Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum bulanıklığı

Cvp: RE: Akvaryum bulanıklığı

cem' Alıntı:
Kısmi su değişimlerini suda veya tabanda kir oluştuğunda yaparız. Normalde su buharlaşmaya bağlı azalır eğer su ve taban temiz ise sadece su eklenip uygun seviyeye getirilir.


Komple su değişiminde süre sınırı yoktur. Su sararmaya ve koku artmaya başlayıp kısmi değişim ile başa çıkılmayacak duruma geldiğinde tam temizliğe gireriz. Bu noktadan itibaren su kötü hale gelir amonyak seviyesi yükselir ve hayvanı zehirler.

Düzenli haftalık su değişimi ve dip çekimi yapılan bir akvaryumda komple su değişimi ne kadar sürede ihtiyaç olabiliyor abi ? Yani uzun zaman gerektirir diye düşünüyorum..
 
Ay da 1 degistiriyorum ben cem beyin dediği gibi amonyak patlaması olup Kaplumbağalar zehirlenebilir
 
Cvp: RE: Akvaryum bulanıklığı

Dilan1903' Alıntı:
Ay da 1 degistiriyorum ben cem beyin dediği gibi amonyak patlaması olup Kaplumbağalar zehirlenebilir

Amonyak patlaması hayvan komple değişmiş suya girdiğinde yaşanır. Cem abi'nin bahsettiği muhtemelen yılda bir yapılacak birşeydir belki daha fazla..
 
hayvan sayısı ve boyları göz önüne alındığında olması gereken su miktarından daha büyük akvaryumlarda filtre sistemi iyi olmak kaydıyla senede 1 komple değişim yapılıyor.

Emre (AEK) bu şekilde yapıyor. Yüzey alanı büyük akvaryumların buharlaşması yüksek olur. Sürekli su ekleme suyun tazeliğini korumasını sağlar.
 
Hayır amonyak patlaması suya oksijen girmezdiginde olur bu patlamayı filtrede ki oksijen aparatı önleyebilir.ama yine de komple degistirilmelidir
 
Cvp: RE: Akvaryum bulanıklığı

cem' Alıntı:
Konuyu açan arkadaş, dış filtre içindeki malzemeler nedir; kumu serdikten sonra filtreyi temizledin mi ?

Kaç hayvan var kabuk boyları nedir ?

Diğer konuya gelirsek akvaryum doğrudan güneş ışığı görürse yosun oluşur. Bunları akvaryuma ait bulaşık süngeri ile temizlemek gerekir. Bunu kısmi su değişimleri zamanı yaparsanız uzun müddet yosunlaşma olmaz.

Ayrıca bu temizlik sonrası itibariyle dış filtrede kullanılacak zeo-carbon, jbl silicate ex, prodac no phospate, jbl phospate ex, jbl clearmec gibi ürünler oluşumu engeller, olanı izole eder. Yalnız silis kum içine su girmediği için cam kısımlarında oluşan yosunlara bu filtre malzemeleri etki etmez o kısımları elinizle karıştırıp yosun partiküllerini suya karıştırın filtre çeker.

Nitrattan ziyade fosfatın yükselmesi yosunu coşturur. Suya damlatılan vitaminde. Canlı bitki de olmayacak. Suya oksijen yani hava kabarcığı da verilmeli. Bunu ya hava motoru, ya kabarcık veren iç filtreler ile veya dış filtrenin su çıkan borusunu biraz yukarıdan konumlandırarak sağlayabilirsiniz.
diş filtrenin içinde ekstradan bir şey yok direk sipariş ettiğim gibi geldi 
http://www.hepsiburada.com/sunsun-dis-filtre-400-lt-h-6w-eurostar-aquaclay-biyolojik-filtre-malzemesi-1-l-hediye-p-PTM740HW603B 
linkteki fotoğrafta kutuda gözüken filitreler var siyah sari mavi olarak

kumu serdikten sonra 2 gün kaplumbağayı akvaryuma koymamıştım koyacağım zamanda filitreyi damacana suyla temizlemiştim. kaplumbağamın kabuk boyu 4-5 cm arasi .
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Dilan hanım ya ben anlatamıyorum ya siz anlamıyorsunuz ama tekrar dillendireyim :)

Bakın şimdi, Dış filtre suya bağlanıp çalıştırılmaya başladığı an itibari ile suya yararlı bakteriler gönderir. Bu sayede bakteri kültürü oluşmaya başlar. Bakteri kültürü yaklaşık 10 günde tam oturmuş olur. Ve sudaki amonyak oranı düşer. Bu sebeple hayvanları akvaryum çalıştırıldıktan 4-5 veya imkan varsa 10 gün sonra suya koymak gereklidir. Misal balıklar akvaryum kurulduğu gibi konulduğunda ölür. Ölmemesi büyük şanstır. Ama kaplumbağalar bu tür durumlara daha dayanıklı olduğundan pek birşey olmuyor tabi bu işlemin sürekli tekrarlanması durumunda mutlaka zarar göreceklerdir.

Haftada %30 su değişimi ve dip çekimi aksatılmaması gereken bir durumdur ancak akvaryum 400 litre ve üstü ise bu durum 2 haftaya çıkartılabilir. Tekrarlıyorum dip çekimi kumdaki pislikleri temizler ve tabanı temiz hale getirir. Kısmi diye bahsettiğimiz (%30) su değişimide suyun tazelenmesini ve bakterilerin rahatlamasını sağlar geri kalan %70 suda zaten kültür oturmustur ve yeni eklenen suya anında adapte olur. Ayda bir komple su değişimi demek hayvana sürekli şok yaşatmasının dışında amonyak patlaması yaşatarak zehirlenmesine sebep olur.

Buraya dikkat ! İlla ki ben her ay akvaryumu komple temizleyeceğim diyorsanız. Akvaryumdaki suyu bir kovaya alınız akvaryumu bir güzel temizledikten sonra bakteri kültürünün oluşmuş olduğu suyu tekrar akvaryuma geri koyunuz.. Bu işlem en fazla 10 dakika sürsün veya kova büyükse dış filtreyi kovada calistirinki bakterileriniz zarar görmesin.


Ayrıca, bizim "üstad" diye bahsettiğimiz bazı konularda uzmanlaşmış kişiler vardır bunlardan biriside cem abidir. Cem abi'nin kaplumbağa bakımı veya kaplumbağa'ya dahil her konuda uzman olduğu tartışılmaz. Bunu herşeyi ondan öğrenmis birisi olarak söylüyorum ve insanlık halidir ki cem bey burda hergün onlarca soruya tek başına cevap verip birşeylere çözüm getirmeye çalışıyor.. Demem o ki her konuda Cem bey'in öne atarak onuda zor durumda bırakabilirsiniz.. Her konunun farklı üstadları vardır ve onları bazen yormamak gerekir. Kendi düşüncelerinizi kendiniz dillendiriniz lütfen.
 
Kum ne kadar temizlenip steril edilse de akvaryuma konduğunda bulanıklık olacaktır. Bu takriben bir kısmı tabana oturarak bir kısmı filtre ile çekilerek 12 saat içinde berraklaşır.

İç filtre kullanılıyor ise ilk 2-3 saat hazne tortu dolduğu için bir kaç defa temizlenmelidir. En son su berraklaştığında son kez temizlenir.

Sen olduğu gibi kullandığın için zerreler tekrar suya boşalıyor. Sirkülasyonda tabana inen tozu havalandırıyor. Yani bu filtrenin iç filtreden farkı yok. Biraz hallicesi.

Yapacağın elyaf almak jbl symec iyidir. 100 yada 250 gramlık al. Alttaki sünger dursun ortaya elyaf koy. Üst sünger olsun. Ortadakini çıkar. Bu kum işi bitip normal zamanda temizlik zamanı elyafı atar yenisini koyarsın.

Fluvalin carbon-zeo filtre malzemesinden al. İçinde filtre torbası yoksa ti-sert filtre torbası da al. Bunu alınca alttaki süngeri de çıkar. Elyaf carbon-zeo torbası elyaf ve en üst sünger olacak şekilde koyarsın.

Şimdi filtreyi açıp temizle. Sonra kumu elinle karıştır. 2-3 dakika bekle ve suyu maşrapa ile alıp kovaya dök sonra temiz suyu yavaşça kumu kaldırmadan akvaryuma dök ve filtreyi çalıştır. Su bulanıklığı azalacaktır.
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Ben kaplumbağa akvaryumlarinda bakteri kültürü vs. Olayina katılmıyorum. Olay çok basit.Zaman zaman kısmi değişimler ve en nihayetinde komple su değişimi ve genel temizlik yapilmasi gerektiğini düşünüyorum. Olay bu kadar basit. Bunun zamaninida kokudan goruntuden anlayabilirsiniz zaten. Akvaryumda sürekli kısmi değişim yapip suyu hic sifirdan tazelememek enfeksiyon riskini zararli olusumlari tetikliyor. Tecrübeyle sabit.
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Kaplumbağa dayanıklı bir hayvan diye onu zor durumda bırakmamalıyız ilker bey. Baliklardan daha dayanikli olsalarda kaplumbagalarin yasadigi ortamda yasayan ve akvaryumlarda bakilan bir suru balik cesidi var. Ayni ilgi ve alaka olmaliki hayvanlar sağlıklı ömürler geçirsin.
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Balıklarla mukayese etmek yanlış zaten. Az önceki yorumumu kaplumbağaların dayanıklı olmasina dayandirmadan söyledim.Haklısınız ne kadar kendi doğal ortamlarindaki gibi rahat ettirirsek o kadar iyi.
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Bu arada suyu komple temizlememek enfeksiyon riskini arttiriyor demissiniz faydali bakteri bulunan bir suda nasil enfeksiyon kapabilir hayvan bunu aciklarmisiniz ?


XeuaHwaHero' Alıntı:
Balıklarla mukayese etmek yanlış zaten. Az önceki yorumumu kaplumbağaların dayanıklı olmasina dayandirmadan söyledim.Haklısınız ne kadar kendi doğal ortamlarindaki gibi rahat ettirirsek o kadar iyi.

Yanlıs anlamayın imkanımız yoksa eldende fazla birşey gelmez tabiki fakat imkanımız elverdikce elimizden geleni yapmamiz dogru olandır Tesekkur ederim.
 
Hayvanların akvaryuma konmasında bir sakınca yok hatta suya idrar yapmalılar ki amonyak oluşsun. sadece uygun sıcaklığa geldiğinde konmalı.

Balıklara gelirsek hayvanları poşetten çıkarmadan evvel. Akvaryum suyuna poşetle konur. Poşetteki ile akvaryumdaki su sıcaklıkları aynı olunca poşetten çıkarılıp akvaryuma alınır. Su ısı farkları yüzünden direk akvaryuma atılırsa bu hayvanı sersem eder ve çarpar. Ölme durumları da bu yüzdendir. Bu küçük balıklarda görülüyor. Bunu petshoplar anlatmaz. Su sıcaklığı sürekli aynı ısıda olmalıdır. Ayrıca hayvan akvaryuma alındıktan sonra suya metilen damlatılır bu olası bakteriyel enfeksiyon varsa steril edip ve hayvanı uyuşturarak strese girmesini önler, rahatlatır.

Bakteri aktivasyonu 28 gün gibi bir sürede döngüyü aktif hale getirir. Her ne kadar sinterli seramik ve zeolittede bir kısım nitrifikasyon bakterileri yerleşsede esas oluşum lav taşı ve/veya substrat malzemede olur. Bu iki malzeme bakteri üremesini artırdığı için daha randımanlı nitrifikasyon olur. Carbon malzeme bakteri üretmez. Ama ölü bakterileri de tutar. Klorlu su kullanılmaz.
 
Son düzenleme:
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Sonuçta o suyun içinde sadece yararli oluşum yok. Zaman geçtikçe atık birikmesi suyun zararlı madde oranıda artacak. Ben böyle düşünüyorum. Orta kulak enfeksiyonunun en büyük sebebi bu hatta. Akvaryumda yapilmayan tam temizlik buna davetiye çıkarıyor. Ayrıca imkanı olmayan beslemesin. Çoluk çocuğun elinde oyuncak oldu bu kaplumbağalar. Komple yasaklansa ne kadar güzel olacak.
 
Ve her yer 2 ay bir canlıyla ilgilenip ordinaryus edasıyla bu konuda birşeyler bilen insanların söylediklerini papağan gibi tekrarlayanlarla, ayni sorulari hic aratmadan arastirmadan tekrar tekrar soranlarla dolu.. .Kötüsü bu tekrarlayanlar tekrari bile yanlış lanse ediyor çok komik :))
 
Bilimsel verileri incelemedim ama izlenimlerime göre bu döngü yapan bakteriler zararlı bakteri oluşumunu önlüyor. Carbon yani kömür malzeme hiç bir bakteriyi yaşatmıyor.

Yoğun kirin etkisi ise şu şekilde filtre tarafından kapasite üstü çekilen kir ya da uzun süre temizlenmeyen diyelim, bir süre sonra malzemeleri kaplıyor. Amonyağı süzen malzeme doyuma ulaşınca yada kaplanınca görevini yapamıyor, bakteri kolonisi oluşturan ortamda aynı şekilde kir tarafından kaplanınca bakteriler ölüyor. Çektiği kirli suyu kenarlardan kaçak yaparak tekrar akvaryuma veriyor.

Bunları göz önüne alırsak dış filtreli sistemde hayvana (kirin üst noktadaki seviyesinde) sudaki tehdit amonyak zehirlenmesi oluyor.
 
Cvp: Akvaryum bulanıklığı

Keşke bazılarıda fikirini düşüncesini kişinin yüzüne vurabilecek kadar cesur ve dobra olabilsede havaya atıp ortamdan uzaklaşmasa..

Neyse kimsenin bildiğini buraya yanlış lanse ettiğim yok bunlar bilimsel açıklanmış şeylerdir ayrıca bu bilgilerin birisi dahi bu forumda yer almıyor. 2 ay bir canlıyla ilgilenenler konuşma tarzından ve birşeyleri beceremediği için araştırıp bilgi aktarımı yapan kişilere çamur atanlardır ki burda baktığım canlıları sayıpta dudağınızı uçuklatmak istemem. O bahsettiginiz çoluk çocuklar bile sizden daha fazla ögrenmeye açık ve meraklıdır. Buraya sonradan dahil olup etrafa sıkarak kendinizi kanıtlamaya çalışmak bambaşka birşey zaten ilker bey. Biraz daha cesaret ;)


Ayrıca imkandan bahsetmişsiniz ki herkes sizin gibi imkanlara sahip olamayabilir ve elinden geldiğince hayvana ilgisini sevgisini gösterir birşeyler yapmaya çalışır çabalar. Bu arada ne kadsr ilgili olduğunuzuda gerekli konulardan ölümlerden görebiliyoruz.
 
Geri
Üst