Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum kurulumu yardım :))

Cvp: Akvaryum kurulumu yardım :))

ısıtıcıyı yatay ve akvaryumdaki suyun yarısından aşağıda takıp kullanabilirsin. bu şekilde daha performanslı çalışır. su hacmine göre ısınma süresi uzar veya kısalır.

UVB lamba ve ısıtıcı lamba için mandallı masa lambası önerisi ve linki verebilirmisiniz? herkez massive mandallı lamba önermiş ama izmirde bauhause yok, ikea, koçtaşta muadili birşey varmıdır? yada netten alabileceğim bir link?

uvb içinde gitti gidiyordan atakan petshopdaki exo terra 5 26w alacağım 65 tl filandı. ecolit lambayıda hepsi burada da buldum , bir eksik masa lambası kaldı :)

mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-SIYAH,PR-109014.html
Massive olana zaten uvb uymuyor. Buna hem ısıtma hem uvb ampulleri takılabiliyor.

koçtaşta yok. ikeada şöyle birşey var ama montaj derdi var.
http://www.ikea.com.tr/urundetay/60370183/tertial_calisma_lambasi.aspx

ama emrenin gösterdiği en kullanışlısıdır.

Cvp: RE: Akvaryum kurulumu yardım :))

AEK' Alıntı:
mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-SIYAH,PR-109014.html
Massive olana zaten uvb uymuyor. Buna hem ısıtma hem uvb ampulleri takılabiliyor.

seramik mi bu?

bu kaç wattlık destekliyor? 42w ecolit uygunmu ısınma yanma v.s yapıyormu? ecolit 42 w uygunmu? kaç cm mesafeden tutturmalıyım gibi (ısıtıcı ve uvb) yardımlar için teşekkürler hepinize

bide zamanlayıcı alıcam 2 adet , ısıtıcı ve uvb için hangi zaman aralıklarında kullanıyorsunuz ne önerirsiniz?

duyu seramiktir max 60 W kapasitesi var. çanağı uv ampule uyumlu genişlikte. ecolite'in 52 W olanı al ısı oranı daha iyi. ısıtıcı olarak kullandığımız kışın 10 saat yazın 12 saat. gündüz hayvanın çıkma durumuna göre 07:00- 20:00 aralığında bir zamana ayarlayabilirsin. uv lambayı ise içinde sadece uva varsa ısı verdiği için ısıtma ile aynı sürede ve yerine kullanabilirsin. uvb varsa ısı vermez bunu da 4-5 saat aralığında yakarız. hayvanın kalma durumuna göre 10:00-15:00 aralığında bir zaman saptarsın. hayvanın çıktığı zamanları bilmen ampulün gereksiz yanmasını önler.

Bunlar için zamanlayıcıda kullanırsan yak söndür derdi olmaz. Zamanlayıcı bu işi yapar. Böylece evde olmadığın o zamanlarda açık yada sönük kalmaz.

cem' Alıntı:
duyu seramiktir max 60 W kapasitesi var. çanağı uv ampule uyumlu genişlikte. ecolite'in 52 W olanı al ısı oranı daha iyi. ısıtıcı olarak kullandığımız kışın 10 saat yazın 12 saat. gündüz hayvanın çıkma durumuna göre 07:00- 20:00 aralığında bir zamana ayarlayabilirsin. uv lambayı ise içinde sadece uva varsa ısı verdiği için ısıtma ile aynı sürede ve yerine kullanabilirsin. uvb varsa ısı vermez bunu da 4-5 saat aralığında yakarız. hayvanın kalma durumuna göre 10:00-15:00 aralığında bir zaman saptarsın. hayvanın çıktığı zamanları bilmen ampulün gereksiz yanmasını önler.

ampulle zemin mesafesi ne olmalı 2 tür içinde?

25 w uvb için kuru alan zeminine 27-28 cm mesafe uygun. Hayvan 20 cm üzerinde ise 29 cm mesafe uygularsın.

Isıtma lambası yaklaşık 20 cm mesafe uygun. Ama bunun net konumunu derece ile ölçerek ayarlamalısın. Kuru alanın ısıtma lambası ışığının vurduğu yerine kibrit kutusu koyup üzerine cam derece yatır. Bir saat sonra dereceyi kontrol et. 31-33 dereceye göre yakınlaştırıp uzaklaştırırsın. Bununla ilgili net mesafe verememizin sebebi hepimizin oda ısıları farklı. Daha sıcak odada 20 cm mesafeden 31-33 derece elde ederken daha soğuk odada bunu 16 cm mesafeden yapmak zorunda kalabilirsin.

uv ampul (uva+uvb) 13 W ise 17-18 cm. 26 W' 27-28 cm. ısıtmada 52 W alırsan 15-20 cm civarlarında konumlandırma yapacaksın ama en sağlıklısı derece ile kontrol. bunu ölçerken kaplumbağayı farzederek bir kibrit kutusu üzerine dereceyi koyup 31 derece ısıyı yakaladığında o uygun mesafe olur. 20 dakika bekletmen yeterli.

arkadaşlar geldi çeneye dalınca emre yazmış. ben geç kaldım.

Bu zamanlayıcılar direk prizemi takmak gerekli yoksa 3lu prize takinca da calisirmi?

hangi prize taktığın önemli değil yalnız bu tip zamanlayıcılardan alırsan yan prizleri kullanma olanağın olur. diğerleri geniştir. bu sebeple çoklu priz kullanman gerekir.
mailto:/forum/Konu-ucuz-zamanlayici.html

Zaten ana prize takarsan olmaz. Her lamba için ayrı bir zamanlayıcı yapacaksın. Bu sebeple zamanlayıcı takıp uzatmayı buna bağlarsan ona taktığın tüm fişler o zamanlayıcı ile kapanıp açılır. Her iki lambanın zamanı dahi aynı olmadığı için 2 zamanlayıcıyı son uzatmada uygun yerlere takıp lambaları bunlara ayrı ayrı takmalısın.

evet bak onu düşünemedim bende prize takılı olan 6'lı seyyar var. bunun bir slotuna 4'lü seyyar taktım. bütün zamanlayıcılar o prizlerin üzerinde. yani 9 priz kullanıyorum aynı hat üzerinden.

6 lı uzatma alacağım 2 de zamanlayıcı şimdilik. ısıtıcı, dış filtre, 2 adet lamba belki ilerde başka bişiler de bağlarıım diyerek 6lı alacağım yeter sanırım

Takılacak şeyler zaman içinde artıyor. Birde gece için yani ısıtma lambasından sonra uyuyacağı süreye kadar biz bunu 22:00 olarak yapıyoruz. Bu arada dalgıç florasan veya akvaryumu ışıtacak bir ampul kullanabilirsin. Bu kendinden prizli duyun üstüne takacağın sarfiyatsız bir ampul olabilir. Yani o çoklu prizin bir slotuna takabilirsin. Akvaryumu ışıtsın yeter çok güçlü birşey olmasına gerek yok. Bunun için de zamanlayıcı alabilirsin.

Ben 9 aktif priz kullaniyorum cem abininde dedigi gibi zamanla artiyor

9 priz yetmezki sana Ali Sarp. Dalgıçları saymıyorsun sanırım. Saysan dahi Cem tek akvaryuma sen iki akvaryuma aynı sayıda mı priz kullanıyorsun?

Ben 19 aktif priz kullanıyorum, 3 tanede dalgıçlar için ayrı var. Ama aktif priz sayım yeni akvaryum ile 22 olacak. Küçük gitsede büyüğe gelecek ilaveler var.

Bende başka bir şeye ihtiyaç olurmu ki? Isıtıcı, dış filtre, 2 ampul hadi birde gece için ışık aldım de 1 tane bosta,?
Birde gece ışıklandırması için bir önerimiz linki varmı? Bunuda aradan cikarayim. 10 lu priz alayım bari ilerde brsey çıkarsa diye :)

Tek akvaryumdan bahsediyorum 120lik suan toplam 16 90 lik ile

Sagolsun cem abi cok kaliteli ampuller bulmus toplam 16 tane aldim gerci butun israrlarima ragmen bu seninkilere hediye olsun dedi buradanda tesekkur edeyim bu bahane olsun

Mavi ampul olacak 40 watt yanliz bunu bulmak zor istanbulda ben bulamadim ornegin

Geri