Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum kurulumu yardım :))

Cvp: Akvaryum kururlumu yardım :))

taban malzemesi ne kullanayım sizce? küçük çakıl taş mı silis kum mu?

Tabiki ince silis kum. 0,5-1 mm ölçüsü. Doğal sarı olanı kullanıyoruz. Bu markanınki yıkanmış ve sterilize edilmiştir. Gene birkaç kez yıkanmalı ama diğerleri gibi sorun çıkarmaz.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm

0.7 mm sari silis dogal kum serin tabana en guzeli
Cakillar pislik biriktirir

RE: Akvaryum kururlumu yardım :))

Kum yuksekligi 5 cm yeterlimidir? 5cm kum icin 23 kg almam lazim sanirim,

25 kg olan büyük paket var. Ondan al, daha hesaplı olur.

mailto:/vitasand-dak78-silis-kum-25kg-cuval-urun2319.html
http://www.sanalpazar.com/Dak78-Silis-Kum-25kg-Cuval__isp10417813
mailto:/evcil-hayvan/vitasand-dak78-silis-kum-25kg-cuval-90982194
http://www.okyanuspet.com/index.php/component/virtuemart/akvaryum/kumlar-ve-cakllar/vitasand-dak78-silis-kum-25kg-cuval-ueruen-kodu--vk-056-detail

Bu firmaları bilmiyorum ama toplu alım için uygun oluyorsa tercih edilebilir. Juen petten 30 paket alsan 24 kg eder ki 48,6 tl fiyata gelir. Diğerleri daha uygunsa konuşabilirsin. Tabi firmaları bilmem, Juen pet hepimizin bildiği yer.

Malzeme orjinal sitesinde DAK78 kodu ile tanıtılıyor.
http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

Miktar doğru, 23-25 kg al bence.

Ben 7 cm yapiyorum hayvanlar tabana erisemesin diye tabi 5 cm de uygundur

Hayvanlar büyüdükçe artırılabilir tabi. Hayvanlar 10-15 cm iken 5 cm yeterli olur. 15 cm sonrası Ali Sarp ın ölçüye çıkılabilir.

200tlye 9 taksitle tetra ex 1200 buldum 2. El yaninda ic filtre isitici ( yetersiz gelirse degistiririm) 2 adet mangrow kok tas dekor vs . dis filtresin resimlerini gonderdi sikintisi yokmus catlak akitma vs. Sadece tasima kolu kirikmis ic malzemeleri 1 ay once degismis ve 1 yildir kullaniliyormus sizce alamak mantiklimi bunu?? Sehhir disindan Alicam ekstra kargo parasi vericem

Kargo parasi cok cok fazla olacaktir onu soyleyeyim oyuzden gereksiz olacaktir diye dusunuyorum
Tasima kolu zaten pompa gibi gereksiz birsey

resimleri varsa gönder bakalm uygun mu hangi şehirden hangi şehire gidecek. kargo firmalarının sitelerinde kilosunu girdin mi kargo ücretini gösterir. bildiğim kadarıyla ptt en ucuzuydu.

konuşarak ikna ettim kargo da gönderici ödeyecek, Bu bi işaret heralde :)

2. el Dış filtrenin resimleri altta

mailto:/fp188y.jpg
mailto:/2ymu7nk.jpg
mailto:/ixa340.jpg

Ekli dosyalar

• 20140412_113427_1024x768.jpg
    20140412_113427_1024x768.jpg
    121.6 KB · Görüntüleme: 91
  • 20140412_113917_1024x768.jpg
    20140412_113917_1024x768.jpg
    124.2 KB · Görüntüleme: 86
  • 20140412_114052_1024x768.jpg
    20140412_114052_1024x768.jpg
    113.8 KB · Görüntüleme: 108

temiz gözüküyor. tutamağını da içi doluyken hızlı kaldırdıysa kırmıştır. bugün yarın bizimki de kırılır o sorun değil. bu almanyadaki fabrikadan çıkma. bizdekiler çindeki fabrikasından gelme.

akvaryumun kuru alanına çıkıan rampanın üstünü çakıl taşıylamı kaplayayım yada başka ne olabilir. camın üstüne silikonla taş yapıştırmak sorun oluştururmu?bunu akvaryumu aldıktan sonra benmi yapmam daha iyi yoksa ustaya mı yaptırayım? Deneyimli arkadaşlar görüşlerini bildirirse sevinirim ona göre zamanında müdahale edeyim

Benim ilk i dere cakiliydi emre abinin ki granit cakil simdi ikmizinkide serpantin kayadan yapiliyor 1-3 cm olan internetten bakabilirsiniz
Usta ozenli yapistirmayabilir ustune ek ucret isteyebilir siz yapin isterseniz
Akvaryum silikonu kullanilmali en azindan suya deyen kisim icin oraya yapmisken hepsi akvaryum silikonu olur

ya da benim kesip yaptığım gibi paspastan. bende taşa dönecektim ama kaldır indir sağa sola kaydır ağırlık olmasın diye vazgeçtim.
mailto:/forum/Konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

çıkarken tırnaklarını da boşluklara takıp çıkabiliyorlar.

Kısacası taş oldumu yaprak gibi yada bayağı yassı olmalıki hafif olsun. Bizim şimdi bulduğumuz serpantin incelerinide seçince çok güzel oluyor. Daha doğrusu olacak.

Cvp: RE: Akvaryum kururlumu yardım :))

AEK' Alıntı:
Kısacası taş oldumu yaprak gibi yada bayağı yassı olmalıki hafif olsun. Bizim şimdi bulduğumuz serpantin incelerinide seçince çok güzel oluyor. Daha doğrusu olacak.

siz nereden temin ettiniz acaba? ben bulamadım:(

http://dogaltasci.com.tr/index.php?route=product/product&path=59&product_id=63

Bu firmadan bu taşı aldım. Ama şu an ayıklıyor ve kaynatıyorum. Yapıştırmadan her şeyi ayarlıyorum. Kuru alan taban taşları ve rampa taşları dahi ayrı şekillerde ayırdım.

emre senin işte hz. ömerin gittiği evde taş kaynatan kadına benzedi ya.:smile:

Sorma, iyi olacak ama. Cam kayalar çatlamasın diye kaynatmıyorum. Ilık suya tuz döktüm. Onunla steril olurlar.

Geri