Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

olivia-peter

Bordo Bereli
Arkadaslar ziyarete geldigim bir evde kucuk bir sansiz kaplumbaga gordum.
tahminim 3 -3.5 cm ama kotu haber cok. olum fanusunda bakilmis 6 aydir hicbir gelisim yok dogal olarak. suyu soguk gunlerde beslenmiyormus uyduruk bir yemi var kutuda ama iyi oldugunu dusunmuyorum. kuru alan lamba filtre hicbirsey yok. birgozu sismis evde gentagut varmis damlattik devam edecekler, gunde 1 kere damlatilsa yeter mi? ne kadar devam etsinler? kabuk altinda pembelesme var baska kabuk sorunu yok.

buyuk bir saklama kabina ilik su koyup icine petsiseyle sicak su koyduk. ilk basta direk dibe batti yuzmuyor cunku yuzemiyor uyuklama kisminada gecmis :( Galiba akciger enfeksiyonu baslamis. Ne dersiniz?
Alinmasi gereken herseyi soyledim ama bilmiyorum yapilirmi?

ben alsam yaza kadar acaba benimkiler zarar verirmi ? en azindan biraz duzelir sahibi ekipmanlari alir.

Cvp: Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

hadi ya :/ petshoptakilerin para kazanmak uğruna yaptıkları işler işte..
Seninkiler daha kötü yapmasın hem hasta diye uğraşırlar vs. Hemde bulaşıcı bir hastalığı varsa bilinmedik seninkilere de bulaşabilir tabi benden daha çok biliyorsundur ve daha iyi bilen kişilerde yazacaktır ama 6 ay da 3 cm filansa ne bilim zor gibi duruyor.. :(

bence o kadar küçükse bir zarar vermezler ben ağustosa arkadaş bulmuştum 1 aylık bi süre için 3 cm hiç birşey yapmamıştı çünkü küçük ilgisini çekmiyor Neslihan Hanım .. Ben suyunu sıcak tuttum ve gözlerine günde 2 kere teramicyn sürdüm kuruyana kadar beklettim 5 dakika sonra suya geri bıraktım zamanla iyileşti.. Birde suya dezenfektan almıştım mikro fish ti sanırım ismi.. Ama alın siz bakın ne olursa olsun ölüm fanusundan iyi bir bakım gösterirsiniz diye inanıyorum .

Dayanamadım ve aldım eve getirdim. Adı Yeşil. :)
Yapılması gerekenleri yapmayacaklarını söylediler bende istedim hayvanı verdiler hatta geri almayabiliriz dediler. BEn zaten yaz gıbı akvaryumu büyütecektim anlaşırlarsa 3 kişilik büyütürüm ne yapalım artık başımıza kaldı. :)

Akvaryuma dahil etmedim verecekleri tepkiyi gece takip edemem bir de hastalık ne durumda onu anlamak lazım diye. Bir kaba su doldurdum koydum ısıtıcım olmadığı için pet şişeyle sıcak su koydum bu gece nöbet var yani yarın ısıtıcı alırım. yedek lambam ve ısıtıcı ampülüm var zaten. küçük mangoda ona kuru alan olacak. bir süre böyle gider.
Veee tabi ki tanışma resimleri
mailto:/e7P2nN.jpg
Bu resimde gözündeki şişlik biraz belli oluyor genelde gözleri böyle kapalı ve elleriyle dokunuyor sık sık.
mailto:/e7P2RP.jpg
Boy 3.5 cm
mailto:/ea0P4d.jpg
Alt kabuk
mailto:/KD9kVy.jpg
Üst kabuk ve boy
mailto:/xG51ny.jpg

Ben herhangi bir kabuk sorunu görmedim, 6 aydır bu kadar kötü şartlarda ancak bukadar iyi durumda olabilirdi.
Sizce bir sorun varmı?

Yeni dostun hayirli olsun gercekten cok iyi yapmissin tebrik ederim.kabuklar saglam gorunuyor. Bence bir iki gun ayri kapta gozlemle sagiligindan emin olursan sisteme dahil et. Umarim ev sahipleri misafirperver olurlar :)

bence akciğer enfeksiyonu daha başlamamış .. Ayrıca helal olsun size en iyisini yapmışsınız yavrucağa yuvanızı açarak.. evde bir kaloriferi orta derecede açarak kabı onun üstüne koyarsanız iyi olur ısıtıcı almanıza gerek yok ben o şekilde yapmıştım hasta oldugu zaman çünkü ısıtıcıdan değil direk tabandan alıyor ısıyı

hayvanı kurtardığın için tebrik ederim. kabukta bir sorun yok. gentagut damladan her göze sabah akşam iki damla damlat. akciğer sorunu olmayabilir diye umalım. bir de sendeki düzgün yemleri yedi mi kendine gelir. vitamin damlan varsa ağzına damlat. ortamı da iyileşecek. şu an kalorifer kenarına koy o yeterli gelir. nöbet tutmana gerek yok. şu an ki durumu bile ordakinden iyi. ısıtıcıyı yarın alırsın. evde olsaydın ana akvaryuma alıp diğerlerinin davranışlarını kontrol ederdin. ama şimdilik riske girmeye gerek yok. hafta sonu bir deneme yaparsın.

Isıtıcıyı alıp suyu 28 derece yaptınmı bence bu güzel ufaklık kendine gelir. Kuru alan ısısıda eklenince bence metabolizma hızlanacak ve hayvan canlanacak. Göz için damlayı aksatma. Aslında her ihtimalde bence hayvana bir süre saklama kabında bak. Bu sebeple uygun fiyatlı bir iç filtrede al. Bilinçli olmasa bile yanına geldiğindeki çırpınmalar bu hayvanın her darbede akvaryumun dibini boylamasına sebep olur. Buda sarsıntı ve olumsuz durumlar meydana getirir. Ben emsal boyda olmayanları saldırı haricinde de aynı yerde tutmayı risk olarak görüyorum.

Kabuk gayet iyi, yumuşamada yoksa süper durumda. Büyüme izleri var. Senin kapta daha rahat yüzüp iyice hızlanır.

Ne diyim, tebrikler. Gerçekten hayvanın hayatını kurtarmışsın Neslihan. Çokta güzel ve şirin bir res. Şanslı hayvanmışki sana rastlamış.

Gece 3 kere ısıtıcı gorevi goren pet siseyi degistirip sicak su doldurdum hem de hayvani kontrol etmis oldum. Gozleri tamamen kapali kendini salmis vaziyette su uzerinde durdu hep.
simdi tekrar sudegistirdim, damlayi damlattim beslemeyi denedim ama tepki yok sadece bir gozunu acti,. korkunca dibe batiyor yukari yuzmeside cok zor oluyor.
vitamin devit ve deepfix var mineral yem kullandgim icin baska vitamin almamistim.
Bugun cok yogunum ama isiticiyi almaya calisacagim, akvaryuma koymayi dusunmuyorum cok halsiz kaza olabilir

Isıtıcı almaya gidince birde iyi bir vitamin bulursan almaya bak Neslihan. Sera reptilin yada jbl aqua gibi. Bunu doğrudan ağzına, açmazsa kenarına sıkarsın.

Hayvan soğuktan kendini kapamış olabilir. Isıya cevap verir umarım. Acaba daha önce beslenmede durum neymiş? Yani iştahsızlık ne zamandır var?

Bu arada halsizse sığ suda tutmak daha uygun olabilir. Hayvan yüzme mücadelesi ile iyice bitkinleşmesin.

petshop gunde 1 tane yem verin dedigi icin oyle beslemisler elden besleniyormus, son 1 haftadirda hic. beslenmemis
vitamin daha once bulamamistim yine sorarim,
Mango koku var yayvan onun uzerinde uyuyor hep sadece burnu disarda, eve gidince lamba takicam hemen sabah cok erken cikmak zorunda kaldim takamadim.

genta damladan iki gün ağzına da birer damla damlat. en azından akciğer enfeksiyonu belirtisi varsa içindeki antibiyotik faydalı olur.

Besinsizlik ayrıca bitkinleştirmiştir. Yazık hayvan ne zamandır aç. Sen vitamini ve ısıtıcıyı hızlıca çöz akşama. Açmazsa ağzına doğru başını yukarı tutarak birkaç damla vitamin sık. Bence ısı sorunu giderilince bir nebze toparlar ama yemede başlamalı. Olmadı bunada formül bulurum.

Eve gelip isitici lambayi taktim suyu farkedilir derecede isitti, isitici almaya gittim geldim, mangoya cikmis kafayi cikarmis etrafina bakiyordu :) 50w Smart isitici aldim kucuk birsey taktim hemen su isisi sabitlendi. Bu arada gozune ve agzina damlayi kullanmak istedim ama iyice gomuyor o kafayi iceri hicbirsey yapamiyorum. Yinede gentagut damlattim agzina Cem dedigin gibi antibiyotik sizar biraz.
Emre, vitaminlerin 2 sinide bulamadim heryere baktim Petshoplarla olan diyaloglarimi anlatmami istemezsin. En farkli apex in vitamini vardi almadim?
Henuz beslenmedi ama sanki biraz canlanma var gibi. Ya da ben oyle gormek istiyorum.

gözüne damlayı mango üstünde uyuklar vaziyetteyken tepesinden damlat. ilk göze damlattığında anlamıyor diğer göze damlattığında eliyle kurcalamaya başlayıp suya inmeye çalışır o sırada eline alıp suya inmesine izin verme.

Isı biraz rahatlatacak. Hayvan uzun zamandır üşüyor. Besinsizlik için yarında varsa başka yerlerde vitamin bak. Olmadı ufak bir kaba akvaryum suyu ile alıp bolca yem ufala. Böylece azd olsa yemek zorunda kalır. Örneğin yarım saat bir saat tut orada. Sonra onu dökersin.

Mangoda dururken tepeden damlattim Cem anlattigin gibi, basarili yontem tesekkurler.
Butun petshoplara baktim zaten kucuk biryer burasi. Birtanesi getirtirim dedi ama cok gec olacak yeni malzeme almis.
Emre yarinda besleme taktigini deneyeyim. Biraz duzene alissin hayvan soguk aclik stres hersey var. Aldigim yerde de yanliz kalmasin diye oturma odasinda tutmuslar :( yanlizken bile saklaniyor.
Artik bundan sonrasini Yesil'in direncine bagli Insallah toparlar.

Neslihan cok gecmis olsun once ama birsey merak ettimde yesil ismini sen mi koydun ? Yoksa adi oyle miydi ?

Adi oyleydi Alisarp bende degistirmeyi dusunmuyorum. Begenmedinmi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri