Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
RE: Bu nasıl bir uyuma şeklidir.

Sarı raffy p yerse bolca ver. Sağa sola gidip arandığına göre yavaş yavaş çözülebilir. Bence şartlanmış ve bu çok iyi. Artık etrafını kontrol ediyor demekki.

Cvp: Bu nasıl bir uyuma şeklidir.

kırmızı renk hayvanları cezbediyor. bazı renklere karşı aşırı duyarlılar.

Akvaryuma koymak icin korkuyorum Peter onu canli yem gi i gorur, yarindan itibaren daha buyuk bir kaba gecsem biraz daha guclense olur mu?

Evet denemeler yapman iyi olur. Hayvanın yüzme isteğini gücünü görürsün.

Diğerlerinin yanına bana sorarsan tamamen iyileşmeden alma.

Tamam ozaman yarin daha buyuk kaba gecip yuzmeye calisiyoruz. Banyoya ve goz damlasina devam ediyoruz, sari raffy yemeye calisiyoruz. Gozlemleyerek bilgi veriyoruz.

Aynen Neslihan. Sıkı takip et bakalım ne olacak. Büyük bir mangon yada kayan varsa yeni kaba kuru alan yapabilirsin. Yada zaten senin bir düşüncen vardır.

göz damlası sadece lamba altındayken göz kapakları kuruduğunda damlatılacak. bir damla kafi. ilaç bitene kadar da düzelir sanırım.

Cem kusura bakma ayni noktayi damla konusunda birkac kere vurgulamissin, mobilden bakinca arada dikkatimden kacmis simdi farkettim. Kesinlikle uygulayacagim.

Yesil, bugun yeni yuvasina gecti, daha derin ve daha genis bir yuva. Suya girdiginde hic cekinmeden yüzdü ve birkac dk sonra kuru alani kullanmaya basladi. Hersey normal gorunuyor.
2 tane sari raffy 1 tane kirmizi raffy yedi gun icinde, muhtemelen aksam banyosunda da biraz yer.
Guneslenme resmi koyuyorum yuzme videosunu da aksama paylasirim. Rahatsiz olmasin diye makine kullanmadim gizlice telefon ile cektim ^^

mailto:/fbc3h2.jpg

Gözün aydın Neslihan abla. Benimkisi de iyileşseydi.

Tesekkurler Burcu, Insallah iyilesirler takip ediyorum senin konularida, soylenenleri dikkatle uygula.

Uyguluyorum. Seninki de baya yol kat etmiş. Bu bundan kurtulduysa onu hiç bir şey yıkamaz.

Çok sevindim Neslihan. O suyu bir derece ile ölçüp 29 olmasını sağla derim. 3 gün böyle ve toparlama yönünde devam ederse ısı 29 olsun. Bundan sonrakinde de 28 bile yaparsın. Kademeli ve birkaç günde ısı düşürüp hayvana hissettirmeden uyumunu sağlarsın.
Bol bol yem yesin yumurcak. Şu görüntüyü görünce biraz içim rahatladı. Gözlerde açık galiba. Eğer gözlerdeki durum iyiye gittiyse son kez gentagut yapabilirsin bence.
Yediği 2 raffy hangisi, P olan mı? Eğer öyle ise çok iyi.

Yedikçe bir hafta fazla fazla yedir. Örneğin bütünden yemeye başlarsa toplam öğünü 1,5-2 kafa hacmi ver. Hayvan kaybettiği kiloyu toplasın.
Boynuda ince değil, sen biraz evhamlanmışsın. İyi olacak :)

daha iki gün önce boynu bükük emrahtı gelen vurmuş giden vurmuş. şimdi kafayı havaya dikmiş. artık olmuş bu neslihan paçayı kurtardı. genta bitiyormuş zaten emre bitirene kadar devam etsin. ölümden yırttığına göre adı yırtık olsun. :smile: gammarusu da yemeye başladı mı daha durmaz.

Oyle de benim henuz icim rahat degil:ff: cok fazla uyuyor, kuru alandan inmedi hic, kafa yukarda hep ama gozler kapali oda da kiyamet kopsa umrunda degil uyuyor. Aksam damla damlattim kurualandayken uyandi suya girdi cupcup yuzdu 10 dk sonra gittim isiticinin ustunde uyumus. Banyo ve damla icin uyandirdigimda hersey normal onun haricinde hep gozler kapali uyuyor.
Bir konuda Burcu ya gulmustum uyur gezer demisti, buda oyle sanirim yuzerkende uyuyor uyurkende yuzuyor.
bugun toplam yedigi yemler;
4 adet sari raffy p 3 adet kirmizi raffy p benim net gorduklerim, birde yemli banyoda ne kadar yuttuysa onlar, gammarus yemiyor henuz korkuyor ondan. Su sicakligi 29, kuru alan 33 derece.

Neslihan kuru alani 34 yap suyu da 30 derece yap istiyorsan metabolizmasi hizlanir daha canlanir
Tabi moderetorlerdende onay bekle

Birde iki veya 3 gun daha bu sekilde yem yerse yem banyosunu da kesebilirsin diye dusunyorum

Evet Alisarp banyo icin oyle konustuk, sicakligida Emre nin tavsiyesi ile bu aksam 1 derece dusurdum, gerekirse artiririz.
Hem iyi hem garip bi degisik bu Yesil, anlamadim.

ısı uygun, geldiği yeri düşünürsen hayvan yaz tatilinde. ısındığı kadar ısınsın. vücutta enerji yok lambadan alıyor gerekeni. damladan huylandığı için suya girip gözlerini yıkıyor. o da doğal davranış.

Cem ya da Emre, bir ricam olacak bu konun yorum#17 ve sonrasini linkteki konuya tasimaniz mumkunmu acaba?
mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-baslamis-mi.html?page=4

Emre buradan sorunca konuya hep buradan devam ettim ama hastalik uzerinden gitsek daha dogru olur sanirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri