Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

acil akvaryum kuru alan bir süre idare eder mi sorun yaratır mı ?

pluie

Bronz 1 Üye
arkadaşalr kuru alan için böyle birşey yaptım pek fazla vaktim yok iş yüzünden geçici iş görür mü kuru alan yapana kadar bir süre idare eder mi buraya çıkmasında sorun olur mu görselleri atıyorum

Ekli dosyalar

• IMG-20250812-WA0015.jpg
    IMG-20250812-WA0015.jpg
    217.8 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG-20250812-WA0016.jpg
    IMG-20250812-WA0016.jpg
    262.3 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG-20250812-WA0017.jpg
    IMG-20250812-WA0017.jpg
    272.7 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG-20250812-WA0018.jpg
    IMG-20250812-WA0018.jpg
    301.3 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG-20250812-WA0019.jpg
    IMG-20250812-WA0019.jpg
    272.2 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG-20250812-WA0020.jpg
    IMG-20250812-WA0020.jpg
    265.4 KB · Görüntüleme: 25
arkadaşalr kuru alan için böyle birşey yaptım pek fazla vaktim yok iş yüzünden geçici iş görür mü kuru alan yapana kadar bir süre idare eder mi buraya çıkmasında sorun olur mu görselleri atıyorum
Su başlangıç için fazla derin. Su akvaryumun yarisina kadar olsun.

Bu kuru alan olmaz. Rampası yok. Ayrıca kabın kenarları kesildiği zaman keskinleşir oraya zımpara atın.

Su başlangıç için fazla derin. Su akvaryumun yarisina kadar olsun.

Bu kuru alan olmaz. Rampası yok. Ayrıca kabın kenarları kesildiği zaman keskinleşir oraya zımpara atın.
rampa yapamadım bir türlü ya
kabın kenarları düzelttim keskin değil yumuşak bi hissi var ama rampayı çözemedim vaktım olmuyor böyle birşey denemek istedim ama sanırım hüsran

meyve kasası evet tamamda marketlerden vesaire mi isticem ki

Delikleri ufak boyutta olan bir meyve kasasi alın. Kesip biçip kup haline getirin.

Birleştirme işlemlerini plastik kelepçe ile yapın. Iki traftan da kelepce atarsaniz daha saglam olur.

Şundan lazim. Katlanır meyve kasası. Nerde olduğunu bilmiyorum elimde 5 6 tan3 vardı. Araştırın bulursunuz. İnternette de var. Ufak olanı size yeter.
1754951340001.jpeg

Yalnız dikkat edin hayvan kuru alanin arasına sıkışmasın.

Bazen kuru alan ile cam arasına sıkışabiliyor

Bu daha ucuz.

Olur ama tabanında çıkıntı bi yer kalmayacak ve bir yere şıkışmayacak şekilde yapın.
ben bimde çalışıyorum buna bezner boyuttu meyve kasalrı geliyor bir tan alabilirsem eğer buraya yazsam ve kesip biçme konusunda yarımcı olur munusunuz plastik kelepçede alırım

ben bimde çalışıyorum buna bezner boyuttu meyve kasalrı geliyor bir tan alabilirsem eğer buraya yazsam ve kesip biçme konusunda yarımcı olur munusunuz plastik kelepçede alırım
ek olarak bunu aladıktan sonra rampasını veaire bu aldığım şey ile yapabilirim değil mi ve asıl mesela bunu yaptıoktan sonra akvaryuma nasıl sabitlicem cahilimi biraz ya

Malzeme polipropilen kopolimer diye geciyor. Araştırdım suya salınım yapmayan ve toksik olmayan bir malzeme.

Bazı kasalar zararlı malzemeden yapılıyor. O yuzden bu malzeme olanını alın.

Kabın alt kenarını kesmeseydiniz keşke onu ısıtıp eğdiğinizde rampa olurdu.

Kap içine pvc paspas alıp koyun ama dışarı 10 cm kadar sarksın bu rampa niyetine iş görür. Hayvan çıkarken paspas kayabilir. Kap içine sıkışacak şekilde kesin.

Lamba altına birşey koyup yükseltin. Alana tepeden vursun. Bu haliyle olmaz. Üstelik akvaryumun köşesine ısı vuruyor o bölgedeki silikonları kurutup sertleştirir.

Geri