Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cvp: Akciger enfeksiyonu baslamis mi?

:D Cok yaratici haklisin. nereden esinlendiler acaba :p digerlerinin yaninda biraz alaturka kaliyor ama sevdim bende.
Olivia - Peter -Yesil :D

ben bir amerikan sitesinde görmüştüm elemanın iki kaplumbağası vardı. birini tank koymuş diğerini mayın. mayın yaklaştıkça tank kaçıyormuş. :smile:

Guzelmis :) bende Serseri ve Mayın ya da Ates ve Barut koymayı dusunmustum :D

Ağustos kuru alanda sürekli sol gözünü kaşıyor koluyla sizce bir hastalık belirtisi olabilir mi?

Kuru alanda yaptiklarini gordum. Derileri kurudugu icin kasinma yapiyor olabiljr ama emin degilim

deri değişimine bağlı olabilir. kuru alanda kuruduğunda kaşıntı olur. böyle durumlar içinde gentagut damla damlatabilirsin. kuruluğu alır. veya içme suyundan parmağına döküp tepeden gözüne doğru damlatabilirsin. göz ıslanırsa hayvan rahatlar.

Hiç bir değişiklik yok bugün yine hep uyudu ve hiçbirşey yemedi :(
Damlaları damlattım su 28 derece lambası da var, Isıtıcı üzerinde uyuyor, bazen mangoya koyuyorum orada uyumaya devam ediyor.
Bekliyorum.....

Neslihan yarında devam et olmadı veterinere götür derim.

Bana bazen şiş gibi görünüyor bazende normal geliyor, Sizce gözleri nasıl görünüyor?
mailto:/wO9aDD.jpg
mailto:/wbM9vZ.jpg
mailto:/KP6G2d.jpg

biraz şişlik var gibi. ama burnu daha sivri olduğu için bu göz yanılgısı da yapabilir. yalnız 3. resimde sıkıntısı olduğu belli oluyor. gözlerinin siyahı sanki büyük gibi geldi bana.

iştahsızlık gene devam ediyor değil mi ?

evet henüz hiç birşey yemedi. Gözleri kapalıyken belli oluyor dediğin gibi ama geldiği gün açıkkende belli oluyordu.
su değişimi yapıp damla damlatırken daha hareketliydi bugun hatta kaçmaya falan çalıştı ama suya girdikten sonra yine uyku moduna girdi. belki birazda zamana ihtiyaci vardir.

evet kendine gelmesi için bir süre daha geçmeli. sen 3 gün daha sabah vitamin damlat, akşam gentagut. gözlere 3 damlaya çıkar. ağzına yutmamasına bakarak 2 damla da damlatabilirsin. bunun dışında da kendi haline bırak. daha doğrusu sen kuru alana bırak, ister suda ister kuru alanda dursun. iştahsızlığa bağlı enerjisi de yok. gereksiz yere harcamasın.

Yeşil'in bugün gösterdiği performans ve gözünden nasil rahatsız olduguda çıkmış
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gvXULDLjfGA&feature=youtu.be[/video]

evet sağ gözde sıkıntı var. hayvan bayağı bitkin vaziyette. zayıflamışta. ağzını açabilsen çay kaşığında raffy P yemi eritip ağzına dök diyeceğim bu da hayvanı zorlamak olur.

suya inmediğine göre göz pomadı da sürebilirsin. hayvanı almasaymışsın bir kaç güne ölür gidermiş. işte ben bu rahatlığı anlamıyorum. bitki olsa daha fazla ilgi gösteriyor insanlar. pazar gününe kadar tedaviye devam et bakalım ne netice verecek. suyu 30 dereceye çıkar. içme suyu kullan. veterinere götürsen iğne yapılacak durumu yok. bacaklar çok ince.

Sorma Cem; hatirlamamaya çalisiyorum. İsiticiyi 29 ayarlamistim zaten 30 yapayim ozaman fakat isitici lambayi yaktigimda su az, alan kucuk oldugu suyuda isitiyor cok fazla sicak olmasi sorun olur mu acaba ?
Emre'nin tavsiyesi ile veteriner aramaya basladim zaten ama bu hayvanlari taniyan vet henuz denk gelmedi. Dedigin gibi igne kaldirabilir mi supheli.
Beslenme icin birseyler denemek istiyorum ama o kadar halsiz ki kiyamiyorum :(
Cem acaba uzun sure stres altinda kaldigi icin de bu kadar tepkisiz surekli gozler kapali icine cekilmis durumda duruyor olabilirmi? Cunku yalniz kalmasin diye surekli hareketli ortama tasimislar evde.

Hahvan bayağı bitkin gerçekten. Adım atacak mecali yok. Hayvanı sudan hiç çıkarma bence. Suyu az kapta ise bolca vitamin sık yem ufala. Alabildiğini alsın. Veteriner bulmanı umuyorum. Umarım toparlar. Yanına hiç girmeyin bence.

Emre Söylediğin gibi yaptım vitamin ve yem ufaladım, ama o suyu değiştirmedim zararı olurmu ? cok rahatsız etmek istemiyorum.
Bu arada ilk kez çok az agzini açtığını gördüm yem parçalarına karsi azıcık araladı ağzını su içer gibiydi.

aynı ısı değerinde bir şişede su tut. bu yemli su bir gün boyunca dursun. her su içişinde ne yem yutsa kar. her gün yenileme yaparsın. sadece raffy P ufala yeter. üç renkten karışık.

Tamam.
Bir veterinerle telefonda görüştüm, ''sukaplumbagasi tecrübem hiç yok, ama az cok anlarız heralde getirin bir bakalim gerekirse iğneyle toparlarız yaparız birseyler'' dedi. Hiç içime sinmedi ama Ne dersiniz yine de bir götüreyim mi? Yoksa hiç riske atmayayim mi?
Digerleri ben anlamam yanlış uygulama yapmak istemem dediler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri