Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu (Respiratory Infection)

Foruma hoşgeldiniz.

Olabilir. Klimalı ortam, kuru alanda iken pencere açılmasına bağlı cereyanda kalma esinti akciğer enfeksiyonu sebebidir.

Hırıltılı nefes alıp verme var mı? Nefes alıp verme de zorlanma var mı?

Kabuk boyu kaç cm?

Eczaneden gentagut göz damlası alın.

Merhabalar Cem bey bir arkadaşımın kaplumbağası var. Alta fotoğraflarını koyacağım. Kaplumbağası bir ara öldü gibi oldu ve sonrasında da kaplumbağaya kalp masajı gibi yaptı ve ayıldı hayvan. Yemek yemiyor, ve suya konulduğunda batmıyor suyun üstüne çıkıyor. Ama kendi isteğiyle değil hayvan suyun dibine batamıyor. Sümük yok burunda vs. Karında pembelik yok.Isı lambası ve un alamadı. Bari ısı lambası al dedim fakat bulamadı oturduğu yerde.Belirtiler vs bugün başladığını söylüyor. Gentagut damla kullansın mı?

Ekli dosyalar

• IMG_6051.png
    IMG_6051.png
    2.6 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_6052.png
    IMG_6052.png
    3 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_6053.png
    IMG_6053.png
    3.1 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_6054.png
    IMG_6054.png
    2.6 MB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
İnternetten alacak lambayı, bu ve su ısıtıcı acilen alınmalı. Bunlar olmadan hayvan toparlamaz. O kuru alana alternatifte lazım taştan soğuk alıyor.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası denesin.

Vitamin damla veriyor mu?

Yemler ne marka?

Gentagut damla alsın. Sabah akşam ikişer damla ağzına damlatsın.

İnternetten alacak lambayı, bu ve su ısıtıcı acilen alınmalı. Bunlar olmadan hayvan toparlamaz. O kuru alana alternatifte lazım taştan soğuk alıyor.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası denesin.

Vitamin damla veriyor mu?

Yemler ne marka?

Gentagut damla alsın. Sabah akşam ikişer damla ağzına damlatsın.
Yaşadığı yerde vitamin damla da bulamadı. Bugün gitti baktı yoktu.Damlayı söyledim ben ona bugün alamadı. Yarın alacak.Yem markasını da Happy Turtle yani dandik bir marka.

Netten alsın hem ucuz olur hem taze.

Atakan petshoptan alıyoruz genelde bu sitede hesaplı oluyor. Akakçe ve cimri.com üzerinden de baksın. Ucuz olan yerden alsın.

O yem beş para etmez tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alsın. Gammarusta sera, tetra ve dajana markalardan birinin gammarusunu alsın. Sabah stick yemi akşam gammarusu versin

Netten alsın hem ucuz olur hem taze.

Atakan petshoptan alıyoruz genelde bu sitede hesaplı oluyor. Akakçe ve cimri.com üzerinden de baksın. Ucuz olan yerden alsın.

O yem beş para etmez tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alsın. Gammarusta sera, tetra ve dajana markalardan birinin gammarusunu alsın. Sabah stick yemi akşam gammarusu versin
Atakan Petshop tan bende ürün almak istedim. Sizce güvenilir mi? Ben kendi kaplumbağama aliexpress ten fln alıyorum UVb lamba. Atakan Petshop tan da alabilir miyim

Atakan petshop alışveriş yaptığımız sitelerin başında geliyor. Ben sorun yaşamadım.

Atakan Petshop tan bende ürün almak istedim. Sizce güvenilir mi? Ben kendi kaplumbağama aliexpress ten fln alıyorum UVb lamba. Atakan Petshop tan da alabilir miyim
Ben tavsiye ederim hem onlinedan hem de avcılardaki mağazasından alışveriş yaptım akvaryumu, yemi vs olsun hem güvenilir hem de ürünleri çok iyi

Cem Bey Merhabalar,
İlginiz ve alakanız dolayısıyla size yazmakta yarar göreceğime inanıyorum. Öncelikle şimdiden vereceğiniz her cevap için ayrı ayrı teşekkür ederim.
Oğlumu sevindirmek adına 2 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağa yavrusu edindik. Akvaryumlarında eksik yok; ısıtıcı, filtre, uv ışık, derin olmayan ama yüzecekleri alan ve kuru bir taş alanı. Fazlasıyla merhametli olduğumuz için reptivit ve turtle jel 10 günde 1 ve 2 damla damlatılan vitaminler, ayrıca kabız olmasın diye her haftanın ortasında değiştirilen yem mevcut. Her şeye rağmen veteriner hekimin teşhisiyle dişi olanda beyaz lekeler çıkınca mantar dendi ve sanki boğazını şişirip ağzını açtığı için de üst solunum enfeksiyonu var diye özetlendi. antibiyotik alın dediler ama hiçbir yerde bulamadık, 3 çeşit daha damla aldım, bir sarı olan, bir antiseptik mavi olan ve 5 damla mineralli siyah şişe. İştahı mükemmel, keyfi yerinde, akşamları her şeye ilaveten batticon ve nibulen merhem tedavisi yapıyorıuz kabuğuna. kabuk sert sorun yok, lekeler azalmaya başladı gibi ama üst solunuma takıldım ben. veterinere son damlaların fotolarını attık, o yeterlidir bunlar dedi ama sanki bana yetmiyor gibi hissediyorum. su kaplumbağasından anlayan bir veterinere götürüp antibiyotik de başlasak mı? tavsiyeniz? ne yol izleyelim? ne kadar teşekkür etsem az size.

Atakan petshop alışveriş yaptığımız sitelerin başında geliyor. Ben sorun yaşamadım.
Cem Bey Merhabalar,
İlginiz ve alakanız dolayısıyla size yazmakta yarar göreceğime inanıyorum. Öncelikle şimdiden vereceğiniz her cevap için ayrı ayrı teşekkür ederim.
Oğlumu sevindirmek adına 2 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağa yavrusu edindik. Akvaryumlarında eksik yok; ısıtıcı, filtre, uv ışık, derin olmayan ama yüzecekleri alan ve kuru bir taş alanı. Fazlasıyla merhametli olduğumuz için reptivit ve turtle jel 10 günde 1 ve 2 damla damlatılan vitaminler, ayrıca kabız olmasın diye her haftanın ortasında değiştirilen yem mevcut. Her şeye rağmen veteriner hekimin teşhisiyle dişi olanda beyaz lekeler çıkınca mantar dendi ve sanki boğazını şişirip ağzını açtığı için de üst solunum enfeksiyonu var diye özetlendi. antibiyotik alın dediler ama hiçbir yerde bulamadık, 3 çeşit daha damla aldım, bir sarı olan, bir antiseptik mavi olan ve 5 damla mineralli siyah şişe. İştahı mükemmel, keyfi yerinde, akşamları her şeye ilaveten batticon ve nibulen merhem tedavisi yapıyorıuz kabuğuna. kabuk sert sorun yok, lekeler azalmaya başladı gibi ama üst solunuma takıldım ben. veterinere son damlaların fotolarını attık, o yeterlidir bunlar dedi ama sanki bana yetmiyor gibi hissediyorum. su kaplumbağasından anlayan bir veterinere götürüp antibiyotik de başlasak mı? tavsiyeniz? ne yol izleyelim? ne kadar teşekkür etsem az size.

tabii Cem Bey, dışında ilgili başka arkadaş da yazabilirse çok sevinirim. Aşırı takılıyorum bu ufaklığa, yaşatmak istiyorum güzel kızı.

Bu konunun aynısını başka yere yazdınız mı? Yazı yazmıştım. Sadece buradaysa hepsi silinmiş demektir.

Bu konunun aynısını başka yere yazdınız mı? Yazı yazmıştım. Sadece buradaysa hepsi silinmiş demektir.
Ben sizin yazdığınız her şeyi okudum, sorularınıza cevap olarak da bir sürü şey yazdım. Umarım siz de okuyabilirsiniz. Teşekkürler, efendim.

İyi günler Cem bey forumunuzlabuhğn tanıştım 1 hafta oldu kaplumbağa alalı okadar tecrübesizim ve sadece plastik fanus verdiler ne ısıtıcıdan nede lambadan bahsetmediler bile maalesef hasta oldu kaplumbağa hapşurıyor arada yan yürüyor ve suya batmıyor hiç kuru alana çıkmıyor iştah sıkıntısı yok pembeleşmede yok yanlız burada yazılanları okuyunca üşüdüğünü fark edip peteğin üstüne aldım yarın bir çaresine bakacağım ama bu plastikte sadece lambayla idare edebilirmiyim bir müddet bu kadar bakımının zor ve maliyetli olduğunu bilmiyordum hasta olunca çok üzüldüm kaybedersek çocuklar için almıştık büyük yıkım olur onlara belli etmiyorum ama farkettiğimdrn beri gözüm üstünde ve çare arıyorum

Foruma hoşgeldiniz.

Evet bu maliyeti yüksek bir hobi ve hayvan büyüdükçe artıyor.

Şu an akvaryum yok ise minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Böylece ara geçişli akvaryum maliyeti azalır. Akvaryumu saptayın ona uygun güçte su ısıtıcı önereyim.

Isıtma lambası önemli bu konuda bilgi verdim. Bunu acilen alın. Yada evde varsa mandallı lamba yada deveboynu onu kullanın.

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Stick yem yiyor ise ilk stick yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin.

Kullandığınız yemler ne marka?

Şimdilik kalorifere yakın koyun. Çok sıcak olmasın.

Çocuklara tembih edin her türlü temasta ellerini bol sabunla yıkasınlar bu hayvanlar salmonella taşır. Göz ve ağız yoluyla bulaşır.

Foruma hoşgeldiniz.

Evet bu maliyeti yüksek bir hobi ve hayvan büyüdükçe artıyor.

Şu an akvaryum yok ise minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Böylece ara geçişli akvaryum maliyeti azalır. Akvaryumu saptayın ona uygun güçte su ısıtıcı önereyim.

Isıtma lambası önemli bu konuda bilgi verdim. Bunu acilen alın. Yada evde varsa mandallı lamba yada deveboynu onu kullanın.

Eczaneden gentagut göz damlası alın. Sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Stick yem yiyor ise ilk stick yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin.

Kullandığınız yemler ne marka?

Şimdilik kalorifere yakın koyun. Çok sıcak olmasın.

Çocuklara tembih edin her türlü temasta ellerini bol sabunla yıkasınlar bu hayvanlar salmonella taşır. Göz ve ağız yoluyla bulaşır.
Çok teşekkür ederim ilginiz için söylediklerinizi dikkate alacağım göz damlasını aldım bugün başladım lambayı bulamadım yarında bakıp netten sipariş edeceğim

Metal çanaklı seramik duylu ve max 60 watt kaldıracak güçte olmalı.

Metal çanaklı seramik duylu ve max 60 watt kaldıracak güçte olmalı.
Herşey için çok teşekkür ederim söyledikleriniz hemen işe yaradı 2. Gün yüzmesi düzeldi 3. Gün hapşırması kesildi. 1 hafta daha antibiyotiğe devam edeceğim inşallah akvaryumunu da en kısa sürede alabilirim. O kadar keyifliki küçüçük yerde bile büyün gün yüzüyor neredeyse
image.jpg
image.jpg

Tamam ilaca devam edin yalnız akvaryum ve ekipmanları da bir an önce halledin. Kış aylarındayız hayvan tekrar enfeksiyon kaparsa iyileşmesi zor olur.

Geri