilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html

Adama yani camcıya bu ölçüleri ve bu resmi verirseniz anlar. Zaten bunu yapamayan camcı yoktur bence.

Hocam dediğiniz gayet mantıklı güzel bir kuru alan olur fakat benim alanım gerçekten dar. Akvaryumun boyutları 60*35*40h yapmayı düşünüyorum ki 35 cm genişlikten sonra akvaryumun yere düşmemesi için 5 cm fln kalıyor. Akvaryum mutfakta. 40 cm genişlik yapsam biri birşey çarpıp kırabilir. ki 35 cm bile büyük zaten sınırları zorladım. Birde buradaki camcı sağlam bir şekilde yapabilir mi emin değilim. Daha camcıyı görmedim bile ama ilk defa böyle birşey yapacak çok büyük ihtimalle . Sizin kuru alanı biraz daha uygun hale getirip yapabilirim. Ama ancak ileride sonraki yaz tatiline . Zaten şimdi 5 cm. o zamana 10 cm olur heralde.. O zaman tekrar bir kuru alan yaparım . Fakat şimdilik şu kendi çizdiğim kuru alan fikrinden de vaz geçtim . Daha farklı birşey yapmak lazım . Daha pratik. 100-150 tl masraf yapacağım ki bu kaplumbağa daha 5 cm ve ölmemesi de garanti değil maalesef. Ben elimden gelen imkanı sağlamaya çalışacağım elbet fakat bu akvaryum boyutu şimdilik idare eder. Bana şimdi seneye yaz tatiline kadar idare edecek pratik bir kuru alan fikri lazım. Düşüncelerinizi esirgemeyin , vaktiniz olursa bir çizim daha bekliyorum :133:

Himura Kenshin' Alıntı:
AEK' Alıntı:

Ölçüleri;

Hocam dediğiniz gayet mantıklı güzel bir kuru alan olur fakat benim alanım gerçekten dar. Akvaryumun boyutları 60*35*40h yapmayı düşünüyorum ki 35 cm genişlikten sonra akvaryumun yere düşmemesi için 5 cm fln kalıyor. Akvaryum mutfakta. 40 cm genişlik yapsam biri birşey çarpıp kırabilir. ki 35 cm bile büyük zaten sınırları zorladım. Birde buradaki camcı sağlam bir şekilde yapabilir mi emin değilim. Daha camcıyı görmedim bile ama ilk defa böyle birşey yapacak çok büyük ihtimalle . Sizin kuru alanı biraz daha uygun hale getirip yapabilirim. Ama ancak ileride sonraki yaz tatiline . Zaten şimdi 5 cm. o zamana 10 cm olur heralde.. O zaman tekrar bir kuru alan yaparım . Fakat şimdilik şu kendi çizdiğim kuru alan fikrinden de vaz geçtim . Daha farklı birşey yapmak lazım . Daha pratik. 100-150 tl masraf yapacağım ki bu kaplumbağa daha 5 cm ve ölmemesi de garanti değil maalesef. Ben elimden gelen imkanı sağlamaya çalışacağım elbet fakat bu akvaryum boyutu şimdilik idare eder. Bana şimdi seneye yaz tatiline kadar idare edecek pratik bir kuru alan fikri lazım. Düşüncelerinizi esirgemeyin , vaktiniz olursa bir çizim daha bekliyorum :133:
Edit: Filtre Tavsiyesi ve Kaç paket silis lazım bu akvaryuma bekliyorum bu cevapları. Hadi bakalım arkadaşlar ^^

AEK' Alıntı:

Tesekkür edrrim emre makinayi ve yedek ampülleri gitmeden alicam umarim ben gelene kadar hersey Yolunda gider

Hayvan tek nasılsa. Seneye yaza kadar sizin siztem olur. Ancak yukarıdaki boşlık 15 cm olsun. Kuru alan altındaki ufak boşluk ve kum vs derken 20 cm net su yüksekliği olur. Bunun için kuru alan ölçüleri 20x33,5 cm olmalı. 33,5 dememin sebebi 6 mm ön ve arka cam kalınlıkları sebebi ile yan camları 33,8 cm yapmak zorunda kalman. Rahat otursun diye 1,5 mm de iki yan cama boşluk bıraktım.

Peki bu camı nasıl oturtacaksın. Senin çiziminde sanki yan camlara yapışmış gibi duruyor. Bunun yerine 20x5 cm iki cam plakayı karşılıklı akvaryum camlarına yapıştırıp kuru alanı buna oturtabilirsin. Tabi rampa için yukarıdaki resimde bahsettiğim iki cam destek gerekli. Böylece kuru alanı yapıştırmadan bu camlara oturtup istediğinde çıkarma şansın olur. Bunun dez avantajı kuru alanı oturtaçağın bu akvaryum camına silikonla yapışmış cam çıtalar kötü görüntü oluşturacak ve ileride çıkarılması imkansız olacak.

Bu sebeple şu alternatif olabilir. Aynı kuru alanı yanlardan ayak yapıp akvaryumun içerisine oturtmak. Böylece istedinizde kuru alan çıkartılır. Akvaryum içerisindede hiçbir leke, iz, cam kalmaz. Bu kuru alan ile akvaryum camları arasına iki taraftan yukarıdan iki vantuz yapıştırılıp camların hayvan çıkarken birbirine değme yani çarpma durumunu önlemek iyi olur. Resimde çizmedim ama arkada tarafı açık olduğu için esnemeyi önlemek için kuru alanın hemen alt arka yani rampanın tam karşı tarafına 33,5x5 cm bir cam yapıştırılabilir. Böylecde iki ayağın esnemesi ve sallanması büyük oranda ortadan kalkar. İleride su hacmini artırmak için yukarıdaki diğer kuru alana geçildiğinde sacede içeriden çıkarılıp atılır. 25 cm olarak verdiğim yükseklik 26-28 cm de yapılabilir.

mailto:/img191/2172/59ym.jpg

Dediğim gibi rampanın altındaki destek çıtalar rampa tarafından en fazla 45 derece açı ile kesilmeli. Tüm camlar taşlanmış olmalı ve keskin yer olmamalı.

AEK' Alıntı:
Hayvan tek nasılsa. Seneye yaza kadar sizin siztem olur. Ancak yukarıdaki boşlık 15 cm olsun. Kuru alan altındaki ufak boşluk ve kum vs derken 20 cm net su yüksekliği olur. Bunun için kuru alan ölçüleri 20x33,5 cm olmalı. 33,5 dememin sebebi 6 mm ön ve arka cam kalınlıkları sebebi ile yan camları 33,8 cm yapmak zorunda kalman. Rahat otursun diye 1,5 mm de iki yan cama boşluk bıraktım.

Peki bu camı nasıl oturtacaksın. Senin çiziminde sanki yan camlara yapışmış gibi duruyor. Bunun yerine 20x5 cm iki cam plakayı karşılıklı akvaryum camlarına yapıştırıp kuru alanı buna oturtabilirsin. Tabi rampa için yukarıdaki resimde bahsettiğim iki cam destek gerekli. Böylece kuru alanı yapıştırmadan bu camlara oturtup istediğinde çıkarma şansın olur. Bunun dez avantajı kuru alanı oturtaçağın bu akvaryum camına silikonla yapışmış cam çıtalar kötü görüntü oluşturacak ve ileride çıkarılması imkansız olacak.

Bu sebeple şu alternatif olabilir. Aynı kuru alanı yanlardan ayak yapıp akvaryumun içerisine oturtmak. Böylece istedinizde kuru alan çıkartılır. Akvaryum içerisindede hiçbir leke, iz, cam kalmaz. Bu kuru alan ile akvaryum camları arasına iki taraftan yukarıdan iki vantuz yapıştırılıp camların hayvan çıkarken birbirine değme yani çarpma durumunu önlemek iyi olur. Resimde çizmedim ama arkada tarafı açık olduğu için esnemeyi önlemek için kuru alanın hemen alt arka yani rampanın tam karşı tarafına 33,5x5 cm bir cam yapıştırılabilir. Böylecde iki ayağın esnemesi ve sallanması büyük oranda ortadan kalkar. İleride su hacmini artırmak için yukarıdaki diğer kuru alana geçildiğinde sacede içeriden çıkarılıp atılır. 25 cm olarak verdiğim yükseklik 26-28 cm de yapılabilir.

mailto:/img191/2172/59ym.jpg

Dediğim gibi rampanın altındaki destek çıtalar rampa tarafından en fazla 45 derece açı ile kesilmeli. Tüm camlar taşlanmış olmalı ve keskin yer olmamalı.

Şu Fikir nasıl hocam ?

mailto:/2dieekk.jpg

Bu arada ben eve gidiyorum evdeki interneti kaldırdık yarın veya internete çıkarsam aksam bugun cevap yazarım tekrar. Bu arda kuru alan boyutu ve üste yaptıgım (cızdıgım) camın boyutları ile 2 3 cm oynanabilir :smile: Bu iyi gibi geldi bana ama hocam bana filtre ve kaç poşet silis gerektiğini söyleyin kaçıncı kez yazıyorum artık aynı şeyi yazmaktan sıkıldım . Hep unutup sona yazıyorum :133:

Bu olur ancak kuru alanı akvaryumun üst sınırından 10 cm aşağı yap. Korkuluk kısmınıda 10 cm yükseklikte yapki lambayı takacağın yer 20 cm olsun. Rampa uzunluğunu 3,5 değil en az 10 cm yap. Aksi halde sürekli buharlaşmayı takip edip su ekleyeceksin ve kendine seviye düşmesi için hiç averaj bırakmayacaksın. Bu tip sorunları düşünerek hareket etmeli. Ayrıca kuru alan neden o kadar ufak. 20 cm eninde olsunki hayvan büyüdükçe gene rahat hareket etsin. Birde tek tarafı havada kalıyor, boydan boya yapsana kuru alanı. Yani akvaryum eni kadar ve 20 cm genişlikte. Bilemedin çok gelirse 15 cm yap genişliği. Ama camdan cama olsun. Rampada 10 cm uzunluğunda ve 20 cm eninde olsun. Destek alt camları unutmaki rampa sallanıp düşmesin.

Silis kum bu ölçüler için 15-18 kg gibi gerekir.

İç filtre;
Ben bu markayı kullanıyorum ve memnunum.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=3528&ad=eheim-pickup-2010-filtre
Bu markayı kullanmadım ama fiskiye aparatı güzel.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4780&ad=hailea-bt700-ic-filtre

AEK' Alıntı:
Bu olur ancak kuru alanı akvaryumun üst sınırından 10 cm aşağı yap. Korkuluk kısmınıda 10 cm yükseklikte yapki lambayı takacağın yer 20 cm olsun. Rampa uzunluğunu 3,5 değil en az 10 cm yap. Aksi halde sürekli buharlaşmayı takip edip su ekleyeceksin ve kendine seviye düşmesi için hiç averaj bırakmayacaksın. Bu tip sorunları düşünerek hareket etmeli. Ayrıca kuru alan neden o kadar ufak. 20 cm eninde olsunki hayvan büyüdükçe gene rahat hareket etsin. Birde tek tarafı havada kalıyor, boydan boya yapsana kuru alanı. Yani akvaryum eni kadar ve 20 cm genişlikte. Bilemedin çok gelirse 15 cm yap genişliği. Ama camdan cama olsun. Rampada 10 cm uzunluğunda ve 20 cm eninde olsun. Destek alt camları unutmaki rampa sallanıp düşmesin.

Silis kum bu ölçüler için 15-18 kg gibi gerekir.

İç filtre;
Ben bu markayı kullanıyorum ve memnunum.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=3528&ad=eheim-pickup-2010-filtre
Bu markayı kullanmadım ama fiskiye aparatı güzel.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4780&ad=hailea-bt700-ic-filtre

Hocam akşam babama söyledim (biraz önce) akvaryum işini. Babam daha küçücük hayvan büyüsün alırız dedi. Parayı ben vericem ama yine de çok küçük diyor. Zaten dışarıdan bakınca yeterli gibi ama hem içine taş koydum büyük büyük akvaryumun hemde ısıtıcı filtre derken 30*15*20 lik akvaryumda hayvana fazla yer de kalmıyor maalesef :59: Ama gel babama anlat bunu. Çok üstüne düşme büyüsün alırız diyor. Kafamdaki planı tamamladım. Bu akvaryumu yapacağım . Fakat önce bi 7 cm filan olması lazım. Şu anda yaklaşık 4.5 - 5 cm. (tam ölçmedim) Bir ay yaz tatili var. ondan sonra da var baya. Bu hayvan yaklaşık olarak bu akvaryumda Sera Raffy P ve I Gammarus ile beslenerek ve arada vitamin ile + D3 ile ne kadar sürede gözle görülür büyür ? Büyüdüğü görüldü mü babama hemen gösteririm biraz da ısrar ile yaptırırız. Ama akvaryum küçük olunca yüzme alanı da çok değil o büyümeyi etkiler tahminim. Bana bu şartlar altında ne kadar sürede gözle görülür şekilde büyüyüp 7 - 8 cm olacağını söyleyebilir misiniz ?
Not : Plan flashta idi ama flash bozuldu şimdi onu atamayacağım :59: Bütün terslikler birleşti ya. Walla moralim bozuldu sinir oldum. :59: :59: :59:

acil cevap verebilirseniz sevinirim arkadaşlar internetteyim birazdan kalkacağım.

barış tepeden kuru alan yapmayım dersen şunu incele. tek kaplumbağa için evladiyelik düzeye yakın.
mailto:/forum/Konu-benimkilerin-yazlik-akvaryumu--10001.html

baban hayvanların derin suda yüzüşlerini görse fikrini değiştirecektir. bunların balık gibi suya ihtiyaç duyduklarını söyle.

O ebatta akvaryum fanusun biraz büyüğü olacak. Zaten sende yazmışsın hayvanın büyüme sorunu olacak. Malesef idare eder diyemem. Yaşıtları ile 10 ay sonra 3-5 cm boy farkı olur.

Cvp: RE: 3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

AEK' Alıntı:
O ebatta akvaryum fanusun biraz büyüğü olacak. Zaten sende yazmışsın hayvanın büyüme sorunu olacak. Malesef idare eder diyemem. Yaşıtları ile 10 ay sonra 3-5 cm boy farkı olur.

Hocam eeen erken 15 tatilde filan alabilirim ama o zamana kadar büyümez ise yine sıkıntı olacak. Akvaryumumun Boyutu da çok küçük zaten . Ama maalesef 15 tatile kadar bunla idare edecek. Ondan sonra akvaryum da almam kesin değil. Yaptırma işini geçtim zaten yaptırmaya kalksam babamın olaya el atması lazım ama o zamana kadar (4 ay) hiç de gözle görünür büyüyeceğini sanmıyorum. Yani en fazla hazır akvaryum alabilirim. O da ömürlük olmayacak. Ayrıca seneye lise 3 bitecek lise 4 e geçmiş olacağım. Sınavlar filan derken ilgilenme de sorun olacak. Boyu kısa kalsın yaşıtarına göre önemli değil ama sağlıklı olsunç 15 tatilde değiştirmeye çalışacağım ama dediğim gibi alacağım akvarum tahmini 50*20*35 veya biraz daha büyük olur. Hazırlarda en fazla olursa boy da fazla oluyor ona da kızar ailem. BU ARADA BUGÜN ÖLÇTÜM 4.3 cm Çıktı. Ben 5 sanıyordum. Yani daha çok da büyük değil Umarım ileride daha iyi şartlar oluşturabilirim.Belki üni'ye geçince yani 2 sene sonra falan.Zaten 8 cm olsun ondan sonra büyüsün istemiyorum , sağlıklı olsun yeter. Benim boy 1.65 zaten :D:D:D

Sağlıklı olması için uygun zamanda uygun yanı 25 cm boya gelmesi gerekir. Hadi ilerideki durum o zaman düşünülür desek şimdi genede daha doğru bir akvaryum olmalı. 40-50 lt bir akvaryum olsunki boşluklarıyla falan içerisinde 30 lt su olsun bari. 15 tatilde durum tekrar gündeme getirilir.

AEK' Alıntı:
Sağlıklı olması için uygun zamanda uygun yanı 25 cm boya gelmesi gerekir. Hadi ilerideki durum o zaman düşünülür desek şimdi genede daha doğru bir akvaryum olmalı. 40-50 lt bir akvaryum olsunki boşluklarıyla falan içerisinde 30 lt su olsun bari. 15 tatilde durum tekrar gündeme getirilir.

15 tatilde 50*35*35 veya bunun hacminde bir akvaryum alırım artık. 4 ay var. Zaten daha 4.3 cm miş. Hem o zamana kadar 5 cm olur (heralde) o zaman yeni akvaryuma geçerim. 4 ayda çok etkilenmez diye düşünüyorum zaten daha küçük , 15 tatilde de 60 civarı bi akvaryuma geçecek net 50 fln olur. Bence çok etkilenmez büyüme konusunda ama tabi siz daha iyi bilirsiniz .. Sizce ?

Bu arada akvaryumda ( şu an olanda) renkli taş vardı onları çıkarttım siz veya cem abi uygun değil dese de renklilerden daha az zararlıdır diye yeni taşları koydum. ürün bu yanlış yapmamışımdır umarım mailto:/urun_detay.aspx?urn=12763&ad=vitasand-dogal-beyaz-akvaryum-kumu-800-gr-2-mm

Genelde sarıyı daha rahat yerler. Ama hiç yoktan o taşlara göre iyidir.

Akvaryum konusunda şu an 40 lt en azından olmazsa uygun gelişim tabiki zor. Hayvanın boyu ufak olsada uzun yüzüşlerle ilk boy atması normal ve hızlı olur. İleride büyüme yavaşladığı için boy ve hacim oranları doğru orantılı gitmiyor.

Cvp: RE: 3-4 Günlüğüne tatile gidiyorum , fikir verir misiniz ?

AEK' Alıntı:
Genelde sarıyı daha rahat yerler. Ama hiç yoktan o taşlara göre iyidir.

Akvaryum konusunda şu an 40 lt en azından olmazsa uygun gelişim tabiki zor. Hayvanın boyu ufak olsada uzun yüzüşlerle ilk boy atması normal ve hızlı olur. İleride büyüme yavaşladığı için boy ve hacim oranları doğru orantılı gitmiyor.

Walla elimden birşey gelmez hocam 4 ay sabredecek kerata. Babam izin verse param var ama kızdı çok üstüne düşme diye. 15 tatilde 60 litreyi olabildiğince aşan bir tane alıcağım. Elinden gelen bu hocam napayım yani kafayı da çok takıyorum böyle şeylere ben. Hatta babam kızınca hayvana üzüldüm baya. Ama sonra farkettim ki bu hayvan petshop'ta ölüm kabında bakılıyor. En azından ona daha kaiteli yemler daha iyi bir ortam sağladım ve şuan gayet de mutlu gözükmekte. İnşallah daha da iyi ortamlarda bakılacak :133:

Zaten bizim amacımız hayvan için uygun şartların ne olduğunu belirtip uyarmak. Bazıları önemsemez, bazende sizin gibi durumu farkedip netice alınamaz. Evdekiler sorun çıkarıyorsa yapacak bir şey yok malesef. Ama pet ahoptan iyi olması uygunsuzluğu kapatmıyor. Pet shopta alman kurdu yavruları 1 metrekarede sergileniyor. Alıp 2 metrekare yere koysak iyi yem alsak ama hayvanı gezdirmeyip egzersiz yaptırmasak ve bu dar alanda aylarca tutsak sonuç ne olacaksa 9-10 lt akvaryumdada kaplumbağalara olacak o. Keşke idare edin çok kötü değil desem ama hayvanlar için açık olmak zorundayım.

Geri