Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum büyüteceğim dış filtre vs

EmirhanErms57

Bronz 2 Üye
Selamlar Cem Bey. Nihayet akvaryumu büyütmem konusunda ailemi ikna edebildim. Şimdiki Akvaryumum 60 litre. Sıfırdan akvaryum dolabı alıp ortalama 150-200 litre ömürlük bir akvaryuma geçeceğim. Soracağım bir kaç soru var

Sanırım artık dış filtre kullanmam gerekecek ve bu konu hakkında hiç bir tecrübem yok nasıl yapacağım ? Ve dış filtreyi alınca akvaryumu komple boşaltıp temizleme olayı iptal mi oluyor ? Çünkü şuanki 60 litre akvaryumda bile çok zorlanıyordum ağırlıktan sanırım 150 litrelik boş akvaryum bile zor taşınır diye düşünüyorum. Dış filtre ile birlikte suyun sararması sorunu ortadan kalkar mı ya da su buharlaştıkça eklemek mi gerekir ? Çünkü şuanda su sıcaklığından ötürü günde ortalama 1 litre su buharlaşıyor. Şuan kullandığım bana önerdiğiniz filtre yeterli olur diye düşünüyorum. Isıtıcıyı büyütüp dış filtre alınca sanırım bir eksik kalmıyor. Ek olarak tavsiyeniz varsa alabilirim. Hayvan şuan çok büyüdüğü için 60 litrelik yeni değişmiş akvaryumu 1 hafta içinde suyunu sapsarı yapıyor. Yani ben büyük akvaryumda bu sistemi giderebilir miyim?

150-200 litrelik akvaryum alırsanız sonunda tekrar ömürlük almanız gerekecek. 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum yaptırsanız evladiyelik gider.

Buna dış filtre olarak ya tetra ex 1000 plus yada daha düşük kalitesi olan lifetech 838 alacaksınız.

Su ısıtıcıda jbl protemp 200 watt yada eheim thermocontrol 200 watt uygun olur. Jbl'de plastik koruma var.

Hayvan tek ve uygun filtre malzemeleri ile 3-6 ay arası filtreyi açmadan sadece kısmi kir alma ve su eklemeleri ile kullanırsınız. Malzemelerin işlevi bittiğinde suda sararma olacaktır bu durumda genel yemizlik lazım olacak. Suyu kovaya doldurarak boşaltabilir yada tuvalete gidecek kadar uzunlukta hortum ile boşaltacaksınız. Bu olay en kabasıyla senede 3-4 kereyi geçmez.

Su buharlaşması her daim oluyor. Su ekliyoruz.

Akvaryumu taşımayın hele ki içinde su varsa ağırlıktan kırarsınız. Büyük akvaryumlar zaten yerinde temizleniyor.

İç filtre hangisiydi?

150-200 litrelik akvaryum alırsanız sonunda tekrar ömürlük almanız gerekecek. 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum yaptırsanız evladiyelik gider.

Buna dış filtre olarak ya tetra ex 1000 plus yada daha düşük kalitesi olan lifetech 838 alacaksınız.

Su ısıtıcıda jbl protemp 200 watt yada eheim thermocontrol 200 watt uygun olur. Jbl'de plastik koruma var.

Hayvan tek ve uygun filtre malzemeleri ile 3-6 ay arası filtreyi açmadan sadece kısmi kir alma ve su eklemeleri ile kullanırsınız. Malzemelerin işlevi bittiğinde suda sararma olacaktır bu durumda genel yemizlik lazım olacak. Suyu kovaya doldurarak boşaltabilir yada tuvalete gidecek kadar uzunlukta hortum ile boşaltacaksınız. Bu olay en kabasıyla senede 3-4 kereyi geçmez.

Su buharlaşması her daim oluyor. Su ekliyoruz.

Akvaryumu taşımayın hele ki içinde su varsa ağırlıktan kırarsınız. Büyük akvaryumlar zaten yerinde temizleniyor.

İç filtre hangisiydi?
Teşekkürler Cem Bey. Akvaryumu olabilecek en büyük şekilde ölçü aldığımda 210 litreye tekabul ediyor eğer daha fazla büyütürsem odanın kapısını engelleyecek düzeye geliyor sanırım uzun yıllar yeterli olur 210 litre eğer sorun yaşarsa yine büyütmeye çalışırım. Dediğiniz filtreler astronomik rakamlar bu normal mi ve bu filtrelerin çalışma prensibi nasıl ? Harici akvaryum dışında farklı bir bölme falan mı oluyor benim gördüklerim öyle oluyordu. Çünkü ben özel dolap yaptıracağım bu Akvaryuma göre tüm alanı kullanmam gerekiyor.
Isıtıcı bi şekilde alınır ancak dış filtre için 6 bin biraz fazla geldi tabiki başka seçenek yoksa alacağım orası ayrı ama bi sormak istedim.

Ek olarak size zahmet kum ne kadar koymalıyım kuru alanı kendim yapacağım yine.

İç filtrem sobo 808c siz önermiştiniz. Zeolit ve elyaf ile doldurmuştum içini.
Ayrıca dış filtre alınca iç filtreyi çıkarmak olumsuz etkiler mi sizce ?

Ben 13 sene önce ömürlük akvaryumu kurduğumda en pahalı ürün dış filtreydi. Şu an da öyle. Türk lirasının değeri kalmadı o yüzden fiyatlar bu kadar uçmuş durumda. Eheim, sera ve jbl her zaman başa oynayan firmalar haliyle kaliteleri de tartışılmaz. Tetrayı yanlış hatırlamıyorsam sera satın aldı. Kalitede ödün vermediler ama biraz daha ucuza satarak piyasadaki talep görüyor.

Fluval italyan marka bunlarla emsal yalnız parçaları çok pahalı ve kolay bulunmuyor bundan dolayı pek talep görmüyor. Yine de büyük akvaryumlar için FX5 ve FX6 modelleri efsanedir.

Akvaryum dolabı yaptırırken dış filtre ölçüsünü hesaplayarak yaptırın. Dış filtre boyu + hortumların fazla katlanmayacağı su akışının rahat olacağı şekilde dolap içi yükseklik olmalı. Dış filtrenin konacağı dolabın arka yukarısına doğru 7 cm'lik delik açılacak hortumlar buradan çıkacak. Ben tetra ex 1200 için 60 cm iç yükseklik yaptırmıştım.

Çalışma prensibi, kirli su girer, seramik ağır kirleri tutar elyaf ince toz kirleri, zelite idrar kaynaklı amonyak türevlerini (nitrit, nitrat), aquaclay suyu berraklaştırır ve üzerinde döngü bakterisi oluşturur, karbon malzeme ağır metalleri ve carbonu tutup oksijeni açığa çıkarır. Aynı zamanda ölü bakterileri tutar. Lavtaşı ve sustratta döngü bakterilerinin oluşşacağı kolonileri oluşturur. Yosun önleyici malzemelerde var bu ilerleyen dönemde duruma göre kullanılır.

Bir de sump sistem var bu akvaryum şeklinde cam bölmeli ve her bölmeye malzeme konuyor. Motor olarak dalga motoru kullanılıyor. Dolap içini komple kaplıyor. Nem yaptığı için dolap arkasına bilgisayar fanı konuyor. Handikapları, çok malzeme yiyor. (Hatta zeolite yerine diatomite içerikli parfümsüz kedi kumu kullanan var) temizlemesi alan darlığından sıkıntılı. Odanın nem oranını yükseltiyor. Fan olsa da dolabı küfletme riski var. Fan ve motor itibariyle gürültülü.

Bu akvaryumu ayrı bir odaya koymanız iyi olur. Yatak odası için rahatsız edici olur. Nem ve amonyak kokusu açığa çıkıyor.

Kum için akvaryumun en*boy*5 cm kum yüksekliği /1000 = kum kilosu.

İç filtreyi çıkarmayın. Dış filtre ile aynı yöne çevirin bu suda uçuşan deri ve kirler için gerekli. Yani çöp olmaz. Dış filtreninde kir anlamında ömrünü uzatır.

Geri