Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cvp: Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

Hadi gözümüz aydın Yeşil dışkılamaya da başladı :D Ben kendi derdime yanayım temizle dur artık :)
Ne versem yiyor sarı ve kırmızı raffy p den 4 tane yani toplam 8 tane yedi bugün birde deneme olsun diye gammarus attım 2 tane yedi :) Ve artık döngüden haberdar arkadaş sabah ve akşam suya iniyor besleniyor sonra kuru mangoda yangel yat :) Bugün birkere yemli banyo yaptım ve vitamin bir damla damlattım.
Acaba Yeşile uvb takayım mı? 10:00-14:00 arası büyüklere yanıyor ondan sonra 1 saat Yeşile açabilirim?

Gelismelere sevindim :)
UVb yle ilgili bisey diyemiycem yanliz olivia-peter in UV lambasini 10:00-14:00 yap bence bir 4 saat olmasi lazim en azindan

uv'yi kullanacaksan yarım saat ile başla kabuk ince daha fazla etkilenmesin. yem banyosuna gerek yok artık. vitaminli bir yem verip onuda kes artık. yediğine göre kullanmana gerek yok artık. gerçi mineral yemin vardı. vitamini hiç verme. baksana kıçına bez takılacak zamanı gelmiş. :smile:

Arkadaşlar Yeşil herşeyi ile normal bir sukaplumbagasi davranışları göstermeye başladı. Artık sürekli uyumayı bıraktı, kuru alanda temkinli bir şekilde bekliyor en ufak harekette cuuup suda :D Önceden dünyadan bihaber uyuyordu.
Suyunu iyice artırdım 10 lt suyu var, daha da artırabilirim.
Su sıcaklığını 30C den 28C ye düşürdüm tabi kademeli olarak.
Yem için henüz elden beslenmiyor ama yakındır :) beni görünce gelmeye başladı ne versem yiyor gammarus dahil... Tavsiyeliriniz dogrultusunda kafa hacminin 3 katı besleniyor, gücünü toparlasın diye. (1 hafta oldu bu beslenme şekli)
Gecen gün temizlik için elime aldığımda ağzını açıp ısırmaya çalıştı beni :D Şımardı sanki :)
Artık beslenme düzeni yapalım mı? Yoksa biraz daha böyle beslensin mi ?
Eger program yapacaksak, elimde yemler var biliyorsunuz. Yardımcı olursanız sevinirim, kabuk boyu küçük (3,5 cm) ama kendi değil ve hastalıktan yeni kurtulduğu için farklı bir program mı yapılır bilemedim.

İki adet fotoğrafla da kanıtlayalım iyi olduğumuzu :)
İşte Yeşil'in hiç görmediğiniz gözleri :D
mailto:/14t98vn.jpg

Ve balerin :D
mailto:/muj2g8.jpg

Neslihan abla sana kocaman aferin diyorum.Pozlara zaten koptum.Geçmiş olsun.Atlattınız ya şu belayı gerisi kolay artık.Olivia ve Peter ın yanına hiç koydun mu? Nasıl bir tepki verdiler doğrusu merak ettim.
Yem konusunda senin bize dediğin gibi modöretörler hazırlayacaktır. :D

Aynen öyle Burcu, Bilmediğimiz ya da emin olmadığımız konularda kesin konuşursak başkalarını yanıltmış olabiliriz dikkat etmek lazım ^^

Henüz akvaryuma hiç koymadım Burcu, biraz daha güçlenmesini bekledim artık ara ara kısa denemeler yapabilirim ama açıkçası cesaret edemiyorum :D Peter den ben bile korkuyorum. :fear:

Neslihan yem konusunda yardimci olabilirim ben elinde raffy p raffy i reptomin var sanirim mineral var mi rugil var mi ? Bu bes yem ile cok guzel bir program yapabilirim sana bu arada mineral yoksa raffy p nin icindekiler bir sure goturur seni artik duzene girmeli biraz minerali fazla dozda verebiliriz hastaligi yeni atlattik diye 1 ay gibi bir sure

Gecmis olsun tekrar iyilesmesi cok guzel, sevindirici :D

Rugil yok ama alabilirim Agil de almam lazım, birkaç şey daha var zaten bir sepet yaparım :D
Elimde ki tüm yemleri yazayım ben; raffy p, Raffy I Raffy Mineral, Raffy Vital, Tetra Reptomin, Jbl calcil.

Raffy p kırmızıları Yeşil bitirdi zaten :D mineral yeni kutu açtım :D

Agil yesil icin gerekmiyor digerleri icin gerekli
Rugili hesaba katmadan ve vitamini keserek soyle bir program dusunuyorum mineralin dozu iki kat olacak haftaya gore yaziyorum programi sen olusturursun reptomini bolmeden yiyemez heralde bu arada

Sabah aksam beslenicek
1gun reptomin
2gun mineral
2gun raffy p
2gun raffy i
Bu programi ard arda gelmeden gunlere yayabilirsin rugil gelince 1 gun rugil bunu mineral ve raffy i dan kesebilirsin ama minerali iki hafta bu dozda ver sonra rugili al istersen

Bakalim modlar ne diyecek bu programa

Agil büyükler için Alisarp, reptomini ikiye bölüp veriyorum, vitamini bıraktık artık.
Ben şöyle bir yazayım program, onun üzerinden değiştirirler belki daha kolay olur.
1.gün: Raffy p
2.gün: Raffy I
3.gün: Raffy mineral
4.gün: Raffy p
5.gün: Tetra reptomin
6.gün: Raffy I
7.gün: Raffy mineral

Gayet guzel 1 ay sonra rugil gelince mineralin bir gununu rugil yaparsin daha once gelirse eger onceki mesajda yazdim
Aynen agil 8 cm hayvanlarda kullaniliyor dahil etmemistim o yuzden programa zaten

Rugil hemen gelir ya hatta Cem ve Emre de baksınlar bugün hemen alıyorum netten, sanki 1 ay da fazla olur bu programa ilk dedigin gibi 2 hafta daha iyi olmazmı.

Neslihan hayvan 10 günder fazladır sende değil mi? Beslenmeyi 2-3 gündür bu şekilde de yediyse normale dön. Yada kaç gündür fazla yem yiyor? Minerali zaten kesin tek güne dön. Hayvan durgunkende daha çok bu yemi yedi.

Günde iki öğün toplamda kafa hacmi ver. Sana hızlıca programı yazıyorum.
Raffy p
Raffı I
Reptomin
Mineral
Raffy p
Raffy I
Reptomin

Bu arda uvb tabiki ver. Hayvan d vitamini sentezine başlasın. Büyümede var tam yumuşamaya açık zaman. Fazla kuru alanda duruyorsa günde 2 saat yansın. Kuru alan kullanımı normale döndüyse standart 4 saat yak. 9-13 diğerleri, 13-17 bu kullansın.

Azminden dolayı tebrik ederim. Net olarak bir kaplumbağa kurtardın.

Hayvan 20 gündür bende, 1hafta oldu besleniyor son 4 gündür nekadar versem yiyecek durumda ama yinede ölçülü verdim sabah ögle akşam 3 tane yem, hergün iki mineral yedi kesin digerleri gammarus ve raffy pa sarı, yeşil karışıktı.
O zaman herşeyiyle normal beslenme düzenine geçiyorum.
Uvb hergun yarım saat kullanıyordum şimdi onuda 2 saat yapayım, çünkü kuru alanı çok seviyor yani çoğunlukla kurualanda duruyor dediğin gibi 2 saat daha uygun. Yalnız saat yine 14:00-16:00 olsa olmazmı? Çünkü diğerlerinin düzeni çok iyi 4 saatlik zamanı bile aralarında paylaşıyorlar bozmak istemiyorum.

Bu şekilde hastalıkla ilgili bu konuda sonuçlanmış oluyor.
Teşekkür ederim sayenizde tabi ki.

Emre abi yazmis zaten benim cevaplamama gerek kalmamis rugil gelince neyden kessin peki emre abi bir sabah raffy i yerine bir aksamda reptomin yerine olabilir belki

iyi iş çıkarmışsın neslihan kutlarım. bence rugile gerek yok o yemleri yiyor ise. önümüzdeki hafta öğle verdiğini kes. sabah-akşam 3 tane ver. sonraki hafta normal düzene geçersin, yani kafa hacmi kadara. yem planı emrenin dediği gibi olsun.

tam artiz olmuş, bu boyda ısırmaya çalışıyor. yediği kaba pislemek bu olsa gerek. nankör velet. bunu ilerde diğer akvaryuma alsan kök söktürecek diğerlerine.

:) Zaten birinin başına bela olacak ama akvaryumdakileremi banamı bilmiyorum.
Önümüzdeki temizlik aşamasında beklerken akvaryuma almayı düşünüyorum bakalım neler olacak.
Ozaman bu hafta minerali tek güne düşüyorum, öğle menüsünü kaldırıp sabah akşam 3 yem Emre'nin programı uyguluyorum, 1 hafta sonra da kafa hacmine geçiyorum. Böylelikle herkesin söylediğini yapmış oluyorum :)
Artık yeni konu Yeşil'in akvaryum maceraları serisi olur herhalde.
Tekrar herkese teşekkürler...

Rugil alacaksan bir reptomin günü yerine ver. Zaten ikisinde de yusun içeriği mevcut. Bu boyda raffy p den kesme. Haftada bir gün rugilin bitmesine yarar. Zaten tek gün kullanımı kafi. Bitince ek olarak agile geçeceksin. Aynı günü agil yaparsın olur biter.

Uvb dediğin saatte uygun. Neticede o saatte kuru alanı kullanıyorsa sorun yok. 14:00-16:00.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri