Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Agresiflik

Cem bey acaba benim kuruntularım mı? Evet ısırmış kuyruğunu ama ben gözümün önünde saldırdığını görmedim yem yerken yanlışlıkla ısırmış olabilir mi çünkü bizimkiler öyle düşünüyor tylerı akvaryuma koyduğum da dişi kaplumbağam kafasını uzatarak koklamaya başlıyor bende tedirgin olup geri alıyorum bu gün onlara ait çarşafı serdim ikisini serbest bıraktım kızım tylerı koklayıp gitti ona yaklaşmadı

1000018827.jpg

Bu ısırık öldürmek için yapılan bir ısırık mı

Kuma gömmez ya da yemezse yüzeyde durur. Akvaryum kepçesi ile alırsınız. Plakalar ince ve ufak yese bile sorun olmaz.

Yemleme sırasında yeme odaklandıkları için gözleri birşey görmez. Yem yanında ise istemsiz darbe vurabilir yada ısırabilir.

Zamanında ufak bir hayvanım vardı hastalıktan büyümemiş. Bir gün yem ağzındayken büyük olan yemle birlikte kafasını komple ağzına sokmuştu, çıkarıp ayırdığımda yem küçüğün hala ağzındaydı. Yemi bırakmamış.

Kuyruğa gelirsek onu kurt gibi birşey sanmış olabilir. Ama bu yanlışlıkla yada yemleme sırasında olan birşey değil. Görünce dalmış. Saldırma amaçlı da olabilir. Arkaya geçip bacaklara ve kuyruğa, tepeden de boyuna saldırırlar. Kafa kafaya saldırı durumu sadece erkeğin yaptığı kura karşılık bulamamasından kaynaklı olur. Erkek dişinin ön bacaklarını, dişi özgüveni üst düzeyse erkeğin burnunu ısırır. Eğer dişi çok büyükse yakınına yaklaşmayı göze alamaz. Dişinin kafası iki katı büyük ve çene kasları güçlüdür. Isırma hasarı yüksek olur. Belli bir mesafe koyup oradan ön bacakları titretir. Olumlu cevap almazsa dişinin boşluğundan faydalanacağı bir zaman arkasına geçerek arka bacaklarını ısırır.

Kuma gömmez ya da yemezse yüzeyde durur. Akvaryum kepçesi ile alırsınız. Plakalar ince ve ufak yese bile sorun olmaz.

Yemleme sırasında yeme odaklandıkları için gözleri birşey görmez. Yem yanında ise istemsiz darbe vurabilir yada ısırabilir.

Zamanında ufak bir hayvanım vardı hastalıktan büyümemiş. Bir gün yem ağzındayken büyük olan yemle birlikte kafasını komple ağzına sokmuştu, çıkarıp ayırdığımda yem küçüğün hala ağzındaydı. Yemi bırakmamış.

Kuyruğa gelirsek onu kurt gibi birşey sanmış olabilir. Ama bu yanlışlıkla yada yemleme sırasında olan birşey değil. Görünce dalmış. Saldırma amaçlı da olabilir. Arkaya geçip bacaklara ve kuyruğa, tepeden de boyuna saldırırlar. Kafa kafaya saldırı durumu sadece erkeğin yaptığı kura karşılık bulamamasından kaynaklı olur. Erkek dişinin ön bacaklarını, dişi özgüveni üst düzeyse erkeğin burnunu ısırır. Eğer dişi çok büyükse yakınına yaklaşmayı göze alamaz. Dişinin kafası iki katı büyük ve çene kasları güçlüdür. Isırma hasarı yüksek olur. Belli bir mesafe koyup oradan ön bacakları titretir. Olumlu cevap almazsa dişinin boşluğundan faydalanacağı bir zaman arkasına geçerek arka bacaklarını ısırır.
Okurken cidden şaşırdım
Okuduktan sonra dedim ki keşke bilseydim o zaman karakterini tavırlarını bilirdim ben erkek kaplumbağamın çene etrafında bir kaç kez Siyah lekeler gördüm herhalde cama çarptı ondan oldu diye düşündüm 3-4 günde geçiyordu bir alakası var mı bilmiyorum davranışları hep şöyledi erkek kaplumbağam dişinin kabuğunun üzerinden inmez hatta orada uyurdu dişi bundan rahatsız olmazdı yem yerken birbirlerini ezip geçerler genelde ama son kez onun yanına bıraktığım da dişinin gözleri küçülür boyunu uzattır erkek kaplumbağam ona yaklaştığını fark edince kendi kabuğuna saklanır onun gitmesini bekler ısırdığı için mi yoksa sizin yazdıklarınız gibi mi bilmiyorum boyları hemen hemen aynı ama tabi dişi büyük erkek 7 aylık dişi 11-12 aylık hasta olduğu için fazla büyümedi her neyse ben ısırdığını sonradan anladım deri atıyor zannettim akvaryuma geri bıraktım 1 gün boyunca gene birlikte takıldılar ben ne yapıp edip bunları birlikte tutmam lazım
artık rüyalarımda görüyorum o derece 😅 sabah kalktığımda ilk işim onları kontrol etmek
ikinci ısıtıcı aldım zaten elimde fazladan filtre vardı ama alan yok iyice ne yapacağıma şaşırdım halbuki uysal hayvanlar ve bu ekipmanları çalıştıracak kap yok vermekte istemiyorum çünkü benim için aşırı değerliler sadece evcil hayvan değilde evlat gibi 24 saatin içinde en az 2 saat onlara bakıyorum konuşurum kabuklarını seviyorum : )

Son düzenleme:
Daha cinsel gelişimleri tamamlanmamış. Kur ile alakalı bir durum değil.

Geri