Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cvp: Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

bu hayvana iğne yapılmaz onu geçtim dozaj ayarı yapması daha da zor. hafif bir antibiyotik verse hayvan bir şey yiyip içmiyor. genta bu anlamda yeterli. bence götürme zaten halsiz bir de yolda sersebil olmasın.

diğerlerinin söylediği mantıklı olan yaklaşım. bunu her arkadaşa söyleyim. veteriner bir bakalım diyorsa o hayvan hakkında tek kelime bilmiyordur.

çanakkalede kırmızı yazıyla yazılan kişisel bilgilerde detaylar yazar

Evet Canakkale'deyim Alisarp, aslinda gerekirse veteriner icin istanbul ya da bursa ya goturebilirim ama seyahat edecek durumda degil. Hatta ilk gordugumde o soguk suda bile daha iyidi :( yuzuyordu bakiniyordu, ben getirdim sicak su lamba canlanir diyordum ama iyice birakti kendini artik hep uyuyor :(

Cok gecmis olsun yakin zamanda toplar insallah :(

olivia-peter' Alıntı:
Arkadaslar ziyarete geldigim bir evde kucuk bir sansiz kaplumbaga gordum.
tahminim 3 -3.5 cm ama kotu haber cok. olum fanusunda bakilmis 6 aydir hicbir gelisim yok dogal olarak. suyu soguk gunlerde beslenmiyormus uyduruk bir yemi var kutuda ama iyi oldugunu dusunmuyorum. kuru alan lamba filtre hicbirsey yok. birgozu sismis evde gentagut varmis damlattik devam edecekler, gunde 1 kere damlatilsa yeter mi? ne kadar devam etsinler? kabuk altinda pembelesme var baska kabuk sorunu yok.

buyuk bir saklama kabina ilik su koyup icine petsiseyle sicak su koyduk. ilk basta direk dibe batti yuzmuyor cunku yuzemiyor uyuklama kisminada gecmis :( Galiba akciger enfeksiyonu baslamis. Ne dersiniz?
Alinmasi gereken herseyi soyledim ama bilmiyorum yapilirmi?

ben alsam yaza kadar acaba benimkiler zarar verirmi ? en azindan biraz duzelir sahibi ekipmanlari alir.
Sahibinin ekipmanlarını alacağından eminmisiniz? Ben kaplumbağa aldığımdada bana o plastik kaptan verdi ben bu kadar teferruatlı bir bakımı olacağını düşünmüyordum, aldığım kap bayağı büyüktü, içine küçük bi ısıtıck koyarım bide iç filtre koyarım dedim yaşarlar dedim.... Aldığım akşam internette bir araştırma yaptım ( herzamanki herşeyi araştırıp bilgi sahibi olduğum gibi) ve okuduklarım karşısında ertesi gün bir tam teçhizatlı akvaryuma geçmeyi planladım ve o plastik kabın içinde duracakları 1 geceden bile korktum...
Yani eğer alacaklarsa, alabilecek durumları var sanırım, peki o halde neden daha önce almamışlar :( yazık günah hayvancığa yani petshopların para kazanmak adına yaptıkları birşey bunun önüne geçilmez, fakat hayvanseverler olarak biraz araştırırsak petshoplardan aldığımız hertürlü değişik ve ilginç hayvana mutlu şekilde bakabiliriz... Ben 13 sene kedi besledim ( kanserden öldü yavrum, arka bahçeye çarşaftan kefen yapıp gömdüm üstünede mezar taşı koydum ) 13. Senesine kadar hep yeni birşeyler öğrendim... :(
Bence kaplumbağa üzerinde iyi olan bir veterinere baktırılıp ayrı küçük bir akvaryumda geçici olarak bakılması uygun olur

doğu, neslihan alıp sahiplendi kaplumbağayı. gereken tedbirleri aldı. bundan sonrası kaplumbağaya kaldı.

Neslihan hayvana antibiyotik gerekiyorsa aynı yem ufalama olayı gibi suya uygulamalısın. İğne yapılacak boyda değil, yemlede yemediği için antibiyotik verilemiyor diye bırakmamalı. Ki muhtemelen antibiyotik tedavisi gerekecek.

Yemli suda 5-6 saat kalsın. Ama geceden önce suyu tamamen olmasada büyük oranda değiştir derim.

Hayvan daha kötü diye düşünme. Her geçen gün ölüme yaklaşıyormuş zaten. Şimdi kurtarabilirsen bir şansı olacak.

Durumu bugun yine aynı. galiba sağ gözü biraz daha iyi ama sol gözü şiş şimdi. damlayı doğru kullanamıyorum çünkügözlerini çok nadir açıyor ve çok küçük ve zayıf kafayı içeri çektiği zaman burnu bile görünmüyor. 2 den fazla damlatmak zorunda kalıyorum umarım gentagutun fazla olmasının zararı yoktur.

Bugun aklıma bir fikir geldi ama danışmadan uygulamak istemiyorum. Suya yem ufalayıp vitamin damlatıyorum ya bolca mecbur onu erken erken değiştirmek durumunda kalıyorum, ayrı bir fanusta yaptım dün. Ama nereye damlatıyorsam diğer taraf gidip orada uyuyor. Su az olsa da alan yetiyor ona uzaklaşmak için.
Daha küçük birseyde yaparak (mesela bardak gibi) vitaminli ve yemli su içme oranını artırsam nasıl olur? Sadece kendi cevresin de hareket edebilecek kadar yeri olacak ama 5-6 saat duracak besin alma ihtimali daha çok olacak sanki.

Hayvanı stresede sokma Neslihan. Orada boğulma ihtimalide olur. Olmadı banyo tası gibi bir kaba koy. En küçük bu olur.

İlaç denk gelmiyorsa iki damla fazla olmaz. Denk geldiyse bırak öylece.

Ancak antibiyotik tedavisine gidecek gibi.

Küçük boy yuvarlak cam fanus da devam ederim yine. Antibiyotik için ne almam lazım? 5 gün oldu bende ne zaman derseniz o zaman başlarız.

Bu hayvanda gentamisin uygun olur. Ama doz vs için önce araştıralım. Samet suda kullanmıştı kullanmıştı galiba.

Genelde dozu veterinere bırakıyoruz ama sende bu şans yok. Bugünde sıcak suda dursun. Ben biraz daha bakarım. Yarına bir yöntem buluruz Neslihan.

Tamam çok sevinirim bende araştırıyorum bir şeyler.

Bir Arkadaşım Burada geçen listeyi önerdi.

mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-tedavi-sureci.html

Burada Samet in uyguladığı tedavi var. Mert de uygulamıştı.

Yesil bugün beslendi. :) :) Her sabah yaptigim yemli vitaminli suyun icine koydum takip ediyordum 10 dk sonra dipte duran yem tozlarini yemek icin agzini acmaya calistigini gordum, raffy p kirmizi yemlerinden birtaneyi 3 parca yapip attim. O yemlerdn bile korkuyor hayvan yavas yavas yedi. 25 dk sürdü bu olay. Cok halsiz ve inanilmaz zayif, kafayi uzattiginda boynu kopacak gibi incecik.
Bu arada gozleri ayni hala, gentagut devam ediyoruz. Gozleri ve agzi kapali kafayi yukari dogru uzatmaya calisiyor, nefes almakta zorlaniyor olabilirmi?
Suyu cok degil merak etmeyin.

Hayvan belliki halsiz. Ona vitamin ve yem banyosu yaptırmaya devam et Neslihan. Ama hayvan soğuktan ve açlıktan mı bu şekilde yoksa hastamı emin değilim.

hayvanın yem yemeye başlaması kendine geldiğinin göstergesi. yem olayına devam et belli bir zamanda vermene gerek yok sürekli fırsat buldukça ver. sindirim ve bağırsakları da çalışsın. süreç uzun.

Bugun cok daha iyi. Sabah ve aksam yem banyosu yapti yine yem yedi. Uyanik cikti bizimki ya kirmizi raffy p yiyor yada dibe batan calcil yuzen yemleri yemiyor. Ogleden sonra Daha hareketli ve gozleri acik. Yarinda boyle devam ederse daha buyuk bir kaba almayi dusunuyorum. Bu arada size sormadan birsey yaptim bugun akvaryum temizligide yaptik ve bekleme esnasinda 3 u nu ayni kapta 10 dk tutmak zorunda kaldim, tabi ben basinda bekledim, ne dersiniz bilmiyorum ama cok komikbir videolari oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri