Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum kurulumu yardım :))

emrebegen

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar merhaba,yaklaşık 6 yıldır su kaplumbağası besliyorum, şimdilik tek ama gözümün nuru:)

eski akvaryumu çok küçük kaldı ve alanı artık yetmemekte. İzmirde yeni düzgün bir akvaryum yaptırabiliceğim, proje çizdirebileceğim uygun fiyatlı bir yer bilen varmı?

Hem Kaplumbağa hem de başka canlı besleyebilirmiyim, yada bitki mercan vs. yani içerisinin çeşitliğini arttırmak ve göz zevki ile birlikte kaplumbağamı büyütmek istiyorum. eski akvaryumu ve ekipmanlarını kullanmıyacağım her şeyi sıfırdan kurucağım.

akvaryum boyutlarım 112*41*50 yada 60 şeklinde düşünüyorum.
yanına 1000-1200 l-h dış filtre, 300w ısıtıcı uv lamba v.s doğal gözüken bir kuru alan gibi...
ne bileyim içinde yengeç yada başka hayvanlarla yaşayabiirmi bilmiyorum, bu konuda izmirde yardım alabileceğim yer bilen varmıdır?

Akvaryumu extra clear cam , 10 mm olarak düşünmüştüm, görsellik katınca farkedermi yoksa gerek yokmu? kafam karışık yardımmm lütfen imdattt :))

birde ışıkları (ısıtıcı ve uv) zamanlayıcı bir modüle bağlayıp otomatik yemleme kurmayı düşünüyorum malum bazen tatile çıkıyorum 1-2 hafta olmayabiliyorum. bu konuyada görüşleriniz ne olur acaba?

Cvp: Akvaryum kururlumu yardım :))

İzmir de akvaryum imalatçısı olarak Cem in bildiği yer olabilir. Benim önereceğim İstanbul da kendi akvaryumlarımı ve başka kaplumbağa akvaryumlarıda yapan Mas akvaryum. Şehir dışı teslmatı da yapıyorlar. Üste kuru alan konusunda da uzmanlar. Profesyonel dizaynlar yaptıkları için ben her işlerinden memnun kaldım. Şu an yenisini yaptırıyorum. Burada benimkilerin tanıtımı var.
mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html
Cam kalınlığı güzel. Akvaryum rodajlı camdan yapılsınki uzun ömürlü olsun.

Kaplumbağa akvaryumunda başka canlı beslenmez. Doğaları gereği avcı hayvanlardır. Balık yada kabuklu yengeç, salyangoz ayırt etmeden saldırır ve parçalar. Canlı yem olmalarını istemeyiz ve bu sebepten kaplumbağa akvaryumunda başka canlıya karşıyız. Canlı bitkide barınmaz. Sürekli çekiştirip durdukları için bitkiler parçalanır ve bir kısmını yerler. Bu sebeple ipek yapraklı yapay bitkiler uygundur.

Işıkları zamanlayıcıya takmak büyük kolaylık. Böylece yanıp sönecekleri zamanlar evde olmak durumu şart olmuyor. Ancak otomatik yemleme sadece seyahatlerde uygun. Biz çok çeşitli yem veriyoruz ve oranları farklı bu sebeple sürekli otomatik yemleme olmaz. Seyahatte ana yemden konulup otomatik yemleme ile bir süre geçirebilir.
Bakım kılavuzunda detaylar mevcut. Beslenme bölümünde hayvanın boyuna yani yaşına göre nasıl besleneceğide yazılı. Bu konunun ilk mesajını dikkatlice okumanı öneririm.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Kaplumbağanın şu anki resimlerini, kabuk boyunu ve yaşadığı ortamı paylaşırsan daha da detaylı öneriler gelecektir.

Foruma hoş geldin Emre, kaplumbağanla sağlıklı bir ömür geçirmeni dilerim.

emre herşeyi anlatmış. özellikle mercan asla koyma ne canlı ne kuru bu hayvanı yaralar.

izmirde kamil tunca bulvarındaki petshoplara sor. özellikle altın akvaryumda silis mango gibi ürünlerde mevcut. eğer mümkünse akvaryum enini 45-50 cm boyunu 60 cm yaptır. altına koyacağın mobilya en az yarım ton çekecek kadar sağlam olsun.

foruma hoşgeldin.

Hoş bulduk, böyle yararlı bir site görmek beni çok mutlu etti , teşekkürler cevaplar için.

Bugün akvaryum siparişimi verdim,
Buca'da durmuş bey diye birine 230 L akvaryum yaptırıyorum. Yaser akvaryum adı. Kendisi baya ilgilendi, bilgili bir kişi. Kaplumbağa için akvaryum yaptıracaklara tavsiye ederim. Benim akvaryum hafta sonuna bitecek inşallah. ölçülerim 112*41*50h . ölçüler kullanacağım sehpanın birebir ölçüsü olduğu için küsürlü yaptım. tam denk gelecek. kuru alanı 41*30 yükseklik 20 cm. rampası mevcut.
10mm trakya camdan kayıtlı, rodajlı , ön cam extra clear cam.fiyatı 390 tl. sizce nasıl?

Bu arada diğer ekipmanları seçmem lazım filtre 1000lik yeter mi yada 1200 -1300 mü olmalı? iç filtre önerir misiniz? ısıtıcı tek 300 w yeterlimi? kafam çok karışık :)

Fiyat iyi bence onu soyleyeyim once
300 watt yeterli 1000 litreyi (suyun 3-5 kati su devridaimi yapmali saatte) gecerseniz dis filtrede bakteri olusamaz filtrede ic filtre zaten yetersiz kalir

Dusundugunuz markalar varsa yardimci olayim iyi midir degil midir diye

Yanliz filtrelerde fabrika seyiyle gercek debi ayni olmayabiliyor mesela atmanda %70 verim alinir 1000 yaziyorsa 700 litre su ceviriyor

Atman AT-3337 + Tetra HT-300 300W ısıtıcı nasıl işe yararmı bu sistemde? 2 sini 150ye buldum uygunmu 2. el?

atman, dolphin yada biraz daha pahalı tetra tec de ne önerirsiniz kaçlık?

Tetra olurda atmanda dedigim sey var siz onu 700 l/h olarak dusunun az yani
Jbl protemp ve sera isitici en iyisi kaplumbagada eheim olursa 200 watt a olur
Filtrede isler butceye gore degisir ona gore onereyim

dış filtre için 250 tl gibi en fazla düşünüyorum. tetra ex 1200 fln var var atman ef 4 var bu fiyatlarda sıfır. ama temiz daha uygun 2. elde alabilirim denk gelirse.

Bulursaniz eheim 2217 2. el alabilirsiniz yada en iyi secenek tetra 1200 dur
Atmanda birtek 3338 olabilir sanirim ama oda yetersiz kalir

Dolphin vs. gibi markalara da bakabilirsiniz

RE: Akvaryum kururlumu yardım :))

Filtre eheim 2217 öneririm. Isıtıcı eheim yada jbl 200 w yeterli. Eheim su içinde kırılırsa akım keser. Jbl ise plastik korumalıdır ve tam batar.

Hayırlı olsun bu arada, gayet güzel bir akvaryum olacak.

dış filtrede eheim 2217 pahalıya gelecektir. eğer bulursan ucuza tetra ex 1200 al. 250 tl'ye eheim imkansız. ısıtıcıda jbl protemp 200 W uygun olur. akvaryum fiyatı iyi çerçevede yapacak mı üst ve alt kısma. kuru alan olarak akvaryum üstü yaptır aradan çıksın hem de ucuza gelsin. su kaybında olmasın.

akvaryumu koymadan önce mobilyanın üstüne laminant şiltesi alıp koy. çizilmesin. mobilya taşıyabilecek kapasitede değil mi ? dört ayak değil yani öyleyse olmaz tam çerçeve basmalı. ayrıca altına bir de halı kestir koy koridor halısından 120*60 ölçülerinde. yer parke ise ezilme olmasın.

Tetratec ex 1200 230 tl sıfır buldum, 2. eli daha uygun var (150 tl) ama güvenemiyorum, İzmir dışında. sanırım sıfır alacağım. üste ve alta çerçeve yapacak, diğer öneriler için (şilte ve halı) teşekkür ederim.
mobilyam 4 ayak değil direk zeminde bütün, kaldırır sanıyorum, tabi yeri sabit kalacak taşıma olmayacak.

Birde dış filtre ve ısıtıcı haricinde iç filtre almam gerekir mi ? 1000-1500 l-h lik filan? yoksa gereksiz mi olur? İlk defa akvaryum kuracağım dış filtre montajı zor mudur?

Yola çıkarken 300 tl lik bir şey düşünüyordum aslında ama şimdiden 700 tl geçti daha eksikleri de alsam 1000 tl yi bulacak ama güzel olacak inşallah :)

Kuru alanı sizden esinlendim, AEK'in akvaryum modelini anlattım imalatçıya. ondan yapacak kuru alanı yukarıda böylece iç hacmi tamamen yüzmek için kullanabilecek, ayrıca benim rampa kenara sıfır değil de ortada duracak, rampa ayarlarını cam sütunla destekleyecek. Şekli daha hoşuma gitti.

emre tetra alacaksan üzerinde new yazısı olanı alacaksın. önceki modellerinde conta hatası yüzünden kaçırma vardı. sıfır olanı al. her şeyiyle temiz olsun. bir de dolu mu onu kontrol et. seramik, bioball, carbon ve her katta sünger vardır.

iç filtreye gerek yok. bu linklerde kurulumu ve temizlemesini anlatmıştım. bilgilenirsin.
mailto:/forum/Konu-tetra-tec-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-kurulumu-resimli.html

mailto:/forum/Konu-tetra-tec-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-filtre-temizlemesi.html

o yeşil biofibreden alma ben bir heves almıştım kullanışlı değil kaldırıp attım yerine seranın elyafından alıp koyarsın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1169&ad=sera-filtre-elyafi-250-gr
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1170&ad=sera-filtre-elyafi-500-gr

mailto:/forum/Konu-tetra-tec-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-kurulumu-resimli.html

Cem burada ex1200 kurulumunu anlatmıştı.

Rampa bendeki gibi olacak yani. Destek camlarla gayet sorunsuz duruyor. Kuru alanın akvaryumda nasıl duracağını tasarladın mı? Yani kayıp düşmemesi için.

Cem yazmış bile, iç filtre konusunda da katılıyorum. İleride ihtiyaç halinde alabilirsin. Şimdilik alma.

sizin akvaryumu gösterdim telefonumda, dizaynı ustaya ait olacak, ben böyle bir şey istiyorum dedim 2 yetişkin kaplumbağayı(20-30 cm boyuta ermiş) taşıyacak şekilde olsun dedim, o da tamam yaparım dedi. hafta sonu görüceğiz bakalım :)

rampaya alttan destekle birlikte üst yanlarından cam atarsa daha sağlam olur. hemde hayvanlar panik halinde kaçarlarsa yandan akvaryum dışına uçmazlar set olur.

Filtre kurulumu cok ugrastiriyor beli zorluyor, kolay gelsin :)

kurulum değilde temizleme zamanı bel diye bir şey kalmıyor. benim ara dinlenmeleri toplasam bir saat tutar.

Geri