Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cvp: Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

Daha buna kesinlikle hazır değil. Arada bütün yemde at Neslihan. Belki toparlamaya başladığı için yemeye başlar.

Bu yem uflama tekniği böyle durumlarda işe yarayabiliyor. Zorla yemesi direnci toparlıyor.

Onaylamayacaginizi bildigim icin sormadim zaten :D
Saka bir yana mecbur kaldim. Akvaryum degisikligi ve digerlerinin bakimini yaparken kap kalmadi ondan 5 dk ayni ortamda kaldilar. Olivia ne yaparsa ufaklikta onu takip etti :)
Cem'in onerisiyle arada beslensin diye Surekli durdugu kapta 2 ye bolunmus raffy p veriyorum. Yemediklerini aliyorum. Ama enerji geldi farkediyorum.
Yemli banyo super birsey ya :) Yine sayenizde iste ;)

calcili yemez neslihan o sert yem. zaten mineral yem yediğine görede calcile gerek yok. ama raffy P gibi yumuşak yemlerden bir çeşit yaparsın.

Ben bu ufalanmış yemli suda durma uygulamasını bir üyeye yemden kesilen bir kaplumbağa için önermiştim. O zamanda başarılı başarılı olmuştu sanıyorum. İştahsız hayvana vitamin takviyesi dışında tek yem yedirme yöntemi bu. Sende de şimdi işe yarayınca uygulamanın faydalı olduğu görüldü.

Raffy p bölüp vermek iyi tercih. Hemen yumuşadığı için bu yemi yemeyi daha çok tercih edebilir. Vitamin takviyeside işe yaramıştır. Aman nazar değmesin ve her geçen gün toparlasın.

Zaten raffy tum renklerden salata yapiyorum, ama ilk gun sadece dipte olan kirmizi tozlari yiyor yani mineral olanlari, tabi cene yapisi olarak toz parcaciklari alamiyordu, calcil battigi icin onu attim kucuk parcalar olarak suya dipte olunca ondan yedi. Yuzen yemleri yemiyor nedense. Bugun daha cok ilerleme gosterdi parca yemeye basladi artik raffylerle devam.
Uygulama kesinlikle faydali, suicerken hem vitamin hem yem parcaciklari aliyor ve yavas yavas toparliyor.
Insallah boyle devam eder.

belkide ürkek davrandığından su üstüne çıkmıyordur. biraz zaman geçip alışsın kuvvetlensin bu süreci de atlatacaktır. bu anlamda tortil uygun olurmuş ama ileriyi düşündüğümüzde gereksiz kaçıyor

Toparlamasina sevindim neslihan bu konuyu takip ediyorum surekli gelismeler sevindirici hayvani bence gerekli uygulamalarda sonra cok rahatsiz etme zaten oyle yapiyoda olabilirsinde hatirlatayim dedim
BU tortil yemin icerigi nedir cem abi ?

hap şeklinde bir yem. dibe batıyor içerik olarak herşey var. protein oranı yüksek, sebze ve yosun içeriği de var hayvan çabuk yemez ise un ufak oluyor. yem çeşitliliği olunca gerek yok almaya.

Tesekkurler ilgin icin Alisarp, cok sukur iyi gidiyor, hatirlattigin gibi sadece banyo zamanlarinda mudahale ediyorum onun haricinde kendi halinde, bugun uzun uzun guneslendi.

Aman tortil alma Ali Sarp. Hayvan biraz nazlanırsa yiyene kadar dağılıp akvaryuma yayılıyor. Dipte beslenen türler yada bu gibi durumlar için uygun. Ben vitaldeki yeşil dip yemlerinide çöpe atıyorum. Geçen yanlışlıkla darketmeden ikisi bitkinin oraya düştü. Dağıldı gitti suya. Boşuna suya kirlilikten başka işe yaramıyor. Ama Neslihan ın işine yarar.

Bende naparsam yapiyim dagilmadan yediremedim vitalin icindekieri nerden cikmista dip yemi koymuslar acaba ?

su üstüne çıkmaya çekinen hayvanlar için düşünmüşlerdir.

[Split] Bu nasıl bir uyuma şeklidir.

Ufaklığın durumu iyiye gidiyor mu bari? Biraz toparlasa çok iyi olacak. Yem yedi artık güç toplasın.

RE: Bu nasıl bir uyuma şeklidir.

Durumu yavas yavas duzeliyor. Besleniyor fakat sadece kirmizi raffy p yiyor, yemli banyoya devam ediyor diger yemlerden de yutsun diye birde devam et dediniz diye. Cok guzel gunesleniyor kafayi isiga uzatiyor el kol bacak dakikalrca isiniyor, gozlerin sisligi indi artik normal ve kendide hic dokunmuyor ama surekli uyuyor gozleri kapali yuzuyor gozleri kapali gunesleniyor bildigin derin uykuda normal diyorum ama bazen tedirgin oluyorum

Cvp: Bu nasıl bir uyuma şeklidir.

Hayvanda hastalık varsa tedavisiz idare ediyorda olabilir Neslihan. Ama veteriner olmaması çok kötü. Kırmızı haricinde de yese çok iyi olur. Raffy p ye hiç dokunmuyor mu? Sen karışık vermeye devam et. Ama hafta sonu için bir araştırma yapsan veteriner vs için. Suya vitamin damlatıyorsan azalt biraz. Zaten kırmızı yemleri yediği için fazla yüklemeyede maruz bırakmayalım. Azalt ama kesme.

Hassas noktada.

göz damlası kullanıyor musun. lamba altında dura dura göz kapakları kurumuştur. gözlerde sadece iyileşme için değil kuruma içinde damlayı kullanabilirsin. kuruduğunu gördüğünden birer damla damlat. yemlerden ortaya karışık yaparsın yediğini yer. mineral yemi yemesi daha iyi kaybettiği mineral ve vitamini alır.

Insallah bu noktayida atlatiriz. Yeesil yemlerden yemli banyoda toz halinde olanlari dipten ne kadar alabilirse okadar yiyor. Kirmizi yemi artik 2 ye bolup verdigimde bile yiyor. Yesiller su uzerinde yuzerken ona dogru gittiklerinde korkup saklaniyor, kirmiziya yapmiyor ayni seyi. Evet vitamini azalttim zaten sadece kirmizi yedigi icin, kesmem. Banyo fanusuna aldigimda herseyi normal oluyor geziniyor bakiniyor yuzmeye calisiyor tabi birazda oradan cikmak icin yapiyor. Bos dursa bile gozleri acik oluyor ve yem araniyor surekli. Normal suyuna dondugunde hemen tembellik moduna geciyor. Cok garip uyuma sekilleri var.

Ya sormayi hep unutuyorum gentagut bitmek uzere damla yi birakayimmi artik? Gozlerdeki sislik indi ama hala kapali durdugu zamanlar cok.

göz kapaklarını ıslatmak için kullan. hayvan bayağı aşama kaydetmiş vitamin damlaya gerek yok artık. demek geniş alana girerse yüzmeye başlayacak. az daha kendine gelsin boş vaktinde akvaryuma alıp takip et hem o ne yapacak hemde diğerlerinin tepkisi ne olacak ona bak.

Hayvan yemin olduğu kaba alışma durumuna girmiş. Senin elinde raffy p sarı yemlerden yok mu?

Var Emre onlardanda seciyorum ozellikle ? O sartlanma durumundan suphelenmedim degil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri