Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

330lt. Hacimli Akvaryum İçin Ekipman

Cvp: 330lt. Hacimli Akvaryum İçin Ekipman

abi dış filtre dediğiniz şey ne işe yarıyor?

içine filtre malzemelerini dolduruyorsun. daha etkili sudaki amonyak ve türevlerini zararsız hale getiren bakteri kolonileri yapıp aylarca temizlemeden kullanabiliyorsun. ve su değişimi yapmadan tabi su oranı yüksek olmalı.

yani büyük akvaryumlara göre dediğinden anladığım bu

İç filtreyi 2010 aldık.Dış filtre olarakta eheim 2217 almaya karar verdik Cem abi.Yanında malzeme olarak senin yazdıklarına göre:

mailto:/Product/prodac-zeolite-filtre-malzemesi-700-gr/JPM006528?kat=242
mailto:/Product/eheim-ehfi-lav-filtre-malzemesi-1-lt/JPM004365?kat=242
mailto:/Product/eheim-ehfi-karbon-filtre-malzemesi-1-lt/JPM003518?kat=242
mailto:/Product/eheim-ehfi-mech-seramik-filtre-malzemesi-1-lt/JPM003524?kat=242
mailto:/Product/jbl-silicat-ex-filtre-malzemesi-500-gr/JPM016078?kat=242
mailto:/Product/ti-sert-filtre-malzeme-torbasi/JPM006679?kat=242

Filtrenin içinden çıkan malzemelerden hangileri kullanıcaz veya kullanmıcaz?
Yukarıdaki malzemelerin dışında dış filtre malzemesi olarak veya bakımı için gerekecek ekipman malzeme varmı?Tek kalemde bunuda bitirmek istiyoruz.

Bide bu var tabi.
mailto:/TeminEdilemeyenProduct/jbl-symec-filtre-elyafi-250-gr/JPM011872

Kadir şimdi iş için erzurumdayım ertesi gün ankaraya gelince dingin kafa mesajı cevaplayım.

Başım üstüne abi ne zaman müsait olursan acil değil işimiz iyi yolculuklar. ????

filtre içinden hangi malzemeler çıktı ? juenden baktım "6 adet mavi biyolojik sünger, elyaf ve karbonlu elyaf filtre malzemesi" bunlar var ise karbonlu elyafı kullanmana gerek yok onu çıkar dursun bir kenarda. diğer elyafı da kullanmayabilirsin. symec yeterli.

en alt katına seramik koyup üstüne sünger koyacaksın. eğer tüm malzemeleri koyduğunda kapağı kapamadan evvel boşluk oluyorsa bu kısımda iki kat sünger kullan. kapak oturmayacak seviyedeyse tek sünger olsun.
mailto:/Product/eheim-ehfi-mech-seramik-filtre-malzemesi-1-lt/JPM003524?kat=242
bu süngerin üstüne bir kat elyaf koy. elyafı koyarken su altında ıslatıp suyunu sıktıktan sonra yayarsanız daha iyi oturur. bunun üzerine normalde silicate ex konulacak ama ilk kullanımda gerek yok silicate ex'i bir sonraki değişimde kullanırsınız. yani carbon filtre malzemesini çıkardıktan sonra.

şimdilik o kısma zeoliti koyun üstüne elyaf bir kat ve onun üstüne sünger koyun. sonra karbon malzemenin alt ve üst kısmına elyaf koyup en üste sünger koyarsın. ilk turda kullanacakların seramik>zeolite>carbon olsun. ara boşluklar kalırsa elyaf ile doldurursun. sünger 6 tane, elyaf boşluğu alırsa 6 süngerin ikisini yedekte tutun. eskiyen olursa yerine bunları koyarsınız. ama boşluk çoksa kullanın 2. turda malzemeler çoğalacağı için fazla süngerleri yıkayıp kenara koyarsınız.

aşağı yukarı 300 litre su olacağına göre bu halde 1.5 ay kullanın.

ikinci değişimde dizilim şu şekilde olacak. seramik>silicate ex>zeolite>karbon yerine lav taşı. sünger ve elyafları yukarıda anlattığım gibi dizersiniz. seramik üstü sünger olmak kaydıyla diğer malzemelerin alt ve üstünde elyaf olsun. yine olurda malzeme kovadan taşıp kapağın kapanmasına izin vermez ise sadece ilk zeolite olmak üzere yine sığmazsa lav taşının altındaki elyafları çıkarıp üstlerinde elyaf olsun.

kurulumda takılırsanız sorarsınız.

Henüz almadık abi zaten bu hafta alıcaz bunları kurulumuda o zaman yapıcaz dolayısıyla içeriğini bende şuan bilmiyorum.Şimdilik sadece alacaklarımızı topluyoruz.Anladığım kadarıyla ekstra almamız gereken bi malzeme yok.Temizliği için almamız gereken ıvır zıvır fazladan almamız gereken bi ürün varmı onu sormak istedim şimdilik.Kurulumda zaten illaki yardım gerekicektir çünkü bende ilk defa dış filtre ile çalışıyorum. :)

filtreyi temizlerken bazı yerlerinde diş fırçası bazı yerlerinde scotch bride sünger kullanacaksın. hortum içi kirlerde bu fırçayı kullanıyoruz. ama tetrada hortum büyük olduğu için fırçayı bir taraftan sokup diğer taraftan çıkartabiliyoruz. eheimda küçük olan fırçası kullanılabiliyor dolayısıyla küçük fırçayı belli noktaya kadar ilerletip geri çekiyorsun.
mailto:/Product/jbl-cleany-hortum-temizleme-fircasi

bunu kullanırken fırçanın tele takılı kısmını kontrol edeceksin gevşemişse sıkılarsın yoksa geri çekerken içinde kalırsa çıkarması uğraştırır.

Anladım abi çok sağol :)

Emin olmak istedim bu ürünlerin 2217(dolu) için eksiği veya fazlası varmı acaba?Bide Alisarp substrat söylemiş fakat Cem abi söylememiş almalımıyız?
mailto:/5d3GpR.jpg

substratlar lavdan daha uzun ömürlü ama fiyatı çok yüksek. almana değmez. seramik yoktu değil mi içinde. varsa ehfi mech'e gerek yok. yoksa al. diğer firmalara dış filtre için baktın mı pahalıya gelmesin. lav ile silicate ex sonradan kullanılacak. eğer maliyet yüksek gelirse sonradan da alabilirsin. malum 150 tl'yi geçince kargo ücretsiz. bu iki ürüne yem ekler ikinci bir alımda tamamlarsınız.

juene üye olun. bu aldıklarınızdan para puan verecekler sonraki alımlarda kullanırsınız.

Abi yemleri felan daha önceden aldık geriye sadece dış filtre ve malzemeleri kaldı.Juen puan veriyor ama baya pinti bence bu konuda 500 tl 10 tl veriyolar :D Hediye olarakta 2 tane ufak plastik bitki yollamışlardı üstünede kalın puntoyla HEDİYEDİR yazmışlar :D :D Neyse substrat almayalım öyleyse zaten alisarpın tavsiye ettiğide juende yoktu.Aslında başka sitelerdende bakabiliriz ama bilmiyorum.Tavsiye edeceğin başka bi site varmı abi.Çok uçurum yoksa burdan alalım hem güvenilir yani.
Eheim 2217 020 (Dolu) Dış Filtre (JUEN Fiyatı: 608,59 TL "havale")

Bizim sitenin sponsoru otuz.com. Ben mamacı.net ten alışveriş yapmıştım oda iyi ama bu filtre var mı bilmiyorum. Birde atakan petshoptan uv ampulleri almıştık. Neslihan bursada bir firmadan eheim 2080 almıştı ama bu aralar ortada yok.

Cem abinin de dedigi gibi substrat lavin islenmis hali, ben sumpta lav kullanirken dis filtrede substrat kullaniyorum sanirim substrat uzerinde ki bakteri kumelenmesi lava gore fazla oluyor bu nedenle dis filtrede yani kisitli hacimde sunbstrat daha iyi olabilir onerim ise sera siporaxtir.

Gittigidiyor gibi sitelere bakilabilir, sanalpazar sahibinden vb.

Geri